Olimpia a câștigat ultimul meci pe teren propriu din 2017, 2-0 cu Metaloglobus, și nu știe dacă va face deplasarea la Clinceni

Marius ANGHEL 04 Dec. 2017, 15:29 Campionat

Olimpia a câștigat ultimul meci al acestui an programat pe teren propriu și posibil ultimul din istoria clubului, dacă în această iarnă nu reușește să își rezolve gravele probleme financiare. Sătmărenii s-au impus cu 2-0 în fața echipei Metaloglobus București prin golurile marcate de Dumitru Muntean și Sergiu Jurj.

Echipa sătmăreană s-a impus destul de greu pentru că oaspeții au dat o replică bună, raportul marilor ocazii, nefructificate, fiind de 6-2 în favoarea echipei din București. Dar portarul Marius Șuta a avut câteva intervenții de mare efect, salvându-și echipa în câteva rânduri.

Olimpia a început bine și a avut primele șuturi la poartă, prin D. Muntean și Duruș. Apoi, în minutul 21, după o combinație cu V. Pop, D. Muntean a marcat spectaculos, șut cu latul de la 14 metri, la vinclul drept al porții oaspeților. Dar, după acest gol, oaspeții au dominat teritorial și au avut câteva excelente ocazii. Au ratat pe rând Ghenovici (37) și Răileanu (41 și 44). La ultimele două situații Șuta a avut două intervenții providențiale.

În repriza a doua, în primul sfert de ceas, nu s-a petrecut nimic deosebit. Dar în minutul 60 Șuta s-a făcut din nou remarcat și a respins de sub transversală „bomba” lui Ghenovici. În minutul 70 am asistat la prima ocazie a Olimpiei din partea a doua. Muntean a executat o lovitură liberă de la 17 metri, dar balonul a lovit stâlpul din dreapta portarului. În minutul 74 a fost rândul lui Vasile Pop să rateze, șut din mijlocul careului urmat de reflex excelent al portarului Geantă. Aproape de final, în minutele 78 și 84, Șuta și-a mai salvat echipa la șuturile grele din careu ale lui Asanache și Ghenovici. Iar în minutul 90, când cei 150 de spectatori așteptau fluierul final, Olimpia mai marchează o dată. Pornit pe contraatac, Lusamba centrează la marginea careului mic, iar Jurj trimite balonul cu capul în plasă. O despărțire frumoasă a Olimpiei de cei mai fideli suporteri ai ei.

Marius Șuta salvatorul

Marius Șuta a apărat de foarte puține ori poarta Olimpiei în acest sezon. El a apărut între buturile echipei sătmărene doar în meciul de Cupă cu „U” Cluj, o repriză cu Chindia și acum, în întreg meciul cu Metaloglobus. Ținut pe bancă, conform unui principiu păgubos, cum că mai buni sunt „stranierii” și că e de preferat titularizarea în poartă a unui cadet, Șuta a demonstrat sâmbătă că merită mai multă atenție. El a avut cel puțin șase intervenții salvatoare în fața atacanților din București, iar victoia i se datorează în mare măsură. Motiv pentru care, de altfel, a fost declarat „omul meciului”.

„Noi ne-am făcut datoria” spune Zoltan Ritli

„Din punct de vedere sportiv ne-am făcut datoria, ne-am respectat meseria. Mă refer în primul rând la jucători pe care îi felicit pentru joc, pentru dăruire. Suntem în grafic și sunt convins că dacă mergem înainte, în ciuda penalizării cu 4 puncte, Olimpia nu va retrograda. Dar, ca să putem continua, ar trebui ca și alții să-și facă datoria față de Olimpia”, a spus antrenorul Olimpiei, Zoltan Ritli.

La conferința de presă, președintele Istvan Merkli s-a declarat pesimist și că nu știe dacă echipa va face deplasarea la meciul cu Academica Clinceni. În plus, el a recunoscut că restanțele salariale la antrenorii de la echipele de juniori sunt mai mari decât la jucători. Mircea Bolba și Tiberiu Csik nu au încasat niciun salariu din luna iunie.

Din garnitura Olimpiei au lipsit Hlinca și Miholca, jucători care au refuzat să se prezinte la meci, din pricina problemelor financiare de la echipă. Cei doi au absentat și de la mai multe antrenamente din ultima săptămână.

OLIMPIA SATU MARE – METALOGLOBUS BUCUREȘTI    2-0
Dumitru Muntean 21′, Sergiu Jurj 90′

Șuta – Duruș, Szasz, Cr. Munteanu, Bura (Jurj 64′) – Vas. Pop (cpt.)(Fl. Achim 85′), Villand, Cubaș, Brata – D. Muntean, Lusamba (R. Rus 90+1′)
Rezerve neutilizate: Fl. Muntean – L. Vincze, Nemeș, Cocian
Antrenor: Zoltan Ritli

Rob. Geantă – Sava, Mitroi (cpt.), Asanache, Robu – Caramalău, Ghenovici, Răileanu, Vl. Vlad (I. Marian 73′) – St. Niculae (Șt. Stângă 64′), Nsukami
Rezerve neutilizate: M. Nedelcu – Negotei, G. Coman, Fl. Iordache, R. Gheorghe
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Arbitru: Cristian Codrea; Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci și Radu Despa (toți din Baia Mare).

Articol scris de Constantin DEMIAN (Informația zilei)

Marius ANGHEL 04 Dec. 2017, 15:29 Campionat
Pe aceeași temă