„Nu vrem să avem o apariție meteorică în Liga I, vrem să rămânem cel puțin 2-3 ani”

Marius ANGHEL 19 May. 2013, 15:28 Campionat

Cristi Popovici, antrenorul primei promovate a Ligii a II-a în Liga I din acest sezon, rămâne cu picioarele pe pământ după realizarea acestei performanțe. Tehnicianul spune că această reușită a fost posibilă datorită tuturor celor implicați la FC Botoșani, nu în special lui. Popovici dezvăluie următorul obiectiv al echipei din Liga I.

– V-ați atins obiectivul, sunteți prima echipă promovată în Liga I. Cum credeți că vă veți descurca acolo?
– Este devreme încă să ne gândim la asta, mai avem trei săptămâni, se mai dispută încă trei etape. Deocamdată trebuie să ne bucurăm de ceea ce am reușit.

– Pentru Dvs. personal este o revenire în Liga I. Ce simțiți gândindu-vă la asta, la meciurile ce urmează?
– Este adevărat, am 75 de meciuri în Liga I, de data aceasta voi reveni cu Botoșaniul, după ce am fost doi ani și jumătate în cu Bacăul în prima ligă. Este important pentru toată lumea ce am reușit noi toți, nu pentru mine în special. Toți ne bucurăm, i-am făcut fericiți și pe oamenii din Botoșani, pentru că orașul se află în fața unei premiere. Fiind o experiență nouă, sunt sigur că stadionul va fi plin la toate meciurile.

– Ați dominat cu autoritate returul campionatului. Cum ați reușit?
– Acesta a fost obiectivul, promovarea, chiar dacă nu am reușit un parcurs atât de bun în tur. În schimb, în retur, umblând puțin și la lot, au apărut și rezultatele. A fost un parcurs foarte bun, cu nouă victorii și un egal, iar aceste rezultate ne recomandă ca lideri, ca viitori colegi cu cei din Liga I.

– După recentele retrogradări, Liga I a mai scăzut din valoare. Credeți că vă va fi mai ușor să vă mențineți și la finalul primului sezon acolo?
– Acesta este obiectivul nostru, nu vrem să avem o apariție meteorică în Liga I, vrem să rămânem cel puțin doi-trei ani. Acum trebuie să fim realiști, dacă ne dăm seama că nu vom putea face față vor mai apărea câteva modificări în lot, dar noi pornim încrezători la drum și sperăm să ne menținem în Liga I.

– Cum vor fi duelurile cu granzii din Liga I?
– Pentru oraș, pentru suporteri va fi ceva deosebit. Stadionul va fi arhiplin. Eu am mai trăit aceste satisfacții, atât ca jucător, cât și ca antrenor, însă va fi ceva special pentru jucători și după cum am spus pentru oamenii din oraș.

Articol scris de Gabriel MORARIU
Foto: Alexandru HOJDA

Marius ANGHEL 19 May. 2013, 15:28 Campionat
Pe aceeași temă