Oțelul, îngenuncheat de Buș la Călărași. Gălățenii au încasat două goluri de la fostul lor jucător

Marius ANGHEL 21 Nov. 2015, 19:18 Campionat
  • Dunărea Călărași a demonstrat în meciul de sâmbătă cu Oțelul Galați, din etapa a 15-a a Ligii 2, că este o echipă care știe să revină și să câștige un joc important.
  • Condusă încă din start, trupa lui Ionel Ganea a revenit până în pauză, iar în a doua repriză s-a descătușat.
  • Cu aceste trei puncte, Dunărea a urcat pe locul 2 în clasament, la trei puncte de liderul Rapid București.
  • Gălățenii au afișat la începutul meciului un banner cu un mesaj de susținere pentru jucătorii protestatari de la Metalul Reșița, pe care au scris: „Respect Reșița!”.


Trupa lui Ionel Ganea a făcut o partidă excelentă în fața celor de la Oțelul Galați, o formație care a început cât se poate de bine meciul cu Dunărea. În minutul 4, Chipirliu deschide scorul pe Municipal la o fază la care Mureșan a fost doar un simplu obstacol în fața mijlocașului gălățean. Silviu Matei este scos de pe teren de Ganea în minutul 20, semn că defensiva echipei gazdă pare de pe altă planetă în debutul primei părți.

Călărășenii își revin în minutul 22, la prima ocazie mare de poartă trecută în revistă de Vădrariu. Dunărea nu se mulțumește cu rezultatul de pe tabelă și depășește momentul slab al primei părți când Valentin Alexandru restabilește egalitatea (28). La jumătatea reprizei, Vădrariu l-a încercat serios pe portarul Grecu cu un șut de la 26 de metri, dar ambele echipe intră la cabine cu un scor egal, 1-1. 

Buș, omul meciului

În actul secund, elevii lui Ganea au jucat foarte bine și și-au trecut în cont cele mai mari ocazii, dar și reușite. Adus de la Galați, înainte începerii acestui sezon, Laurențiu Buș a demonstrat că este un fotbalist de valoare, ducând Dunărea pe locul 2 în clasament prin reușitele sale din minutele 74 și 86.

Nu s-a bucurat prea mult, la ambele goluri, din respect pentru fosta sa echipă, dar a petrecut împreună cu colegii săi la finalul partidei. Călărășenii au făcut o repriză secundă mult mai bună, dar și Oțelul a avut câteva ocazii la poarta lui Cezar Lungu, însă neconcretizate.

Dunărea a fost aplaudată la scenă deschisă de publicul spectator la finalul meciului cu FC Oțelul. Peste 1.000 de persoane au fost în tribune să-și susțină echipa favorită, o grupare care a devenit principalul adversar al trupei Rapid București în lupta pentru promovarea în Liga 1.

Etapa viitoare, Dunărea se deplasează la Berceni, miercuri, 25 noiembrie, urmând ca sâmbătă, 28 noiembrie, să joace ultimul joc din acest an pe teren propriu cu CS Balotești. De partea cealaltă, Oțelul, care rămâne cu un punct peste ultima clasată Ceahlăul, joacă miercuri în nocturnă, pe teren propriu, cu Dacia Unirea Brăila, iar sâmbătă se deplasează la Bucovina Pojorâta.

VEZI o GALERIE FOTO detaliată de la meci

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI    3
OȚELUL GALAȚI    1

V. Alexandru ”28, L. Buș ”74, ”86 / Chipirliu ”4

C. Lungu – Țenea, Bg. Panait (cpt.), M. Popescu, M. Mureșan – Vădrariu (V. Petre ”68), L. Buș, S. Matei (Sg. Popescu ”20), Preoteasa (Al. Stoica ”60) – Alami – V. Alexandru
Rezerve neutilizate: G. Popa – Bumbac, Săveanu, V. Andrei
Antrenor: Ionel Ganea

Grecu – Stoian (Al. Avram ”75), R. Codreanu, Asanache, Ciurea (Cojoc ”65) – Tătar, V. Ștefan – C. Miron (R. Stănescu ”72), Chipirliu, Cârjan (cpt.) – Șefer
Rezerve neutilizate: Vicol – Dajbog, M. Adăscăliței, Ed. Dumitru
Antrenor: Daniel Florea

Stadion: Dunărea (Călărași); Spectatori: 1.000; Arbitru: Ionuț Valentin Iugulescu 3 (Târgoviște); Asistenți: Adrian Ionescu 3 (Târgoviște) și Ovidiu Arușoaie 3 (Piatra Neamț); Jucătorul meciului: Laurențiu Buș 4.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 21 Nov. 2015, 19:18 Campionat
Pe aceeași temă