Olimpia obține doar un egal cu Șoimii și merge la baraj. „Prelungim emoțiile, dar cred că vom rămâne în Liga 2 după cum arată Buzăul”

Marius ANGHEL 04 Jun. 2016, 16:21 Campionat

Olimpia Satu Mare are doar varianta victoriei în ultima etapă a play-out-ului pentru a se salva de la retrogradare și a nu-și complica viața cu barajul. Contra „șoimilor”, jucătorii lui Mircea Bolba s-au descurcat bine doar o repriză, au intrat la cabine în avantaj, însă în repriza a doua au avut mari emoții după ce pâncotanii au egalat. S-a terminat 1-1 și sătmărenii au fost dezavantajați de rotunjirea pe care au primit-o atunci când s-a început play-out-ul, astfel că, deși sunt la egalitate de puncte cu arădenii, vor fi pe locul 3 și vor juca barajul pentru rămânerea în Liga 2 contra Gloriei Buzău, echipă care a pierdut la Bucovina Pojorâta cu 8-1.

Încurajați din tribune de puțin peste 2000 de spectatori, Olimpia își punea mari speranțe că va scăpa de retrogradare chiar astăzi, în ultima etapă a play-out-ului Ligii 2. Munteanu (15, 16) și Villand (16) l-au pus serios la încercare pe portarul de aproape 42 de ani al Pâncotei, Cristian Irimia, însă nu l-au putut învinge. A făcut-o în cele din urmă Buhăescu (36) din penalty, după ce Bura a fost faultat în careu de Suciu. Daniel Dan (55) l-a pus și el la încercare pe Șuta fix înainte de finalul primei reprize, însă portarul gazdelor a reținut fără probleme.

Dacă prima repriză a fost dominată copios de sătmăreni, în partea secundă aportul s-a inversat. Reaccidentarea lui Iuhas a destabilizat defensiva Olimpiei, iar Dragalina (60) a profitat de o neînțelegere în apărare, a interceptat în careu și a marcat din colțul careului de 6 metri. Buhăescu (62, 78) și Munteanu (68) au avut câteva tresăriri de orgoliu, la fel cum a trăit și Marius Ion (72), însă niciunul n-a putut să-l învingă pe Irimia, respectiv Șuta.

Jocul Olimpiei s-a rupt însă de tot în minutul 79, atunci când Heil a văzut al doilea galben și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică, dar coechipierii săi ar fi putut profita în al treilea minut de prelungiri, atunci când au cerut un penalty la un presupus henț în careu al lui Dubeștean. Arbitrul a lăsat jocul să continue, iar la faza următoare Marius Ion l-a faultat dur pe Sălăgeanu și a văzut direct cartonașul roșu, meciul terminându-se 10 contra 10 și 1-1.

Șoimii Pâncota reușește astfel, pentru al doilea an consecutiv, să-și îndeplinească obiectivul și să rămână în Liga 2, în timp ce Olimpia va merge la barajul de evitare a retrogradării contra Gloriei Buzău. „U” Cluj a retrogradat după înfrângerea de la Tărlungeni, iar Unirea și Metalul Reșița merg și ele în Liga 3.

„Atât am putut astăzi. Dacă se putea mai mult, făceam. Efort mare, ne-am creat câteva ocazii de gol, le-am ratat, iar miza jocului și-a pus amprenta asupra unor jucători. La ora actuală atâta putem. Paradoxul este că din zece meciuri am pierdut unul și jucăm barajul. A fost un parcurs destul de bun al Olimpiei din care am pierdut un singur meci și am ajuns la baraj. Îmi asun răspunderea pentru acest baraj. Prelungim emoțiile, dar cred că vom rămâne în Liga a II-a, după cum arată Buzăul. La faza golului, noi ne-am oprit crezând că se va da fault în atac la Ciul. Jucătorii nu trebuiau să se oprească”, a spus antrenorul Olimpiei, Mircea Bolba, la finalul jocului.

„Forța grupului a fost determinantă în evitarea retrogradării, dar și sprijinul unor oameni cu bani. De la venirea mea, echipa a făcut 19 puncte. Legat de acest rezultat. Am căzut la pace (râde), a spus după joc Zsolt Muzsnay, antrenorul echipei Șoimii.

OLIMPIA SATU MARE  1
ȘOIMII PÂNCOTA        1

Buhăescu ’36 – pen. / Dragalina ’60

Șuta – Ciul, Onicaș, Heil, Iuhas (cpt.) (Sălăgeanu ’57) – R. Rus, D. Muntean, Villand, Bura (Bîgiu ’67) – Buhăescu, Bg. Faur (D. Lukacs ’84)
Rezerve neutilizate: Băican – Fl. Mureșan, Seb. Ianc, Takacs
Antrenor: Mircea Bolba
Eliminat: Heil ’79 (cumul de cartonașe galbene)

Cr. Irimia – D. Dan, C. Suciu (Leucuța ’56), Dubeștean, Siminic – A. Pavel – Fl. Gîlcă, Issa (cpt.), Dragalina, Pirtea (Vasi ’71) – A. Mihai (M. Ion ’46)
Rezerve neutilizate: Pășcălău – Farcaș, Bătrîn, Ștrengar
Antrenor: Zsolt Muzsnay
Eliminat: M. Ion ’90+3 (roșu direct)

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 2.200; Arbitru: Iulian Călin 2 (Ștefănești); Asistenți: Gabriel Sabin Stroe 3 (Pitești) și George Florin Neacșu 3 (Câmpulung Muscel); Jucătorul meciului: Romario Rus 3.

Articol scris de Marius ANGHEL și Constantin DEMIAN
Foto: satumareonline.ro
 

Marius ANGHEL 04 Jun. 2016, 16:21 Campionat
Pe aceeași temă