Pălimaru, hat-trick pentru tortul lui Lăcătuș

Liderul contra ultimei clasate din Seria I, un nou meci din liga secundă jucat doar pentru că era programat. Miza punctelor n-a existat, pentru că nu vor fi contabilizate în faza următoare, fiind vorba de echipe care vor evolua în grupe valorice diferite, acolo unde vor conta doar meciurile directe din sezonul regulat între formațiile care se vor întâlni și în play-off, respectiv play-out.

Chiar și așa, într-un meci „amical”, CSMS Iași a început cu cel mai bun „11” posibil, pentru o victorie făcută cadou antrenorului Marius Lăcătuș în ziua împlinirii a 50 de ani. Lumânările la tort au fost aprinse de Vișa (41”), care a pus capul la o centrare din corner și a deschis scorul, după ce gazdele avuseseră marile ocazii ale reprizei, prin Asanache (17”) și Vraciu (28”) – șut în bară.

După reluare, gălățenii au fost la câțiva centimetri de egalare (59”), Bâtfoi șutând puternic din lateral dreapta, la colțul scurt, sus, în bara transversală, aproape de vinclu. Scăpați cu șansă de acest moment, ieșenii au clarificat lucrurile prin Pălimaru, care a făcut 0-2 din șase metri, la un corner. Atacantul lui Lăcătuș și-a continuat recitalul, marcând încă două goluri (75” și 77”), din faze similare, scăpat singur pe flancul drept și finalizări la colțul lung, decorând cu un hat-trick tortul pentru Marius Lăcătuș.

Ar mai fi de spus că, după meci, Lăcătuș a primit la vestiar un tort din partea fostului portar, Cristi Munteanu, pe care l-a avut sub comandă în perioada în care antrena la Oțelul.

 

DUNĂ‚REA GALAȚI – CSMS IAȘI 0-4 (0-1) Vișa ”41, Pălimaru ”69, ”75, ”78

Dunărea: B. Miron – L. Radu, Bg. Panait, I. Manea, Sorin Cucu (cpt.) – Vraciu (Moroșanu ”55), Asanache, V. Ion (Blănaru ”62), Gohoreanu – M. Matei (Comșa ”79), Bîtfoi
Antrenor: Costel Enache
CSMS: Caparco – Radovic, Avrămia, Vișa, Vladu – Onofraș (cpt.) (Călugăru ”71), Olah, Al. Dedu, Herghelegiu – L. Mihai (L. Dobre ”46) – Pălimaru (Novac ”78)
Antrenor: Marius Lăcătuș

Stadion: Dunărea (Galați); Spectatori: 100
Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: Stelian Slabu (Brașov) și Vasile Dan Popescu (Buzău)
Jucătorul meciului: Clement Pălimaru

 

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă