Olimpia întoarce scorul și câștigă cu 2-1, după ce FC Bihor conducea la pauză. Jucătorii sunt neplătiți de 10 săptămâni și își cer salariile

Marius ANGHEL 07 Sep. 2015, 12:10 Campionat

Sătmărenii de la Olimpia rămân lideri în Seria a II-a a ligii secunde și după a doua etapă. Jucătorii lui Tiberiu Csik erau văzuți ca și favoriți la începutul partidei de sâmbătă, cu FC Bihor, dar au trebuit să muncească enorm pentru victorie. Neplătiți de aproape trei luni, fotbaliștii grupării din Satu Mare au cedat prima repriză orădenilor (0-1), dar au reușit să întoarcă partida și să puncteze de două ori în partea a doua a jocului.

În prima repriză ambele echipe au fost la fel de periculoase, dar au oferit puțin spectacol, concentrându-se mai mult să-și blocheze adversarul. Prima ocazie periculoasă a aparținut lui Faur, dar orădenii sunt cei care deschid scorul. A marcat Sulea, în minutul 28, într-un moment în care sătmărenii erau în inferioritate numerică, deoarece fundașul central Heil era la marginea terenului și primea îngrijiri medicale. Acesta a avut o ciocinire mai puternică cu un jucător advers și a evoluat restul partidei cu capul bandajat. Boștină este aproape de egalare în minutul 40, dar trimite peste poartă și bihorenii intră în avantaj la pauză.

În debutul reprizei secunde, FC Bihor face pasul în spate, iar Tibi Csik încearcă să dea mai multă vlagă jocului prin intrarea lui Selagea în locul lui Takacs. Sătmărenii forțează egalarea printr-un pressing foarte avansat și ocaziile încep să apară la poarta apărată de Nagy. În minutul 73 iese la rampă Dumitru Munteanu printr-o apariție inspirată în careul oaspeților. După o centrare venită de la Boștină, Munteanu șutează cu putere de la punctul cu var și marchează la colțul lung. Injecția de moral adusă de marcarea golului era exact ce aveau nevoie jucătorii Olimpiei și, după doar 5 minute, Bogdan Faur o aduce pe Olimpia la conducerea partidei, printr-o lovitură de cap bine plasată, care trece peste portarul Nad și aterizează în plasa porții.

Olimpia trece din nou pe prima poziție a clasamentului, iar FC Bihor pe penultima. Pe fondul unei scăderi de formă și moral a bihorenilor, sătmărenii mai puteau marca de două ori prin Boștină (în minutul 81) și Darius Lukacs (90), dar lipsa de concentrare a făcut ca tabela să arate 2-1 la final.

Căpitanul Iuhas a împlinit sâmbătă 31 de ani și colegii i-au dedicat victoria

Victoria obținută sâmbătă în fața echipei FC Bihor, scro 2-1, a fost un dublu prilej de sărbătoare pentru jucătorii Olimpiei. Pe lângă faptul că sunt neînvinși în primele două etape și ocupă fotoliul de lider în seria Vest a Ligii a 2-a, „galben-albaștrii” au putut să-i dedice victoria căpitanului Cosmin Iuhas, care a împlinit 31 de ani în ziua meciului.

Acesta a ținut să le mulțumească colegilor săi, în cadrul conferinței de presă de la finalul partidei pentru cele 3 puncte făcute cadou.

„Le mulțumesc colegilor pentru victorie, pentru efortul depus și pentru revenirea din finalul partidei. E greu să rămânem motivați când de 10 săptămâni nu am văzut niciun ban. Noi facem partea noastră și, în ciudat condițiilor, am ieșit victorioși. Trebuie ca și cei în măsură să-și facă partea lor, în privința salariilor. Va fi un campionat echilibrat și consider că orice punct luat va conta”, a declarat căpitanul „Ciubu”.

Cosmin Iuhas este sătmărean și a jucat de-a lungul carierei la Șimleul Silvaniei, CS Otopeni, Bihor Oradea, Universitatea Cluj și Olimpia Satu Mare.

Este căpitanul din ultimele sezoane al echipei de pe Someș, unul din oamenii de bază ai antrenorului Tiberiu Csik și „șeful” din vestiar. Totodată, el deja a debutat în antrenorat, la conducerea tehnică a echipei Luceafărul Decebal.

OLIMPIA SATU MARE – FC BIHOR ORADEA 2-1
D. Muntean (73), Bg. Faur (77) / Sulea (28)

Băican – D. Muntean, Tătaru, Heil, Iuhas (cpt.) – Bura (Cădar 68), Villand (D. Lukacs 64), Chivari, Takacs (Selagea 46) – Faur, Al. Boștină
Antrenor: Tiberiu Csik

Nad – Mangra, Mintaș, Țoca, Arsene (Remeș 78) – Magda (Pantea 85), Lorincz, Ember, Maria (Sas 70) – Andor, Sulea
Antrenor: Gheorghe Silaghi

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Arbitrii: Paul Unimătan – Mihai Marica, Marius Bălan.

Articol și foto de Andrei PAȘCA

Marius ANGHEL 07 Sep. 2015, 12:10 Campionat
Pe aceeași temă