Niculescu a fost numit antrenor la FC Bihor! „Mi-a plăcut acest proiect, vreau să fac performanță”

Mihai Andries 25 Sep. 2012, 13:19 Campionat

Declaratii Claudiu Niculescu după primul antrenament susținut la FC Bihor:

– Sezonul a început cu obiectiv promovarea, dar având în vedere începutul de sezon nu foarte bun până în acest moment, nu știu, rămâne să mai discutăm despre acest lucru, despre obiectivul echipei.

– Cert este că e un proiect îndrăzneț, de viitor, pentru a crește acești tineri. Mi-a plăcut acest proiect. Cert e că vreau să fac performanță. Nu-mi place să pierd și sper ca sâmbătă să debutez cu o victorie la Măciuca, unde jucăm.

– FC Bihor este o echipă de tradiție în Liga I chiar dacă, din păcate, de câțiva ani buni joacă în liga a doua. FC Bihor este și a fost o echipă de tradiție. Are ștate vechi în liga I și am jucat de câteva ori aici, și cu Dinamo, și știu că am avut meciuri grele pe acest stadion.

– Eu sunt la începutul acestei cariere și mă bucur că am posibilitatea să antrenez această echipă, să încep practic cariera de antrenor cu această echipă. Asta e meseria pe care vreau să o fac în viitor și am încredere că pot face treabă bună.

– Nu voi juca pentru FC Bihor. Mi-am încheiat cariera de jucător. Am spus într-o conferință de presă, 100% pentru mine cariera de jucător s-a încheiat.

– Am prieteni aici la Oradea. Am fost prieten bun cu Cosmin Bărcăuan, dar nu am mai vorbit de mult cu el, de aproape un an. Ne-am întâlnit atunci la școala de antrenori. Am mai vorbit la telefon cu Viorel Domocoș.


UPDATE: Antrenorul Claudiu Niculescu s-a înțeles cu conducerea clubului FC Bihor și va fi noul tehnician al formației orădene.

După ce și-a reziliat luni contractul cu clubul Universitatea Cluj, în cursul serii, Niculescu a sosit la Oradea și a ajuns la un acord cu conducătorii bihoreni pentru preluarea postului de antrenor principal. „Acesta a și condus deja primul antrenament și urmează ca în cursul zilei de azi să definitivăm hârtiile”, a declarat marți președintele clubului, Șerban Morcan.

Claudiu Niculescu îl înlocuiește astfel pe Gheorghe Ghiț, demis luni dimineață, în urma ultimelor rezultate, 2-3 la Brașov, cu Corona, și 1-1, acasă, cu ALRO Slatina.

Bihorenii privesc plini de speranțe sosirea acestuia, ex-dinamovistul fiind văzut ca un antrenor de perspectivă, venit din valul tânăr al tehnicienilor, care promite.

Niculescu va conduce de pe bancă primul joc al noii sale echipe la sfârșitul săptămânii, în deplasare, în jocul cu Damila Măciuca.

Text și foto: eBihoreanul


După semieșecul de pe teren propriu cu ALRO Slatina de duminică, echipa FC Bihor va avea un nou antrenor. Gheorghe Ghiț a fost anunțat că nu va mai antrena echipa, după ce roș-albaștrii au înregistrat doar 1-1 în disputa de pe teren propriu.

Conducerea clubului orădean nu confirmă deocamdată informația, dar nici nu infirmă această înlocuire care este foarte posibilă să apară în aceste zile. „Am ajuns la un acord cu domnul Gheorghe Ghiț pentru încheierea pe cale amiabilă a colaborării și îl așteptăm în seara aceasta pe Claudiu Niculescu la Oradea”, a declarat luni președintele FC Bihor, Șerban Morcan. Acesta a refuzat însă să se exprime tranșant vizavi de noua numire.

De precizat însă că la jocul cu oltenii la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” a fost prezent și Cornel Țălnar, un antrenor cu care s-a discutat încă dinainte posibilitatea preluării postului de antrenor principal în cazul unui rezultat nefavorabil în partida din etapa a IV-a. Se pare însă că cele două părți nu au ajuns la un acord în ceea ce privește preluarea echipei orădene. Astfel, în actualitate a revenit numele lui Claudiu Niculescu.

