Pălimaru, debut cu o „triplă” la Gloria. Obiectivul atacantului care a venit la Buzău pentru a colabora din nou cu Viorel Ion

Adrian Soare, Marius ANGHEL 05 Oct. 2014, 18:35 Campionat

Așteptat de mult timp în Crâng, atacantul Clement Pălimaru a debutat fulminant în tricoul Gloriei Buzău, fiind eroul meciului cu FCM Dorohoi, scor 4-0. Cu trei goluri marcate și coautor la reușita lui Adrian Răduca, jucătorul venit de la CSMS Iași a dovedit că este omul de care echipa buzoiană avea mare nevoie. Chiar dacă și-a trecut în cont o ,,triplă”, fiind artizanul victoriei categorice, scor 4-0, obținută în confruntarea cu ,,lanterna roșie”, Pălimaru a declarat că el și-a făcut doar datoria de atacant, iar importante sunt cele trei puncte cucerite.

– Debut în forță la Gloria Buzău. Ai fost eroul partidei, marcând de trei ori.
– Este mult spus. Victoria aparține echipei și este bine că am obținut-o, având în vedere rezultatele din ultimul timp. Băieții s-au descătușat și mă bucur că am început cu dreptul la Gloria, reușind ca prin golurile marcate să contribui la acest succes important.

– Ce ai simțit în momentele în care ai înscris?
– Bineînțeles că îmi place mereu când dau gol, dar important este să câștige echipa la care joc. Nu contează că marchez și de câte ori, deoarece asta este meseria mea.

– Crezi că acum cei de la Iași regretă faptul că au renunțat la tine?
– Nu mă interesează absolut nimic de Iași. Eu nu port ranchiună nimănui. Mi-am făcut treaba și atât. Când am plecat de acolo, eu și conducerea clubului ne-am înțeles de comun acord, așa că nu m-a dat nimeni afară, cum s-a scris în unele ziare.

– Cum te-ai decis să vii la Gloria Buzău?
– Am mai lucrat cu nea Vio și oriunde am fost cu el am avut o colaborare foarte bună. Sper să mă înțeleg extraordinar și acum. Sincer, dacă nu era dânsul, probabil că nu aș fi venit aici. A fost decizia mea și sper ca totul să fie bine.

– Ce îți propui la echipa din Crâng?
– Îmi doresc să ne clasăm cât mai sus pentru a ajunge în play-off, iar eu să ajut echipa. Adică să marchez cât mai multe goluri, fiindcă ăsta este rolul unui atacant. Poate la meciurile următoare vor veni mai mulți spectatori în tribunele stadionului, mai ales că publicul buzoian este un bun cunoscător și iubitor al fotbalului.

În cariera sa de fotbalist, Clement Pălimaru a mai evoluat pentru echipele Poli Iași, Cetatea Suceava, Petrolul Ploiești, CSMS Iași, FC Botoșani, CF Brăila, CS Otopeni, FC Clinceni și acum la Gloria Buzău. La toate echipele pentru care a jucat, atacantul născut în Botoșani a fost unul dintre cei mai importanți oameni de gol, în Liga a 2-a fiind apreciat pentru nenumăratele sale reușite care l-au clasat și pe prima poziție a clasamentului golgheterilor.

Articol și foto de Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 05 Oct. 2014, 18:35 Campionat
Pe aceeași temă