Olimpia pierde la Brașov după ce s-a jucat cu ocaziile. Bolba: „Dacă nu vom câștiga meciul cu Baia Mare putem retrograda”

Marius ANGHEL 23 Mar. 2016, 13:04 Campionat
Olimpia pierde la Brașov după ce s-a jucat cu ocaziile.** Bolba:

Olimpia Satu Mare s-a jucat cu ocaziile la Brașov, în meciul din etapa a 24-a, iar în a doua repriză a încasat trei goluri, astfel că a plecat învinsă de sub Tâmpa, scor 0-3. Victoria cu CSM Râmnicu Vâlcea pare a fi fost un simplu foc de paie, eșecul cu „Steagul” trezindu-i din nou la realitate pe jucătorii lui Mircea Bolba. Sătmărenii vor intra în play-out cel mai probabil de pe locul 10, o poziție retrogradabilă la final de sezon.

Kanalos (13), Mărkuș (16) și Brata (19) s-au întrecut în ratări în prima repriză a meciului cu FC Brașov, din situații ideale de gol, iar Olimpia părea că va avea o misiune ușoară în a obține o victorie în cea de-a 24 etapă. Băican (23) scoate de sub transversală un șut din afara careului al lui Coman, iar Puțanu (24) lovește bara din șapte metri, astfel că gazdele reechilibrează imediat disputa. Pe final de primă repriză, Olimpia revine în prim-plan cu ratarea lui Brata (40) dintr-o lovitură liberă din fața careului, însă și gazdele sunt aproape de gol fix înainte de pauză la șutul lui Andor (44) pe lângă bară din situație de unu la unu cu Băican.

Și startul reprizei secunde începe ca din tun. Muntean (47) trimite razant pe lângă vinclu, însă pe contraatac Manole (47) are sânge rece și îl învinge pe Băican cu un șut din marginea careului după ce a trecut de Ciul și Tătaru. Sătmărenii nu se impacientează și sunt aproape de egalare la doar câteva minute distanță. Kanalos (52) se înmoaie însă din nou când se trezește singur cu Iacob și reia puțin pe lângă. Băican se rupe și este schimbat, odată cu el și toți coechipierii săi.

Andor (64) majorează scorul după ce câștigă un duel aerian cu Ciul, iar Avram (82) e pe punctul de a înscrie și el în fața lui Șuta, dar îl nimerește doar în piept pe portar. Și asta nu a fost totul, deoarece în cel de-al cincilea minut de prelungiri Tătaru are o intervenție neglijentă în careu asupra lui Popa și Daniel Ene (90+6) face 3-0 de la punctul cu var.

Brașovenii obțin astfel o victorie extrem de importantă și urcă pe loc de play-off, în timp ce sătmărenii își fac acum griji și mai mari pentru retrogradare. La cinci puncte în spatele Pâncotei, Olimpia e abia pe locul 10, iar în play-out dacă nu va urca cel puțin o poziție va retrograda.

În ultimele două etape rămase de disputat în acest retur, Olimpia va juca un adevărat derby cu FCM Baia Mare, sâmbătă, iar mai apoi va câștiga la „masa verde” cu FC Caransebeș.

Bolba: „O înfrângere usturătoare, dar scorul e mult prea sever”

La finalul jocului de la Brașov, Mircea Bolba, antrenorul Olimpiei, a spus că eșecul este sever față de ce s-a întâmplat pe teren și a atras atenția asupra situației delicate în care se află echipa în clasament. „O înfrângere usturătoare, dar scorul e mult prea sever. Dacă am fi condus cu 4-0 în prima repriză nu era mult. Și în debutul părții secunde am ratat o mare ocazie. Cred că am fi meritat un punct în acest meci, însă acesta e fotbalul. Îi felicit pe cei de la FC Brașov pentru victorie și le urez mult succes. Pentru noi urmează meciul cu FCM Baia Mare și avem mare nevoie de victorie. Dacă nu vom câștiga meciul cu Baia Mare putem retrograda!”, a spus Mircea Bolba, citat de Monitorul Expres.

Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 23 Mar. 2016, 13:04 Campionat
Pe aceeași temă