OFICIAL | Garabet confirmă „șocul” de la Fortuna: toți jucătorii și-au reziliat contractele cu ocupanta locului doi. ACS Poli are drum liber către Liga 1

Mihai Andries 11 Feb. 2015, 21:08 Campionat
OFICIAL | Garabet confirmă

UPDATE 08:00 Aseară, la Sport Total FM, președintele Fortunei, Jean Garabet, a confirmat zvonurile șocante apărute în ultimele zile dinspre tabăra echipei sale. Astfel, oficialul prahovenilor a anunțat rezilierea contractelor tuturor jucătorilor de la echipa mare.

„La Fortuna s-au făcut niște întârzieri de preț, în ultima perioadă, din motive subiective. Din lipsă de răbdare, unii au uitat că niște oameni au contribuit decisiv în afirmarea lor din punct de vedere sportiv și educațional. Nu pot să înțeleg cum poți să vii să faci atâtea presiuni prin mesaje, prin telefoane care au adus oamenii la exasperare. Am primit din partea Consiliului de Administrație: >

Spre surprinderea mea totală, 100% au făcut hârtii de reziliere a contractelor. Mă întreb, unde se vor duce? Plaja asta de pseudofotbaliști e destul de plină. Măcar să vină cu o echipă. Decât să vină cu cererea aia de reziliere, mai bine să vină cu un contract, cu un acord de transfer de undeva. Sunt foarte surprins. Este o amărăciune destul de mare pentru mine, din punct de vedere sportiv. Am simțit o durere destul de mare din partea finanțatorului principal. Nu se aștepta să aibă un asemenea răspuns după eforturile deosebite.

În toate regulamentele scrie clar că în a 89-a zi poți să faci cerere ca să fii jucător liber, de ce trebuie să faci lucrul asta? Astăzi (n.r. – miercuri), colegii mei au stat și au întocmit aproape 20 de contracte de reziliere, la cererea jucătorilor. Nu i-a forțat nimeni. E aceeași cerere tip, conținutul este identic.” a declarat Garabet la postul de radio

Garabet consideră că Fortuna își poate reconstrui echipa

„Pentru a fi reomologati, avem de depus o documentație. Acum, nu-mi permit să avansez nimic. Dacă vreți, eu pot să mă culc acum și mă trezesc mâine dimineață fericit că s-au găsit investitori actuali, finanțatori actuali sau alte persoane care să vină să investească. Din experiența mea vă spun că în 48 de ore am putea face o echipă cu care nu mi-ar fi rușine, dacă luăm 2-3 jucători împrumut de la juniorii Petrolului și alți jucători așa și-așa, care nu au salarii exagerate.” a adăugat oficialul prahovenilor, care pare destul de optimist privind soarta echipei

S-a revenit asupra deciziei de retragere a satelitului

Dacă Slobozia, Timișoara, Reșița au fost subvenționate aproape 90% de către autoritățile locale, aici a fost o contribuție de 100% a unor oameni de afaceri. E o mare diferență. Suntem o echipă nou-promovată. Această promovare s-a făcut sportiv, nu cu bani, a durat aproape trei ani de zile. Am promovat pentru că s-a creat un grup omogen, care a avut o anumită stabilitate. Nu am fost ajutați, nu am avut jocuri trucate, nu am dat vina pe arbitri și am ajuns pe locul doi. Dacă aveam un final de tur fără accidentări, poate eram mai aproape de Timișoara.

În Liga 4, s-a hotărât să nu mai scoatem echipa din competiție. Sunt niște măsuri care vin după impactul de aseară (marți)” a conchis Garabet

Ocupanta locului secund a abandonat lupta pentru promovare, în care au mai rămas în cărți ca posibile rivale ale lui ACS Poli doar Metalul Reșița și CS Mioveni. În cele șase etape rămase din campionat, prahovenii au de apărat un avans de nouă puncte față de echipele care împart locul 7 în acest moment, CSM Râmnicu Vâlcea și Olimpia Satu Mare, pentru a se califica în play-off. Dacă va continua doar cu juniorii, așa cum se vehiculează, situația Fortunei devine una dificilă, în condițiile în care Olimpia are un meci mai puțin disputat și poate recupera mai ușor distanța față de prahoveni.

Vă reamintim că în această iarnă, până să se decidă rezilierea contractelor tuturor jucătorilor, Fortuna i-a pierdut pe portarii Stroescu (plecat la AFC Bănești) și George Șerban (destinație necunoscută) și pe jucătorii de câmp B. Șandru și V. Munteanu (ambii la Pandurii, ultimul redirecționat la Academica Argeș până în vară), Chipirliu (redirecționat de Oțelul la ACS Poli), Dobrosavlevici (ACS Berceni), Velici (revenit la Dinamo și trimis la satelitul din Liga 3), Alex Aldea (redirecționat de Steaua la Ceahlăul), H. Crișan (revenit la Dinamo, dar pus pe liber de clubul din Capitală), Băcioiu (AFC Bănești), Coteanu, Asanache (ambii destinații necunoscută)

Update de Mihai ANDRIEȘ


După primul stagiu centralizat de pregătire încheiat vineri, jucătorii Fortunei primiseră un program care prevedea revenirea la antrenamente pentru ziua de marți, 10 februarie. Era cert doar că amicalul programat pentru această zi cu Flacăra Moreni nu mai putea avea loc.

Jucătorii au fost anunțați să nu mai vină la antrenament, urmând a le fi comunicată o decizie a patronului. În cursul serii de ieri, conducerea clubului le-a comunicat jucătorilor care mai erau în lot că miercuri pot veni la sediul clubului pentru a-și ridica actele, ceea ce înseamnă că le-au fost admise cererile de reziliere a contractelor. Practic, jucătorii devin astfel liberi să plece fiecare la ce echipă dorește.

Președintele clubului Fortuna, Hacic Garabet, nu a putut fi contactat pentru a confirma ceea ce aproape toți jucătorii Fortunei au afirmat. Există voci care susțin că încheierea relațiilor contractuale dintre clubul Fortuna și jucători nu este echivalentă cu retragerea echipei din campionat, existând varianta ca Fortuna să continue în eșalonul secund cu o echipă formată din tineri și juniori.

Sursa: Sport Câmpina

Mihai Andries 11 Feb. 2015, 21:08 Campionat
Pe aceeași temă