Otopeniul a intrat în marș spre promovare!

Marius ANGHEL 22 Apr. 2013, 11:27 Campionat
Otopeniul** a intrat în marș spre promovare!

CS Otopeni se menține în cărțile promovării și reușește să o egaleze la puncte pe Delta Tulcea după partida câștigată pe teren propriu, contra formației CF Brăila. Ion Viorel și-a învins fosta echipă cu 2-1, într-un duel care a contat pentru etapa a 22-a.

Jocul a fost controlat în mare parte de ilfoveni, care au forțat deschiderea scorului încă din startul meciului. Bardu (minutul 4) și Prodan (10) au trecut de puțin pe lângă golul de 1-0, însă atacantul Otopeniului nu a mai dat greș în minutul 19. La acea fază, același mijlocaș dreapta a pătruns pe partea dreaptă, a driblat un adversar și l-a lansat excelent pe Prodan, care nu a ratat ținta din interiorul careului mic.

Cu toate că au luat conducerea pe tabelă, elevii lui Ion Viorel nu au încetinit motoarele: în minutul 29, Vătavu a ratat de puțin posibilitatea de a dubla avantajul. În finalul primei reprize, Pușcașu a avut ghinion în urma unui șut din afara careului – Bucuroiu era bătut, dar bara l-a salvat pe goalkeeper-ul gazdelor.

Și cum ocaziile se răzbună, la mai puțin de două minute după acea fază, CS Otopeni a înscris cel de-al doilea gol al meciului. Același Bardu a centrat foarte bine de pe partea dreaptă, iar Pălimaru a trimis cu capul, din 4 metri, în poarta lui Bunduc.

Brăilenii au jucat mai bine în partea a doua, pe fondul cedării inițiativei de câtre formația-gazdă. Bălțoi (55), Necoară (66) și Pușcașu (86) au trecut pe lângă gol, iar speranțele oaspeților de a pleca cu un punct de lângă aeroport s-au văzut năruite.

La ultima fază a meciului, Bălțoi a marcat cu capul din 6 metri, după un corner executat foarte bine de Ciocâlteu, dar reușita va conta doar pentru statisitici, deoarece echipa sa s-a întors cu mâinile goale de la Otopeni.

După această victorie, ilfovenii se află pe ultima treaptă a podiumului din Seria I, la egalitate cu ocupanta locului secund, Delta. Noul antrenor al tulcenilor, Eric Lincar, a fost prezent în tribune pentru a-și urmări la lucru contracandidatele la promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc. De cealaltă parte, CF Brăila a rămas la trei lungimi în spatele adversarei de duminică, însă formația lui Pânzaru a disputat cu două partide mai puțin decât CS Otopeni.

CS Otopeni – CF Brăila 2-1
Prodan (”19), Pălimaru (”43) / Bălțoi (”90+3)

Bucuroiu – M. Dumitru, Dăniță (”36 C. Marin), Vătavu, Bg. Dumitru – Bardu, Mug. Dedu, S. Pană, M. Roman (”85 Cocîrlă) – Pălimaru (cpt.), D. Prodan (”63 Pârvu).  
Antrenor: Viorel Ion

Bunduc – Bălașa, Ignat, L. Ivan (cpt.), Frunză (”78 Ciocâlteu) – Pușcașu, Ochia (”65 B. Rusu) – R. Neagoe (”46 Necoară), Bălțoi, A. Voicu – M. Dima
Antrenor: Alin Pânzaru

Articol scris de Gabriel MORARIU
Foto: CS Otopeni

Marius ANGHEL 22 Apr. 2013, 11:27 Campionat
Pe aceeași temă