Oțelul pierde și la Balotești și e aproape de Liga 3. „Băieții sunt supărați că nu avem rezultate”. Meciul cu Ceahlăul e capital

Marius ANGHEL 14 Mar. 2016, 15:50 Campionat
Oțelul pierde și la Balotești și e aproape de Liga 3.

Oțelul se îndreaptă încet, dar sigur către Liga 3, variantă cea mai optimistă dacă nu se ajunge la faliment. Reprezentată acum în Liga 2 de o echipă de juniori, majoritatea dintre ei cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, gruparea gălățeană a înregistrat o nouă înfrângere în campionat, a patra consecutivă în acest an, și pierde de la etapă la etapă avansul mic pe care îl avea față de ultima clasată din Seria I, Ceahlăul Piatra Neamț. După desfășurarea jocurilor de sâmbătă, din runda a 22-a, oțelarii au rămas cu un singur punct mai mult față de nemțeni, au un meci mai mult jucat și e greu de crezut că vor evita să cadă pe ultimul loc, cel care duce automat în Liga 3 la finalul returului.

Sâmbătă, puștii Oțelului au rezistat fără gol în noroiul de la Balotești doar 20 de minute, iar în final au cedat la scor de neprezentare. Bâtfoi a înscris primul în poarta gălățenilor cu o lovitură de cap după un corner executat de Dorinel Popa, iar bara transversală i-a salvat apoi pe gălățeni de golul lui Gojnea. Avantajul minim a ținutâ până aproape de minutul 70, atunci când Marciuc (67) a înscris și el cu un șut de la 16 metri, iar scorul final a fost stabilit tot de Bâtfoi (88), care a finalizat la capătul unei faze fixe încâlcite.

Antrenorul Oțelului, Stelian Bordieanu, a declarat după meciul de la Balotești că juniorii săi sunt supărați pentru că nu reușesc să acumuleaze puncte. „La fel ca la precedentele jocuri, și meciul de la Balotești s-a disputat pe un teren foarte greu, îmbibat cu apă, mic, care ne-a dezavantajat. Pe un asemenea teren este avantajat jocul bazat pe forță, pe angajament. Din păcate, am luat gol la o fază fixă, acolo unde suferim din cauza taliei. În ciuda rezultatului, am pus probleme, am avut câteva oportunități de a marca. Avem mari probleme la jocul bazat pe forță. Băieții sunt supărați că nu avem rezultate. Jucătorii au dorința de a juca, au făcut efort mare, au jucat trei meciuri în condiții foarte grele. Este greu să joci din trei în trei zile, din punct de vedere fizic. Băieții au avut angajament, nu avem ce reproșa din acest punct de vedere, pe faza de atac suferim din cauza taliei și a forței. În meciul cu Baloteștiul am avut momente bune de joc. Am stat în jumătatea adversarului, am avut două șuturi periculoase la poartă adversă prin Sefer. Suferim pe faza de atac din cauza taliei, nu avem jucători foarte puternici pe atac, dar din punct de vedere al dăruirii jucătorilor nu vor fi probleme”, a spus antrenorul Stelian Bordieanu în emisiunea „Lider Sportiv 95”, de la Radio ProFM LiderFM.

Echipa Oțelului la meciul cu CS Balotești: Vădeanu (17 ani) – R. Oprea (17 ani) , C. Maftei (18 ani), Iorguș (18 ani), Ciurea (cpt.)(20 ani)(Manău ’72 – 17 ani) – A. Bordieanu (15 ani)(Perju ’61 – 18 ani), I. Codreanu (18 ani) – M. Blănaru (17 ani) , Al. Istrate (18 ani), Fl. Toma (18 ani) – Sefer (15 ani)(Lepădatu ’81 – 17 ani). Rezerve neutilizate: Șt. Bordieanu (18 ani) – Anghele (17 ani), Cristof (18 ani).

În ultimele trei etape ale returului, Oțelul mai are de jucat cu Farul Constanța (a), Ceahlăul Piatra Neamț (d) și Rapid București (a). Dintre cele trei meciuri, cel mai important e cu siguranță cel împotriva Ceahlăului. Acesta va fi jocul în care se va decide ultima clasată din Seria I și cine retrogradează direct în Liga 3.

Foto: Sorin PANĂ‚

Marius ANGHEL 14 Mar. 2016, 15:50 Campionat
Pe aceeași temă