Oficialii FCM Tg. Mureș au trimis un protest oficial la adresa arbitrajului

26 Apr. 2009, 18:57 Campionat
Oficialii FCM Tg. Mureș au trimis un protest oficial la adresa arbitrajului

Clubul FC Municipal Târgu Mureș protestează, în mod oficial, referitor la maniera de arbitraj a brigăzii Zoltan Erdei, Dănuț Dumitru, Ferencz Tunyogi din partida cu FC Drobeta Turnu Severin, contând pentru etapa a XXVI-a a seriei secunde din Liga a II-a de fotbal. Reamintim că echipa antrenată de Cosmin Bodea (foto) a pierdut meciul de azi, scor 2-1 pentru Drobeta.

Conducerea clubului FC Municipal Târgu Mureș consideră că arbitrajul de azi a viciat clar rezultatul întâlnirii cu severinenii și, din păcate pentru cei care susțin contrariul, are și probele video în acest sens, meciul fiind televizat și vizionat de o țară întreagă.

Lăsând la o parte prestația mai puțin convingătoare a formației noastre, care urmează a fi analizată doar în sânul echipei, se impun unele precizări :
– FCM a avut un gol perfect valabil, înscris de Sorin Gheju, dar anulat la semnalizarea eronată a asistentului de pe acea parte;
– golul egalizator al gazdelor a fost marcat dintr-un flagrant fault în atac (joc periculos al lui Ignat la Gongolea);
– eliminarea stoperului Adrian Gongolea a fost gratuită (ca sa nu spunem premeditată): în faza premergătoare primului cartonaș galben a fost fault în atac. iar apoi, dacă se fluiera fault la Gongolea, se impunea clar cartonaș roșu; la al doilea cartonaș galben și, implicit, la cel rosu, centralul a arătat fluierul înainte de executarea cornerului, moment în care a avut loc o busculadă între Gongolea și unul dintre echipierii Drobetei, dar regulamentul prevede aici doar avertisment verbal pentru ținere reciprocă;
– lovitura de la 11 m din care s-a marcat golul înfrângerii FCM-ului nu se impunea, deoarece în faza respectiva fundașul central al echipei noastre Bălău a fost faultat de atacantul advers;
– brigada de arbitri a tolerat jocul excesiv de dur al gazdelor- doar două exemple: în prima repriză, la primul galben văzut de cei de la Drobeta se impunea eliminare, mijlocașul nostru Ragipovic fiind luat pur și simplu la pumni, iar în partea secundă Gego a fost lovit puternic cu cotul în figură chiar în fața centralului Erdei, fără ca acesta să sancționeze jucătorul Drobetei cu cartonaș roșu.

Acestea sunt doar fazele esențiale care au dus la vicierea rezultatului de pe teren dintre FC Drobeta și FC Municipal Târgu Mureș, dar maniera de arbitraj de azi ne face să credem că, indiferent cum ar fi evoluat echipa noastră, nu ar fi avut nici o șansă într-o confruntare 14 la 11 (mai apoi la 10).

Cui face oare bine o astfel de bătaie de joc? Și jucătorii noștri trăiesc din prime, și noi avem contracte de plătit.

Este pentru prima dată cînd clubul nostru protestează oficial vis-a-vis de arbitraj.

Am pierdut puncte importante în lupta pentru promovare în fața unor grupări mai slab cotate la acel moment (în tur două egaluri acasă cu ACU Arad și International Curtea de Argeș, în partea a doua a campionatului o remiză la Târgoviște și o înfrângere la Deva), dar niciodată nu i-am considerat pe alții vinovați de (semi)eșecurile noastre.

Considerăm însă că, avînd în vedere finalul încins de campionat în care mai multe echipe iși doresc să promoveze în Liga I, este normal să avem toți șanse egale. Municipal Târgu Mureș iși apără șansele corect, doar pe teren, și are ca obiectiv accederea în primul eșalon fotbalistic al țării.

Rămânem aceiași ardeleni corecți și cu bun simț, dar vă cerem dumneavoastră, reprezentanților presei, să vă asigurați că și ceilalți procedează la fel.

 

Cu mult respect față de adversari, suporteri și întregul campionat,
Conducerea Municipal Târgu Mureș,
Președinte Tatar Bela

26 Apr. 2009, 18:57 Campionat
Pe aceeași temă