OFICIAL | „Guși-gol!”, noul antrenor al lui ASU Poli! Mugur Gușatu a fost anunțat oficial în locul lui Cosmin Petruescu

Marius ANGHEL 31 Aug. 2019, 17:31 Campionat

Antrenorul Cosmin Petruescu (41 de ani) și-a anunțat demisia de la ASU Politehnica Timișoara la finalul meciului cu Concordia Chiajna, disputat astăzi, pe arena Știința, și încheiat la egalitate, scor 0-0, în cadrul etapei a 5-a a Ligii 2.
În locul său a fost numit Mugur Gușatu (49 de ani), ultima dată la ACSO Filiași, iar Politehnica s-a grăbit să-l oficializeze după ce Liga2.ProSport.ro a anunțat în exclusivitate că el este antrenorul cu cele mai mari șanse să preia formația alb-violetă.

 

„Bine ai venit alături de noi, Guși-gol!”, a anunțat Politehnica Timișoara numirea noului antrenor, la circa patru ore după ce Cosmin Petruescu își prezenta demisia.

Mugur Gușatu (49 de ani) a fost atacant la U Craiova, DSV Leoben, Poli Timișoara (în perioada ’95-’97), Heerenveen, Extensiv Craiova, MTK Budapest sau FC Bihor. Acesta a fost antrenor la juniorii Craiovei din Liga 1, iar ultima dată, în sezonul trecut, a pregătit-o pentru o scurtă perioadă pe ACSO Filiași, echipă din Liga 3. „De unde știți? Nu pot să confirm până nu e nimic sigur. Sunt pe o listă scurtă. Vom vedea zilele următoare”, spunea Gușatu pentru Liga2.ProSport.ro la puțin timp după ce Petruescu demisiona.

Interesant este și faptul că pe 19 august, clubul din Timișoara își aducea aminte de Mugur Gușatu și îi ura la mulți ani, lucru pe care nu l-a făcut în anii trecuți. E semn că schimbarea lui Petruescu se discuta de o bună perioadă, iar Gușatu își dăduse deja acordul.

Gușatu va conduce primul antrenament la ASU Poli luni, la ora 18:00, pe arena Știința.

Iată comunicatul în care ASU Politehnica l-a anunțat antrenor pe Mugur Gușatu:

„După demisia lui Cosmin Petruescu, noul antrenor al Politehnicii va fi Mugur Gușatu.

Născut la 19 august 1969, la Cezieni (jud. Olt), Gușatu a lăsat o amintire de neșters microbiștilor timișoreni. A fost, simplu, „Guși-gol”, favoritul CVUCS. Între 1995-1997 a evoluat la Politehnica, fiind titularul postului de vârf de atac și marcând 38 de goluri în 68 de meciuri de campionat (în primele două divizii). În 1997 a fost al doilea golgeter al Diviziei A (Liga I de azi), cu 17 goluri.

Începuse fotbalul la CSȘ Caracal și mai evoluase, la seniori, pentru Universitatea Craiova (cu care cucerise titlul național la tineret, în 1991), Constructorul Craiova și DSV Leoben (Austria – D2, echipă de la care a venit la Poli la începutul lui ”95).

De la Poli a plecat la Heerenveen, unde va avea 43 meciuri și 6 goluri în Eredivisie, va juca în Cupa UEFA Intertoto și Cupa Cupelor (în ultimul sezon de existență al acestei competiții, 1998/99) rivalul său pe post fiind viitorul star van Nistelrooy! Apoi Extensiv Craiova, MTK Budapesta (cu care a cucerit Cupa Ungariei, în 2000), FC Bihor și… CSU Politehnica Timișoara (echipa UPT-ului), în 2002, în Liga a III-a.

După retragerea din activitatea de jucător, Mugur a fost vicepreședinte la echipa de handbal feminin SCM Craiova, iar apoi a revenit în fotbal, dedicându-se meseriei de antrenor. La CS Universitatea Craiova (la centrul juvenil și apoi secundul lui Corneliu Papură la echipa a doua) și CSO Filiași, de care s-a despărțit în această vară (locul 5 în Liga a III-a, seria a III-a).

Mult succes, Mugur!”

De când galeria Commando Viola Ultra Curva Sud a decis să se implice și să preia echipa Universității Politehnica, în 2012, pe când evolua în Liga a 5-a Timiș, ASU Politehnica a avut până acum doar cinci antrenor: Toni Foale, Paul Codrea, Sorin Brîndescu, Bogdan Andone și Cosmin Petruescu. Mugur Gușatu va fi al șaselea antrenor al echipei alb-violete.

Acesta va prelua echipă într-un moment în care are doar 4 puncte acumulate în primele cinci etape și se află pe locul 14 în Liga 2, la egalitate cu Viitorul Pandurii și Csikszereda, însă acestea au un meci mai puțin jucat, astfel că timișorenii ar putea pica din nou pe loc retrogradabil după desfășurarea tuturor partidelor din această rundă.

Următorul meci oficial al Politehnicii are loc sâmbătă, de la ora 11:00, la Turnu Măgurele, cu Turris Oltul.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 31 Aug. 2019, 17:31 Campionat
Pe aceeași temă