Oprița, supărat pe federație înaintea meciului cu Farul: „Pe noi ne programează cum vor”. Mesajul către arbitri și cum îi vede pe adversari: „Sunt într-o situație dificilă”

Marius ANGHEL 08 May. 2019, 17:07 Campionat

CS Mioveni și SSC Farul Constanța joacă în deschiderea etapei a 34-a a Ligii 2. Meciul de pe stadionul Orășenesc din Mioveni e programat joi, de la ora 19:00, mai devreme decât începe de obicei o rundă de weekend, vineri seara sau sâmbăta dimineața.

Daniel Oprița consideră ciudată această programare. „Pe noi ne programează cum vor. Am mai jucat marți cu Petrolul și apoi vineri dimineață la Oradea. Noi nu avem nevoie… Așa ni se spune… Să fie bine pentru toți… Noi trecem așa cum vor alții în campionatul ăsta! Păi să ne pună sâmbătă cu Brăila, dacă vor…!”, a spus, revoltat, antrenorul echipei argeșene, aflat în această stare încă de la finalul săptămânii trecute, când Mioveniului i s-a refuzat un penalty clar la București, în minutul 4 al meciului pierdut cu 1-0 cu Daco-Getica.

„Nu vreau să ne ajute nimeni, vreau doar să fim arbitrați corect”

Cât despre jocul cu Farul, Oprița se așteaptă la o replică dârză din partea constănțenilor, după ce runda trecută au pierdut acasă cu Petrolul și au nevoie de puncte pentru a se menține deasupra locurilor retrogradabile. Antrenorul Mioveniului speră ca, de această dată, echipa sa să nu mai fie dezavantajată de arbitri.

„Jucăm un meci cu o echipă într-o situație dificilă, mai ales după ce au pierdut etapa trecută acasă cu Petrolul. Au nevoie de puncte pentru a se salva de la retrogradare. Ne așteaptă un meci greu și sper să nu mai avem problemele din celelalte jocuri, când au fost greșeli de arbitraj împotriva noastră. Nu vreau să ne ajute nimeni, vreau doar să fim arbitrați corect. Nu vreau să ni se dea ceva dacă nu ni se cuvine, și mă refer la decizii din teren. Avem nevoie de victorie în acest meci! Jucăm acasă și sperăm ca în cele cinci partide care ne-au mai rămas de disputat până la finalul campionatului să obținem cât mai multe puncte”, a spus, pentru site-ul oficial al echipei sale, Daniel Oprița, care nu se poate baza în acest joc pe Dean Beța și Valentin Coșereanu: „Din păcate, avem două indisponibilități importante în lot, Beța, care este suspendat, și Coșereanu, care este nerefăcut după accidentare”.

„Atmosfera… normal că nu e așa cum trebuie”

Dacă SSC Farul vine după un eșec drastic suferit pe teren propriu, 0-3 cu Petrolul, după ce înainte avusese două victorii consecutive, în schimb, CS Mioveni stă mult mai rău la rezultatele înregistrate în ultima perioadă. De patru meciuri, echipa antrenată de Daniel Oprița nu a câștigat, dar chiar a pierdut trei dintre jocuri (0-2 cu FC Argeș, 1-2 cu Petrolul, 2-2 cu Luceafărul Oradea și 0-1 cu Daco-Getica). Mioveniul a bătut pasul pe loc pe locul 7 și le-a permis urmăritoarelor să se apropie de ea. Ripensia e la patru puncte, iar UTA e la cinci.

„Atmosfera… normal că nu e așa cum trebuie, când vii după patru jocuri în care ai luat doar un punct. Suntem dezamăgiți, mai ales de meciul de la Daco-Getica, unde am făcut unul dintre cele mai bune jocuri ale acestui sezon și nu am reușit din păcate să câștigăm și unde a fost acea eroare de arbitraj și nu ni s-a dat un 11 metri clar. Sper ca jucătorii să treacă peste și sperăm ca să se ia măsuri. Noi mergem înainte, vrem să câștigăm jocurile care au mai rămas, nu sunt ușoare, dar putem chiar să facem maximum de puncte în aceste partide”, a mai declarat Daniel Oprița.

Partida care are loc joi, de la ora 19:00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni va fi arbitrată de centralul Ovidiu Petru Oprea (Ploiești) și asistenții Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița) și Cristian Voicu (Focșani). Rezervă este Ana Maria Terteleac (Berceni – Ilfov), în timp ce observatori au fost delegați Cristian Sava (Bacău) și Bogdan Mihai Pâncu (Craiova).

Înaintea desfășurării etapei a 34-a, CS Mioveni are 49 de puncte și se află pe locul 7, iar SSC Farul are 39 de puncte și e pe poziția a 14-a, la patru puncte peste Energeticianul, ultima echipă care e pe loc retrogradabil.

În tur, cele două echipe au terminat la egalitate meciul de la Constanta, scor 3-3, după reușitele lui Marius Fotescu (40), Georgian Păun (67) și Nicolae Moise (71), pentru Farul, respectiv Valentin Balint (4), Eduard Stoica (45) și Ionuț Rădescu (52), pentru Mioveni. Totuși, din cauza unei grave erori făcute de stafful tehnic al lui Petre Grigoraș, care l-a trimis pe teren în a doua repriză pe Madikaba Doumbia, neștiind că este în stare de suspendare după ce încasase runda trecută al patrulea cartonaș galben, Farul a pierdut meciul la „masa verde”, cu 3-0.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Farul Constanța și George FILIP / Mediafax foto

Marius ANGHEL 08 May. 2019, 17:07 Campionat
Pe aceeași temă