Balint, dezgustat de arbitrajul meciului cu Chindia: „Nu cred că aveau nevoie de acest ajutor!” Situația „de maidan” trăită la Târgoviște: „De ce? Pentru că am jucat fotbal”

Marius ANGHEL 20 May. 2019, 21:02 Campionat

„Nu ne prezentăm la Târgoviște ca mielul la tăiere”, spunea Laszlo Balint, antrenorul Metaloglobusului, înaintea meciului de la Târgoviște în fața Chindiei. Iar echipa sa a dat o replică puternică liderului Ligii 2, așa cum o făcea și cu Petrolul, pe „Ilie Oană”, într-o altă partidă televizată.

Metaloglobus a avut dorință și nerv să demonstreze în fața primei clasate. A primit gol dintr-un offside nesemnalizat la Daniel Florea (32), dar a reușit să egaleze dintr-o lovitură liberă bătută genial de Claudiu Herea (41). Totuși, înainte de golul lui Florea, același jucători scăpa singur pe poartă și trimitea în plasă, însă reușita sa era anulată incorect, pentru un offside inexistent dictat de asistentul Doru Zamfir (Slatina). Două faze controversate care încingeau spiritele atât pe teren, pe bancă sau în tribune.

În partea secundă a jucat și mai solid, a ratat prin Plămadă (55) golul prin care putea preluat controlul, iar apoi arbitrul central Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) a dat primele semne că e depășit de miza meciului. La eliminat direct pe Mihai Leca (61) la o împingere în careul adversar, la o fază tot întâlnită la astfel de situații. Iar greșelile au continuat. A refuzat un penalty pentru Metaloglobus și a dictat o eliminare la fel de ușoară pentru George Caramalău (80), la un henț în propriul careu, penalty care avea să decidă și partida. Valentin Alexandru (82) a înscris, iar pe final, cu Chindia în avantaj, nici greșelile arbitrilor nu au mai apărut.

Dezbustat de arbitraj, Laszlo Balint și-a spus oful printr-o postare pe pagina sa de Facebook. Și-a felicitat jucătorii, dar și pe Chindia pentru promovare, dar nu i-a iertat pe arbitri. „Nu cred că aveau nevoie de acest ajutor!”, a spus Balint, cu referire la faptul că liderul s-a impus cu ajutorul arbitrilor. „Primul gol al gazdelor marcat din offside evident, avem penalty neacordat la scorul de 1-1, plus eliminare nejustificată la jucătorul nostru”, sunt fazele incriminate de antrenor, care cere respect pentru munca și cariera lui și a jucătorilor, așa cum și arbitri vor, la rândul lor, respect.

„Nu am cum să încep decât prin a-mi felicita jucătorii! Da, îi felicit din toată inima, după o înfrângere nemeritată, după un rezultat decis în urma unor mari greșeli de arbitraj. Eu nu sunt genul de antrenor care să se certe cu arbitri, nici nu am competențele necesare pentru a analiza prestația unui arbitru, chiar dacă știu regulamentul la virgulă. Tocmai de aceea am evitat mereu să vorbesc de arbitraj. M-am concentrat mereu pe munca mea, am încercat mereu să remediez problemele din jocul echipei mele, chiar dacă pe parcursul acestui sezon de primăvară am pierdut puncte importante ca urmare a greșelilor de arbitraj. Am tăcut mereu. Însă, azi, efectiv nu am știut ce să le spun jucătorilor în vestiar după un meci în care au dat totul pe teren și care nu ar fi trebuit să fie decis de brigada de arbitri. Chindia este o echipă foarte bună, care merită cu prisosință promovarea în primul eșalon, felicitări lui Viorel Moldovan, felicitări jucătorilor lui. Însă nu cred că aveau nevoie de acest ajutor! Primul gol al gazdelor marcat din offside evident, avem penalty neacordat la scorul de 1-1, plus eliminare nejustificată la jucătorul nostru. Nu vreau să pun imaginile aici, cine a văzut meciul știe foarte bine despre ce vorbesc. Dar cerem respect!!! Respect pentru sutele de ore pe care le petrecem pe terenurile de antrenament, respect pentru carierele noastre, care oricând pot fi influențate de astfel de decizii!!! La fel cum noi îi respectăm pe arbitri, pretindem și noi respect și corectitudine. E prea mult??”, spune Laszlo Balint.

„Ceva de maidan… Am fost înjurați în fel și chip. De ce? Pentru că am jucat fotbal?”

Antrenorul brașovean a povestit și un moment șocant trăit la pauza meciului, când el și jucătorii săi se îndreptau spre vestiar. Spectatorii din zona tunelului către vestiare i-au înjurat pe Balint și jucători ca pe maidan, spune tehnicianul. Totul pentru că echipa sa a jucat fotbal și nu s-a predat. La pauză, rezultatul era unul egal, 1-1.

„Apoi, ce ni s-a întâmplat atât la pauza meciului, cât și la final, este ceva de maidan… Am fost înjurați în fel și chip de către anumite persoane aflate în zona tunelului de acces la vestiare. De ce? Pentru că am jucat fotbal, pentru că am fost prea motivați! Da, jucătorii mei au fost motivați să demonstreze că pot învinge o echipă aproape promovată în prima ligă chiar pe terenul ei! Au luptat pentru fiecare minge, au alergat enorm, au respectat sarcinile tactice. Și-au respectat meseria, la fel cum și noi, staff-ul tehnic, ne-am respectat meseria pregătind acest meci la victorie! Merităm să fim blamați și înjurați pentru asta??? Respectați-ne!!!„, a mai spus Balint.

În acest an, Metaloglobus a dat replici bune echipelor care luptă pentru promovare. La Ploiești, cu Petrolul, a remizat 1-1, la Clinceni, cu Academica, a pierdut pe final (0-1), iar pe Sportul Snagov a învins-o pe teren propriu cu 1-0.

Rămasă cu 46 de puncte, Metaloglobus a căzut pe locul 10, iar în ultimele două etape mai are meciuri cu Energeticianul (a) și ASU Politehnica Timișoara (d).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Marius TUDOR

Marius ANGHEL 20 May. 2019, 21:02 Campionat
Pe aceeași temă