Noi probleme la ACS Poli! Un jucător titular e ca și plecat de la club din cauza problemelor pe care le are cu actele. „Nu este în regulă, poate avea probleme”

Noi probleme la ACS Poli!** Un jucător titular e ca și plecat de la club din cauza problemelor pe care le are cu actele.

După ce au reușit să nu mai piardă de două etape, obținând remize cu CS Mioveni (1-1) și Daco Getica (0-0), cei de la ACS Poli au din nou probleme pe cap. Despărțirea de fundașul sârb Igor Basic (22 de ani) este iminentă. Fiind vorba de un jucător non-UE, acesta nu mai are actele în regulă și, în aceste condiții, a cerut rezilierea contractului.

Conform legilor actuale, sârbii pot sta 90 de zile în România fără viză sau justificări. Pentru tot ce depășește această perioadă este nevoie de un permis de muncă. Ei bine, nici Andrej Mrkela (26 de ani), care a părăsit Timișoara deja de câteva săptămâni, nici Igor Basic nu au avut actele rezolvate de conducătorii lui ACS Poli.

Impresarul jucătorilor a confirmat pentru Liga2.ro informația. „M-am înțeles verbal cu președintele Birlică și vom rezilia contractul. Nu este în regulă, jucătorul poate avea probleme. Nici Mrkela nu are viză, dar încă nu am reziliat nici cu el. Eu am adus mulți jucători în România, dar e prima dată când pățesc așa ceva, deși e prima dată când aduc pentru Liga a 2-a”, a declarat impresarul jucătorilor, Zvonko Milojkovic.

Rezilierea, chestiune de ore

Cei de la ACS Poli au confirmat informația, cu mențiunea că încă nu s-a semnat rezilierea. E vorba însă de formalități și de ore, nicidecum de o schimbare a deciziei.

Basic devenise titular în ultima vreme, dar pentru meciul cu SSC Farul, de sâmbătă, oricum ar fi fost suspendat. După meciul cu Daco-Getica, Călin Cojocaru a precizat că are probleme pentru atac. Odată cu plecarea lui Basic, i se reduc și soluțiile defensive.

ACS Poli mai are un fundaș sârb adus toamna aceasta, Dusan Ivanov (27 de ani). El încă nu a depășit 90 de zile de la ședere, dar e de urmărit dacă va avea aceeași problemă cu conaționalii săi sau nu.

Igor Basic a jucat în 15 meciuri în acest sezon pentru ACS Poli, în timp ce Andrej Mrkela a prins doar cinci apariții în tricoul echipei timișorene.

Cât privește legitimarea jucătorilor Mircea Stupu și Charles Ankomah, aduși de la echipe din Liga 3 și prezentați oficial pe 7 noiembrie, clubul ACS Poli nu i-a legitimat nici până acum. Pentru Stupu nu au bani să-i plătească grila de formare, în timp ce lui Ankomah nu i-a ajuns cartea verde.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă