Olimpia urcă pe locul 4 după victoria cu orădenii!

Marius ANGHEL 27 Oct. 2013, 14:05 Campionat
Olimpia urcă pe locul 4** după victoria cu orădenii!

FC Bihor a fost întrecută sâmbătă în deplasare, la Satu Mare, de echipa locală Olimpia, cu scorul de 2-0 (1-0), într-un meci ce a contat pentru etapa a VIII-a a campionatului Ligii a II-a, Seria a II-a. Golurile au fost marcate de Feier, în prima repriză, în minutul 16, și de Villand, în mitanul secund, în minutul 66.

În minutul 16, Feier a profitat de o greșeală în defensiva orădenilor și a înscris cu capul din trei metri, după o centrare a lui Gavrilescu.

În replică, zece minute mai târziu, în minutul 26, orădenii au trecut pe lângă egalare. R. Lukacs a scăpat singur cu Șuta, dar portarul sătmărenilor a respins balonul cu vârful ghetei.

Partea a doua a primului mitan a fost dominată copios de orădeni, dar, deși au avut ocazii clare, nu au reușit să înscrie. Spre exemplu, în minutul 38, s-a consemnat una dintre cele mai mari ratări din acest început de campionat. Ovidiu Bic a șutat de la 20 de metri, portarul Șuta a respins în față, balonul a ajuns la același R. Lukacs, care a ratat incredibil, deși era singur cu poarta goală la 6 metri.

În minutul 42, tot R. Lukacs a trecut iarăși pe lângă gol, lovitura de cap a acestuia fiind reținută însă cu greu de Șuta.

În repriza a doua, gazdele redevin periculoase și în minutul 56 au fost foarte aproape să își majoreze diferența în urma unui autogol. Atunci, Villand a tras din șapte metri, iar mingea a fost deviată cu capul de Letan în bară.

Majorarea scorului s-a produs în minutul 66, la o centrare a lui Gavrilescu, când Villand a înscris cu un șut imparabil de la 18 metri.

La 0-2, FC Bihor a revenit în atac, dar, spre exemplu, nici în minutul 82 nu a reușit să înscrie. Atunci, Raymond Lukacs și-a trecut în cont o nouă ocazie, după ce a șutat, dar portarul Olimpiei, Șuta, a scos de sub transversală.

„Am făcut un meci nereușit astăzi, dar și așa am luat două goluri pe două contraatacuri. Sunt momente decisive în joc, dacă Lucaci ar fi marcat la ocazia pe care a avut-o, altul era jocul. Este o victorie meritată a Olimpiei. Speram să plecăm neînvinși de la Satu Mare, dar nu am repetat jocul bun de acasă, nu am fost organizați, dar am pierdut din nou pe o tranziție negativă. Noi am greșit, nu am reușit să marcăm, dar echipa gazdă a fost mai deșteaptă, jucători mai experimentați au stat și au așteptat să greșim să de fiecare dată când am făcut-o, ne-au pedepsit”, a declarat, după meci, antrenorul FC Bihor, Gheorghe Ghiț.

„Am știut dinainte de meci ce ne va aștepta, a fost un meci destul de greu și mă bucur că de ziua mea, echipa a reușit să-mi facă o surpriză. A fost o victorie muncită și mă bucură că am reușit să câștigăm, asta e bine pentru moralul nostru.”, a declarat jucătorul Dumitru Muntean.
 
„Sunt mulțumit de rezultat și de faptul că am reușit să marcăm. Toată săptămâna am vorbit numai de victorie. E victoria lor, meritul lor, am simțit că astăzi nu putem scăpa această victorie. Cei de la Bihor au avut și ei momente bune, dar am reușit să scăpăm fără gol și e foarte importat că am marcat și am avut și ocazii”, a declart antrenorul Olimpiei, Tiberiu Csik.

FC Bihor rămâne astfel, fără puncte în deplasare în actuala ediție de campionat, dar își păstrează poziția a IX-a a clasamentului, cu 8 puncte, și va juca în etapa viitoare pe teren propriu cu CS Univ. Craiova, sâmbătă, 2 noiembrie.

OLIMPIA SATU MARE
FC BIHOR ORADEA
2-0

Feier ”16, Villand ”66

Șuta (cpt.) – D. Muntean, Bălău, C. Ene, Iuhas – Gavrilescu (Zsiga ”68), Micaș, Villand, Kinczel – P. Dragoș (Marinaș ”83), Feier (Hanuș ”85)
Antrenor: Tiberiu Csik

Fildan – Mihuț, Letan, Fl. Lazăr (cpt.), R. Lupu – Sfârlea, M. Popa (Haș ”70), Bic (A. Achim ”75) – Ianc, R. Lukacs, Fl. Pop (Z. Lukacs ”46)
Antrenor: Gheorghe Ghiț

Sursa: FC Bihor
Foto: Informația zilei

Marius ANGHEL 27 Oct. 2013, 14:05 Campionat
Pe aceeași temă