„Nu am mai alergat unii pentru alții”

18 Dec. 2011, 09:07 Campionat
„Nu am mai alergat** unii pentru alții

Una dintre surprizele plăcute ale debutului de sezon a fost Florin Gîlcă. Fotbalistul crescut de UTA și „șlefuit” la Școala de Fotbal „Gică Popescu” a prins destule minute pe gazon, fiind – printre altele – cel care a transformat penalty-ul decisiv al confruntării de Cupa României de la Timișoara, cu Poli II și autorul golului de 1-0 cu CSM Râmnicu Vâlcea. Din păcate, „alb-roșii” au pierdut acea partidă, însă Gîlcă rămâne cu amintirea frumoasă a primei sale reușite în Liga a 2-a.

„Se poate spune că a fost o realizare importantă pentru mine, ar fi fost cu adevărat frumos dacă am fi câștigat meciul cu Vâlcea, dar și alte puncte care să ne plaseze mai sus în clasament”, spune utistul, care împotriva oltenilor a înscris cu un șut imparabil, sub bară, după o pasă venită de pe stânga de la Purece.

Poi, fotbalistul crescut de profesorul Ștefan Mândru a fost utilizat tot mai rar , nemaiaducând acel plus cu care-și obișnuise antrenorii și antrenorii când intra pe gazon din postura de rezervă. „A fost decizia antrenorilor să mă țină pe bancă, nu e treaba mea să o comentez. Poate, nici eu nu m-am mai antrenat cum trebuie, am avut o scădere de formă, dar acum nu mai pot da timpul înapoi. Dar, problema nu e că eu nu am prea jucat, ci că echipa a avut un tur de campionat dezamăgitor”, recunoșate mijlocașul de bandă dreaptă.

Acesta a mers mai departe, identificând cauza parcursului slab al echipei „textiliste”. „Deși, în mare, am fost aceiași jucători, cred că nu am mai fost grupul unit din sezoanele trecute. Nu am mai alergat unii pentru alții, nu am mai fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Cu siguranță și plecarea lui Voiculeț a contat în acest sens, plus că ne-au lipsit golurile sale. Drăghici a început bine sezonul, apoi nu a mai marcat cu aceeași regularitate, iar asta a contat în economia unor meciuri. Am luat mai multe goluri decât am marcat și de aici rezultatele nesatisfăcătoare”, a mai afirmat Gîlcă.

Utistul a fost printre cei care au fost luați la o parte de antrenorii „Bătrânei Doamne”, cu scopul de a fi mobilizați suplimentar pentru retur. „Ni s-a spus că se dorește mai mult de la noi, că e nevoie să ne schimbăm atitudinea și mi se pare normal să fie așa”, afirmă Gîlcă. Dacă majoritatea „textiliștilor” afirmă că obiectivul pentru retur este ajungerea pe ultimul loc al podiumului, Gîlcă e mai optimist: „După o pregătire bună de iarnă și cu ceva întăriri, așa cum se aude că pregătește conducerea clubului, sperăm să avem un retur mai bun și să ocupăm măcar locul 2 la finalul campionatului”.

În fine, Florin Gîlcă spune că rămâne în aceleași relații bune cu George Petcuț, colegul de generație la grupa de copii 1986 ai UTA-ei, chiar dacă acesta va accepta să evolueze la rivala de moarte a „Bătrânei Doamne”. „Prietenia noastră nu are nimic de-a face cu echipele pentru care evoluăm. Nu sunt eu în măsură să-i dau sfaturi, sper doar să învingă UTA în derby-ul din retur cu Timișoara, cu sau fără Petcuț pe teren”, a mai precizat fotbalistul de 25 de ani.

sursa: Sport Arad

18 Dec. 2011, 09:07 Campionat
Pe aceeași temă