Olivier Lusamba, considerat deja transfer eșuat la ASU Poli? Foale: „Nu a reușit să se integreze. E prea scurt timpul să învăț engleza, iar el româna”

Marius ANGHEL 05 Apr. 2018, 14:06 Campionat
Olivier Lusamba, considerat deja transfer eșuat la ASU Poli?** Foale:

Olivier Lusamba (25 de ani) a fost adus, în iarnă, ca un mare transfer la ASU Politehnica, dar, deocamdată, jucătorul nu are eficiența de la fosta sa echipă, Olimpia Satu Mare. În prima parte a sezonului, congolezul a evoluat în 30 de meciuri pentru formația acum dispărută de pe harta fotbalului românesc și înscria 8 goluri. De altfel, fostul antrenor al Timișoarei, Bogdan Andone, a decis să renunțe la celelalte vârfuri de atac, Cătălin Bădăuță și Marius Staicu, cu convingerea că Lusamba va face cât cei doi.

Acest lucru nu s-a întâmplat în meciurile desfășurate în 2018, iar actualul antrenor al Politehnicii, Antonio Foale, recunoaște că până acum jucătorul străin e un transfer nereușit.

Foale a recunoscut cu toată sinceritate că Lusamba nu s-a integrat și că există inclusiv bariere de comunicare, deși pare greu de crezut la un club care avea la un moment dat și gânduri de promovare.

„El este o fire mai retrasă. L-a afectat foarte tare plecarea vechiului staff. Este ajutat foarte mult de colegi și de noi, cei din staff, dar e greu, pentru că e o fire mai introvertită. Are nevoie de un gol, dar e foarte greu. El nu a reușit să se integreze. Pentru mine e prea scurt timpul să învăț engleza, iar pentru el să învețe româna”, a declarat Foale.

Fostul antrenor, Bogdan Andone, îi dădea indicații în engleză lui Lusamba. În tricoul Olimpiei, atacantul a dat 8 goluri în acest sezon. Fotbalistul de 25 de ani a mai jucat în Franța, Belgia și Spania. Cât despre cei care au plecat de la ASU Poli, Cătălin Bădăuță joacă acum la Ripensia, pentru care a dat un gol. Marius Staicu a ajuns în Liga a 3-a, la CSM Școlar Reșița.

Olivier Christophe Lusamba a jucat pentru ASU Poli în șase meciuri, dintre care în patru ca titular, și nu a înscris niciun gol.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 05 Apr. 2018, 14:06 Campionat
Pe aceeași temă