Niculescu, fost jucător la Dinamo și în ultima perioadă antrenor-jucător la U Cluj, și-a reziliat luni contractul cu conducerea studenților clujeni, după ce de mai mult timp, de când a venit în fruntea clubului clujan Anamaria Prodan, acesta a intrat într-un con de umbră, demisionând de pe banca tehnică.

În vârstă de 36 de ani, Claudiu Niculescu pare astfel opțiunea cea mai plauzibilă pentru postul de antrenor principal în acest moment la orădeni, după ce acesta și-a reziliat contractul cu clujenii.

E de așteptat ca situația să se clarifice în aceste zile.

Este pentru a doua oară când Ghiț este schimbat de la conducerea echipei orădene. În urmă cu fix un an, rezultatele obținute de FC Bihor în partidele disputate pe teren propriu (0-0 cu Voința Sibiu și 0-2 cu CS Mioveni) l-au determinat pe finanțatorul clubului orădean, Marius Vizer, să caute înlocuitor pentru el.

Sursa: eBihoreanul


Niculescu pune ghetele în cui cu două mari regrete: „Aș fi vrut să joc în Ligă și să o bat pe CFR în tricoul Universității”

Claudiu Niculescu s-a retras azi oficial din fotbal. Fostul atacantul al Universității Craiova, Dinamo și U Cluj a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre cariera sa.

www.liga2.ro îți prezintă cele mai interesante declarații:

Am luat acestă decizie, este una grea. E o zi tristă pentru mine, cea mai tristă din cariera de fotbast, dar eram conștient că va sosi si acest moment. Totuși, nu credeam că va sosi așa repede această zi. E greu, deoarece mereu am jucat fotbal. Sunt trist în acste moment, da viața merge mai depare. Vreau să le mulțumesc tuturor celora care au fost alături de mine. Mai mult ca sigur voi merge la Bihor și mă voi concenttra pe cariera de antrenor.

Am luat această decizie datorită problemelor fizice, mi-a fost greu să revin. Nu vreau să păcălesc fotbalul. Nu aș fi vrut să intru pe teren să fac figurație. Am avut o carieră frumoaseă, în care am avut parte de momente frumoase. De trei săptămâni mă gândesc la această decizie.

Regret că părăsesc acest club, Sper ca într-o zi să revin aici, peste 2-3 ani. Suporterii m-au rugat să revin, dar le-am spus că nu se poate. Singurul regret la U este acela că nu am bătut pe CFR.

Nu regret nimic din ce am făcut în cariera mea, poate că nu am jucat cu Dinamo în grupele Ligii Campionilor. Aș fi vrut să joc cu Dinamo sâmbătă seara, ar fi fost un meci frumos de retragere.

Articol scris de Andra LUPOU


Claudiu Niculescu a pus ghetele în cui în această dimineață și se va dedica în totalitate antrenoratului. Fostul atacant al „șepcilor roșii” negociază în aceste momente preluarea formației FC Bihor Oradea din postură de antrenor. Surse apropiate fostului atacant susțin că oferta primită din partea grupării din Liga a II-a l-a convins pe Niculescu să-și rezilieze contractul cu formația din Cluj, așa că mutarea la Bihor pare o simplă formalitate. Bihorenii ocupă în acest moment locul 7 în seria a II-a cu doar 5 puncte din 4 meciuri

Conferință de presă la ora 19

Mai trebuie spus că, în această seară, Claudiu Niculescu va organiza la Cluj o conferință de presă de la ora 19. Cel mai probabil, atunci se va anunța dacă a semnat cu echipa din Oradea sau nu. În acest moment, Gheorghe Ghiț este ca și demis, înainte de varianta Claudiu Niculescu fiind avut în vedere Cornel Țălnar, care a asistat de altfel la semieșecul de ieri al orădenilor.

Experiența lui Claudiu Niculescu la „U” Cluj a luat sfârșit în această dimineață. atacantul de 36 ani reziliându-și contractul cu formația condusă de Ana Maria Prodan. Atacantul a condus echipa de pe banca tehnică în debutul acestui sezon, însă după mai multe contre cu noul președinte al clubului a decis să-și continue doar cariera de jucător și a rămas sub comanda lui Cristi Dulca. Totuși, Niculescu nu a mai jucat în nicun meci oficial pentru „U” și astăzi și-a reziliat contractul cu formația pentru care a strâns 42 de meciuri și 18 goluri în Liga 1.

Mihai Andries 25 Sep. 2012, 13:19 Campionat
Pe aceeași temă