Oltul reintră în play-off, la Motru. Gazdele au acuzat arbitrajul

Oltul reintră în play-off, la Motru.** Gazdele au acuzat arbitrajul

Nou-promovata Minerul Motru n-a reușit să reediteze cu FC Olt rezultatul partidei din intermediara de miercurea trecută și a rămas fără victorie în 2014. După 1-1 la Arad, echipa antrenată de Gabi Zahiu a fost învinsă sâmbătă cu 3-1, pe propriul teren. Rezultatul a fost decis de faza din minutul 29, când juniorul Ionuț Schinteie l-a faultat pe Victor Dobrescu, scăpat spre poarta adversă, iar arbitrul vâlcean Teo Crăciunescu a scos cartonașul roșu, deși, lângă atacantul Slatinei se mai afla și fundașul Marius Laurențiu. Din lovitura liberă dictată, fundașul Marian Anghelina a deschis scorul, cu un șut, de la 20 de metri, fără speranțe pentru tânărul Paul Trică, aflat de-abia la al doilea meci, din acest sezon.

Golul lui Stoenac a fost anulat

În finalul primei reprize, Patrian Trifu a executat o lovitură liberă, balonul a fost respins în față de Răducu Mogoșanu, iar Marian Stoenac, pe fază, a reluat în plasă, însă golul a fost anulat pe motiv de off-said, spre nemulțumirea motrenilor. La faza respectivă, portarul Oltului s-a lovit de bara laterală, în momentul respingerii, și nu a mai revenit pe teren, de la cabine. De altfel, Slatina a efectuat toate cele trei schimbări până-n minutul 46, din cauza accidentărilor. În partea secundă, oaspeții au mai marcat de două ori, în urma unor erori mari ale defensivei gazdelor. În minutul 49, Nicușor Bancu a recuperat balonul din picioarele fundașului dreapta Claudiu Trașcă, a pătruns în careu și a  șutat sub transversală. Argentinianul Raul Speroni a reaprins speranțele gazdelor, după ce a înscris cu un șut din 12 metri, dar Bancu stabilit scorul final, în minutul 79.

Greșeli grave în defensiva Minerului

De data acesta, vina i-a aparținut fundașului central Marius Laurențiu, care a trimis balonul până la mijlocașul stânga al Oltului, iar acesta a izbutit „dubla”. S-a încheiat 1-3, după ce în partida-tur, la debutul lui Gabi Zahiu, pe banca Minerului, FC Olt se impusese cu 3-0 la Slatina. Golul de sâmbătă a fost primul izbutit de Motru în poarta Slatinei, cu care se mai întâlnise în ultimul an și în patru amicale, câștigate de FC Olt cu 5-0 și 1-0 vara trecută, în mandatul lui Ștefan Nanu, și cu 4-0 și 2-0 în iarnă.

„Am pierdut după două faze create de arbitri și două de noi. Răul a fost făcut după o eliminare acordată ușor. După acea fază s-a rupt tot jocul, dar determinant a fost și golul anulat pe nedrept. Acestea au fost momentele psihologice.  De celelalte două goluri, ce ar mai fi de spus: așa prostie nu puteam face decât noi. Ne-am dat practic goluri singuri, după două cadouri. Slatina e o echipă echilibrată, tehnică, dar aveam și noi șansa noastră dacă se juca 11 la 11. De multe ori am dominat și în inferioritate. Arbitrul Crăciunescu a făcut tot posibilul să pierdem. Sunt dezamăgit și de unii jucători, dar pe majoritatea îi felicit pentru cum s-au dăruit”, a precizat Gabi Zahiu.

În replică, antrenorul-secund Victor Crângureanu, trimis la conferință în locul lui Dan Oprescu, care era suspendat pentru acest joc, a vorbit doar câteva secunde.

„Nu a fost unul dintre cele mai bune jocuri ale noastre, am făcut și trei schimbări forțate de accidentări, dar important e că am câștigat. Trei puncte sunt trei puncte. Vă mulțumesc. La revedere!”, a declarat secundul Oltului. 

 

MINERUL MOTRU – FC OLT SLATINA 1-3 (0-1)

Marcatori: Raul Speroni ”53 / Marian Anghelina ”29, Nicușor Bancu ”49, ”77

P. Trică – Trașcă (Iclănzan ”70), Nueleanu (cpt.), M. Laurențiu, Schinteie – Hanu (Unguru ”57), Speroni, Nicoloff, Stoenac (Chirea ”75) – Fărcășanu, Trifu
Antrenor: Gabriel Zahiu
Eliminat: Schinteie ”29

Mogoșanu (Bugiu ”46) – Anghelina, Crușoveanu, Gligor (cpt.), Giurcă – Quist, Ignea – Bardu (Huțanu ”33), Vîlcică (Cuedan ”46), Bancu – Dobrescu
Antrenor: Dan Oprescu

Stadion: Minerul (Motru); Spectatori: 250
Arbitri: Teodor Crăciunescu  (Râmnicu Vâlcea) – Ciprian Danșa (Oradea) și Gabriel Stroe  (Pitești)

 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Gazeta Nouă

 

Pe aceeași temă