Onofraș a semnat prima victorie brăileană în noul sezon al Ligii 2

Marius ANGHEL 31 Aug. 2015, 23:50 Campionat
Onofraș** a semnat prima victorie brăileană în noul sezon al Ligii 2
  • Fotbaliștii brăileni au făcut cel mai bun meci pe teren propriu din ultimele două sezoane și s-au impus cu 1-0, în fața uneia dintre echipele cu pretenții ale Ligii a 2-a, Rapid CFR Suceava.


Cu toate că nu sunt plătiți de opt luni de zile, fotbaliștii brăileni au făcut cel mai bun meci pe teren propriu din ultimele două sezoane și s-au impus cu 1-0, în fața uneia dintre echipele cu pretenții ale Ligii a 2-a, Rapid CFR Suceava. Dacă în campionatul trecut CF Brăila a pierdut fără drept de apel în tur, 0-2, în fața sucevenilor, pe Municipal, actuala Dacia Unirea, cu aceeași jucători în lot, a câștigat mult mai clar decât o arată scorul. Iar eroul gazdelor a fost Marius Onofraș, de departe cel mai bun jucător de pe teren, însă evoluții bune au avut toți jucătorii lui Pânzaru, cu un plus pentru Necoară, Roșu, Niță, Olenic și Stănciulescu.

Oaspeții au dat tonul ofensivei, dar mingea centrată perfect de Semeghin a fost trimisă pe lângă poarta lui Mitrea de către Enciu. Replica gazdelor a venit imediat. Brăilenii au șarjat pe „bulevardul” creat de Bălan, fostul apărător al echipei Steaua București și, în minutul 10, au obținut o lovitură liberă în preajma careului advers, Necoară a centrat în fața porții, dar Olenic a trimis mingea, cu capul, puțin peste transversală. La faza imediat următoare Stănciulescu a fost pe post de servant, dar nici Pușcașu nu a găsit ținta. Brăilenii au creat o fază spectaculoasă în minutul 17, când Necoară i-a pasat lui Costel Roșu, iar mijlocașul gazdelor a trimis mingea în bara din dreapta a porții apărate de Hânțăscu, iar în minutul următor Ivan a șutat violent de la 18 metri, Hânțăscu a respins mingea greșit, dar Onofraș nu a putut profita de această oportunitate.

Gazdele au continuat să creeze panică în careul advers, iar după alte două ocazii semnate de Olenic și Onofraș, au deschis scorul. Olenic i-a pasat în careul advers lui Pușcașu, acesta a prelungit mingea până la Onofraș care, din șpagat, a trimis-o la colțul lung, pentru 1-0. În minutul 34 Jitariu a irosit o uriașă șansă de a egala, astfel că la pauză elevii lui Alin Pânzaru aveau un avans de un gol, deși au jucat la o poartă cu adversarii lor.

În repriza a doua s-a jucat pragmatic, gazdele au căutat să-și conserve rezultatul de pe tabela de macaj, oaspeții să marcheze golul egalizator. Asta nu înseamnă că brăilenii au renunțat la cartea atacului. La trei minute de la reluare, lansat în adâncime de Roșu, Pușcașu fost oprit in extremis din drumul lui spre gol de Tăuțianu, portarul Hânțăscu (min. 53) a avut o intervenție salvatoare la șutul lui Roșu iar în minutul 62, Necoară a trimis mingea, din lovitură liberă, pe lângă vinclul porții sucevene.

În toată această repriză Rapid Suceava a mizat pe cartea contraatacului, însă acțiunile oaspeților au fost oprite înainte ca ele să devină periculoase pentru poarta lui Mitrea. În minutul 79, Bălan a centrat în fața porții, Sandu a trimis mingea, cu capul, spre poartă, însă Mitrea a fost la post. Cu două minute înainte de finalul jocului, Sandu, liber la punctul cu var, a trimis mingea mult peste poartă, iar partida s-a încheiat cu victoria meritată a echipei brăilene.

În acest meci Alin Pânzaru a fost nevoit să facă o modificare de ultim moment în echipa de start, l-a înlocuit pe Muscă, accidentat, cu Paul Ioan, iar tânărul jucător brăilean a evoluat cu trac în prima parte a meciului dar a avut și câteva execuții bune. De asemenea în repriza a doua a debutat pentru Dacia Unirea și Istrate, un fotbalist cu talie, care va avea un cuvânt de spus pe parcursul actualei ediții de campionat.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – RAPID CFR SUCEAVA 1-0
Onofraș ’31

Mitrea – Niță, Ghiocel, L. Ivan, Stănciulescu – Olenic – P. Ioan (Stângaciu ’80), C. Roșu, Pușcașu (Frunză ’68), Necoară – Onofraș (Istrate ’76)
Rezerve neutilizate: Leu – Iosofache, Moise, Muscă
Antrenor: Alin Pânzaru

Hânțescu – D. Bălan, Ferariu (Ed. Sandu ’46), Ciobanu, Semeghin – Vrabie, Onciu (Sumanariu ’63), Sfrijan, Jitariu – Aeroaiei (Tăuțianu ’46), M. Enciu
Rezerve neutilizate: Pascal – Golofca, Apostol, Strugariu
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Stadion: Municipal (Brăila); Spectatori: 800; Arbitru: Eduard Ioniță; Asistenți: Florin Iacob și Erchian Ionus (toți din Constanța); Jucătorul meciului: Marius Onofraș.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 31 Aug. 2015, 23:50 Campionat
Pe aceeași temă