O nouă victorie controversată pentru Juventus, și cu „lanterna roșie” Metalul. Rufă acuză arbitrajul și cere dreptate la FRF: „Să se pună puțină presiune”

Marius ANGHEL 27 Nov. 2016, 14:44 Campionat
O nouă victorie controversată pentru Juventus, și cu

Juventus București a obținut, sâmbătă, o nouă victorie controversată în campionatul Ligii 2 și a încheiat turul pe primul loc, la o distanță de opt puncte față de a treia clasată, echipă care va merge la barajul de promovare. Gruparea din cartierul bucureștean Colentina care îl are președinte pe Gheorghe Chivorchian, fostul secretar general al Federației Române de Fotbal, s-a impus cu 2-1 la Ghermănești / Snagov, în etapa a 19-a, cu Metalul Reșița, ultima clasată din Liga 2, cu toate că a jucat mai bine de 70 de minute în superioritate numerică.

După ce i s-a refuzat un penalty în minutul 5, „lanterna roșie” nu a mai stat la mâna arbitrului și a reușit în cele din urmă să deschis scorul în meciul cu liderul la o fază în care Sebastian Cioranu (14) a trimis în vinclu o minge bâlbâită în careu de defensiva adversă. Avantajul Metalului nu a rezistat mult, deoarece arbitrul Dan Grigore Botescu (București) a dictat fără ezitare lovitură de pedeapsă pentru Juventus la un corner. Cazan a reluat cu capul spre poartă, mingea l-a lovit în mână pe Cristian Ionescu, care se afla cu spatele către faza de joc, iar Bogdan Chipirliu (18) nu a ratat de la punctul cu var. Ionescu a și fost eliminat la această fază, astfel că Juventus s-a trezit în superioritate numerică și într-o mare situație de a câștiga lejer și acest joc.

Avantajul numeric pe teren nu a făcut-o pe Juventus să domine autoritar jocul, golul victoriei venind abia în partea a doua a meciului. Bustea (56) a înscris cu un șut din interiorul careului și i-a adus liderului alte trei puncte care o păstrează în fruntea clasamentului.

Privită suspect din exterior, atât de microbiști, cât și de celelalte echipe care sunt adversarele lui Juventus la promovare, victoria obținută după un nou penalty și o altă eliminare a fost comentată acid și de conducătorul echipei Metalul Reșița, Cătălin Rufă. Finanțatorul clubului reșițean mutat în această vară în Ilfov e revoltat pe arbitraj și cere federației să ia atitudine împotriva acestora, deoarece greșesc mult prea des și influențează desfășurarea campionatului.

Rufă e sătul de greșelile de arbitraj făcute împotriva echipei sale și spune că Juventus a fost avantajată clar în meciul de sâmbătă. „Nu ai cum să iei puncte, după meciul de azi (n.r. – sâmbătă cu Juventus), după cel de la Sepsi. Cred că ajunge! Să se pună puțină presiune pe acești arbitri. Fac un apel către cei din conducerea FRF. Eu nu am mai văzut așa ceva decât în județ. La Sepsi, la golul trei, erau patru jucători în offside, iar azi am avut penalty în minutul 5 și s-a dat fault în atac, iar la primul golul al adversarului s-a dat penalty la un henț involuntar și ne-a eliminat și un om. La golul doi al lor a fost fault în atac.

Pentru ce să mai jucăm în aceste condiții, că nu suntem sparring partner? Totul e o iluzie. Și eu bag bani în fotbal și fac eforturi să țin echipa în acest eșalon. Nu mă interesează cine ne arbitrează și cine e observator… Nu se poate să ne batem joc de acești băieți. Și noi putem să ne băgăm juniorii, cum au făcut cei de la Pâncota. Poate că asta se vrea, dar să ni se spună. Ne vom salva echipa de la retrogradare, vă asigur”, a spus Cătălin Rufă în cadrul emisiunii Fotbal la matineu de la radio Sport Total FM.

Finanțatorul Metalului spune că la meciul cu Juventus a fost pe punctul de a scoate echipa de pe teren. „Primarul de la Snagov mi-a cerut să scot echipa de pe teren!”, mai spus Rufă.

Metalul a jucat cu Juventus în formula: Kololo – Dănănae, Rz. Petre, Cioranu (R. Chira 34′), Cr. Dima – Bg. Stancu, Jamali, Cr. Ionescu, Dr. Matei (Bortoneanu 63′) – Pădurețu (cpt.)(Selishta 60′), Buduroi. Rezerve neutilizate: Prvlulovic – F. Paraschiv, E. Matei, Skraparas. Antrenor: Mihai Stoica.

După desfășurarea ultimei etape a turului Ligii 2, Metalul Reșița e ultima în clasament, cu doar 7 puncte, și e la o distanță de 9 puncte față de ASU Politehnica Timișoara, prima echipă de deasupra liniei retrogradării. În schimb, Juventus e lider cu 42 de puncte.

În următoarele două etape din 2016, primele din retur, Metalul Reșița mai are meciuri cu Olimpia Satu Mare, pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, și apoi în deplasare la Dunărea Călărași. Juventus joacă vineri, de la ora 18:00, la Mioveni, iar apoi primește vizita lui FC Brașov.

Marius ANGHEL 27 Nov. 2016, 14:44 Campionat
Pe aceeași temă