Păcurar, înaintea unui nou episod din derby-ul Vestului. „Nu mai e vorba de prime, de nimic, ci doar despre numele și culorile clubului”

Marius ANGHEL 02 May. 2019, 17:59 Campionat
Păcurar, înaintea unui nou episod din derby-ul Vestului.**

Săptămâna Luminată se încheie cu un nou episod din derby-ul Vestului. Arena „Motorul”, în versiunea sa sintetică și cu 3600 de locuri, e cadrul în care UTA și Poli își hrănesc orgoliile, sâmbătă, de la ora 13:30, ca să nu mai vorbim despre puncte, foarte importante în special pentru gruparea oaspete, aflată în zona fierbinte a clasamentului.

La finalul disputei încheiată la egalitate (2-2) în Valea Jiului, cu Energeticianul, Cristian Păcurar a vorbit despre: „Jucători maturi din punct de vedere sportiv și uman în vestiar”, care peste două zile sunt protagoniștii celui mai important meci al primăverii. „În complexitatea lui, antrenamentul și-a atins obiectivul în proporție de 80-90 la sută. Băieții sunt montați, sunt cei mai importanți în această săptămână, cum zicea și nea” Coco Dumitrescu pe vremuri. Fiecare om își dovedește caracterul prin ceea ce face, prin experiențele pe care le-a avut. Sunt jucători care provin de la Liga 1, înțeleg situația, se mulează pe probleme. Chiar și pe cele negative, nu doar pe cele pozitive și cred că ni se va confirma asta”, consideră antrenorul secund al „Bătrânei Doamne”, citat de Sport Arad.

Deși Ionuț Popa a asistat la antrenamentul de azi, el rămâne în concediul medical și va și pleca în zilele ce urmează la noi investigații în Austria. În aceste condiții, Cristian Păcurar va aborda primul său derby al Vestului la nivel de seniori din postura principalului factor decizional, în special în timpul jocului de sâmbătă. Ca și antrenor al generației ”97-”98 de la Atletico și apoi UTA, Păcurar a câștigat destule partide cu Poli, dar: „Una este un derby la juniori și alta la seniori. Va fi un meci cu tribunele pline, se cântă permanent, asta mă va ajuta pe mine și pe colegii mei de pe margine. Din punctul de vedere al antrenorului, atmosfera de la acest meci este un plus, pentru că îi va monta cu siguranță pe jucători”.

„Va fi de două ori mai greu decât cu Chindia sau Snagov, sunt unul care mă aștept la orice”

În fine, Păcurar știe exact pentru ceea ce ar trebui să joace elevii săi în confruntarea cu timișorenii. „Este un meci în care nu mai e vorba de prime, de nimic, ci doar despre numele și culorile clubului. Asta este deviza pentru acest meci ce trebuie să ne facă să fim învingători sâmbătă. Va fi de două ori mai greu decât cu Chindia sau Snagov, sunt unul care mă aștept la orice. Fac o paranteză și fac trimitere la derby-ul regional din Germania, Dortmund cu Schalke. Una juca pentru titlu, cealaltă la retrogradare și a câștigat echipa ce pornea cu șansa a doua. Trebuie să fim montați, pozitivi din punct de vedere mental și să avem doar dorința de a câștiga, după tot ce am pregătit săptămâna asta”, a mai punctat Păcurar.

„Roș-albii” i-au recuperat pe Melinte, Costin și Copaci (suspendați cu Energeticianul), dar și pe El Hasni, care și-a revenit după accidentarea suferită cu Chindia. Pe margine mai rămân, însă, șase jucători: Manea, Coulibaly, Ivan, Stahl, Matei și Miculescu. Ultimul a împlinit chiar astăzi 18 ani și suferă pentru că nu poate fi pe teren contra echipei fanion a orașului natal. „Într-adevăr, își dorea mult să joace, mai ales că meciul e în preajma zilei sale de naștere. După cum se știe, își revine după acea operație suferită la București, dar a fost în vestiar, le-a și dat băieților un suc de ziua sa. Repet, David e o mare pierdere pentru noi, am construit echipa în jurul său, poate vom avea un sistem nou la meciul cu Poli”, a mai punctat Păcurar.

UTA – Poli, din cadrul etapei a 33-a ligii secunde, e programat sâmbătă, de la ora 13:30, pe arena „Motorul” din Aradul Nou.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 02 May. 2019, 17:59 Campionat
Pe aceeași temă