Olimpia trece de „U” Cluj și iese din zona locurilor retrogradabile. A „înviat” Buhăescu

Marius ANGHEL 17 Apr. 2016, 13:28 Campionat

Presată de teama retrogradării, Olimpia Satu Mare a reușit sâmbătă una dintre cele mai bune evoluții ale sale în 2016 și a obținut o victorie extrem de importantă. Echipa pregătită de Mircea Bolba a profitat din plin de probleme de la Universitatea Cluj și a învins-o cu 3-1, egalând-o în clasament și depășind-o datorită golaverajului mai bun. Sătmărenii sunt acum pe locul al doilea în play-out-ul Seriei a II-a, însă până la a fi siguri de salvare mai au mult de tras.

Olimpia a deschis destul de repede scorul în meciul cu „U”. După ce a scăpat în flancul drept, Mărkuș a trimis o centrare pe jos, la 6 metri de poartă, Villand a sărit peste, iar Buhăescu (21) a ridicat elegant mingea peste portar. Totuși, avântul sătmărenilor e blocat de puștiul Moruțan (34), care profită de marcajul slab al lui Tătaru, îl întoarce de două ori pe fundaș și înscrie imparabil în vinclul porții lui Băican. Ciupe (39) are o poziție ideală de a-și aduce echipa în avantaj, însă trimite din lovitură liberă de la 19 metri în zid. Rezultatul pauzei avea însă să fie în favoarea gazdelor, care au punctat în ultimul minut prin același Buhăescu (45), după un șut plasat din 11 metri.

În partea a doua a jocului Mărkuș (49) ratează șansa să își treacă și el numele pe lista marcatorilor, trimițând cu capul peste poartă, și tot el avea să-l pună serios la încercare pe Bolboașă (65) cu o altă lovitură de cap. Butean (75) rupe de tot jocul Universității atunci când este eliminat după un duel cu Kanalos, iar Mărkuș (76) reușește în cele din urmă să înscrie și să asigure cele trei puncte. Atacantul a punctat după o acțiune personală, o pătrundere spre poartă și un șut de la 20 de metri, pe jos, plasat în colțul lung. Ardelenii puteau să-și mai treacă și ei în cont o reușită, însă Ciupe (82) – puțin peste transversală din lovitură liberă – și Ursu – șut din 13 metri blocat de Băican – n-au mai schimbat tabela până la final.

Bolba: „Important e că am câștigat și să evităm retrogradarea”

Antrenorul Olimpiei, Mircea Bolba, și-a felicitat elevii pentru dăruire și pentru victorie. „Felicit băieții pentru dăruire, pentru tot ce au făcut astăzi și pentru joc în unele momente. Sigur am avut perioade bune și altele mai puțin bune, dar una peste alta ne-am îndeplinit obiectivul și am reușit să câștigăm, ceea ce este foarte important. Eu încerc să-mi fac datoria mai departe alături de Tibi Csik și pe zi ce trece să încercăm să jucăm tot mai bine și să obținem rezultate. Sunt bucuros de revenirea lui Buhăescu pentru că eu când am venit l-am găsit rezervă și așa l-am și folosit până la meciul cu Careiul. Important e că am câștigat și să evităm retrogradarea”, a spus Bolba, care a glumit atunci când fost întrebat de accidentarea lui Villand datorată coechipierului Darius Lukacs: „Ce să fac… să le pun clopoței?”. În minutul 59 al meciului cu „U”, la un duel la mijlocul terenului, căpitanul Villand a fost acidentat involuntar de colegul său de echipă, Darius Lukacs. Villand s-a ales cu pometele spart după o intrare de karate a juniorului.

Nădăban: „S-a schimbat atitudinea tuturor, voiam în play-off, acum jucăm în play-out”

După această înfrângere, „U” Cluj a căzut pe locul care duce la barajul pentru menținerea în Liga 2. „A fost o victorie meritată a gazdelor. Din păcate, la noi au fost niște greșeli care ne-au costat și scorul a fost 3-1. Îl felicit pe domnul Bolba pentru victorie. Au meritat pentru că au fost mai motivați ca și noi. S-a schimbat atitudinea tuturor, voiam în play-off, acum jucăm în play-out. Apoi sâmbătă plecarea lui Mihai Teja… o nesiguranță în ceea ce privește viitorul echipei plus acești copii care nu prea au experiență au dus la atitudinea pe care au avut-o astăzi. Sper să ne revenim și să câștigăm meciul cu Pâncota. Sperăm să reușim să-i montăm și să joace cum au jucat în timpul campionatului”, a declarat și antrenorul lui „U” Cluj, Mihai Nădăban.

OLIMPIA SATU MARE        3
UNIVERSITATEA CLUJ    1

Buhăescu ”21, ”45, Mărkuș ”76 / Moruțan ”34

Băican – D. Muntean, Onicaș, Tătaru, Ciul – Villand (cpt.)(Faur ”60), R. Rus – D. Lukacs, Kanalos (Ianc ”77), Mărkuș (Heil ”83) – Buhăescu
Rezerve neutilizate: Șuta – Bîgiu, Takacs, Bura
Antrenor: Mircea Bolba

Bolboașă – Butean, Corodoș, R. Crișan, Ciupe (cpt.) – Boboc (Turkac ”69), Erdei – Greu, Oct. Ursu, Moruțan (Berci ”80) – Zdroba (Vojtuz ”57)
Rezerve neutilizate: Grecu – Bg. Șandru, P. Popescu
Antrenor: Mihai Nădăban
Eliminat: Butean ”65 (roșu direct)

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 900; Arbitru: Adrian Illyeș 3 (Ploiești); Asistenți: Damian Antal 3 (Bacău) și George Marian Fridl 3 (Comănești); Jucătorul meciului: Adrian Mărkuș 4.

Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 17 Apr. 2016, 13:28 Campionat
Pe aceeași temă