Nicolae Dică, în gardă înaintea meciului Argeșului cu liderul Ligii 2: „Trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere”. A avut numai cuvinte de laudă pentru echipa lui Lincar

Marius ANGHEL 27 Sep. 2019, 17:33 Campionat
Nicolae Dică, în gardă înaintea meciului Argeșului cu liderul Ligii 2:

Campionii FC Argeș nu a avut meci în Cupa României, fiindcă a fost eliminată din runda trecută de Flacăra Horezu, astfel că a avut timp să se pregătească exclusiv pentru meciul din campionat din acest weekend. Spre deosebire de adversarul de sâmbătă, Turris-Oltul Turnu Măgurele, care marți a întâlnit-o pe Academica Clinceni, a pierdut cu 2-3 și abia apoi s-a putut concentra pentru jocul pe care îl va avea de disputat la Pitești, de la ora 12:00, în cadrul etapei a 9-a a Ligii 2.

Echipa antrenată de Nicolae Dică va avea o misiune dificilă în etapa a 9-a. Va juca pe teren propriu, însă va întâlni liderul clasamentului, Turris-Oltul, un adversar care până acum, în campionat, a înregistrat un singur semi-eșec, un egal la Reșița. Totuși, piteștenii au avantajul pregătirii mai detaliate a partidei, dar și faptul că formația din Turnu Măgurele a cunoscut gustul înfrângerii în Cupa României. Exact așa s-a întâmplat și cu SCM Gloria Buzău, fostul lider, care era invincibil și după ce a pierdut în Cupă, 0-1 cu Metalul Buzău, a încasat primul eșec și în campionat.

Nicolae Dică: „Să nu uităm că am avut și meciuri bune în acest campionat”

Nicolae Dică are numai cuvinte de laudă pentru Turris-Oltul, dar e încrezător și în faptul că jucătorii săi vor putea obține un rezultat bun contra liderului.

„Ne așteaptă o partidă grea, jucăm împotriva liderului, un adversar foarte bun, cu jucători experimentați. Trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere, trebuie să dăm totul pe teren și să facem un meci perfect ca să reușim să scoatem un rezultat pozitiv. Am jucat un amical cu Turris în perioada de pregătire și pot spune că nu s-au schimbat foarte multe la ei. Au mai adus câțiva jucători de valoare. Este o echipă bună de contraatac, cu jucători de viteză, mă refer la Ciobanu, Voicu, Radu, foarte buni la fazele fixe. Turris este o echipă agresivă. Am încredere în toți jucătorii și sper să facem un joc foarte bun. Atmosfera este bună, le vorbesc mereu jucătorilor mei despre încredere și curaj. Să nu uităm că am avut și meciuri bune în acest campionat, cum a fost cel precedent, de la Concordia Chiajna, unde am remizat 1-1. Am avut o posesie bună, elevii mei au arătat că pot, dar le trebuie timp pentru a crește”, a spus Nicolae Dică în conferința de presă, precizând și că nu îi va avea în lot pentru acest joc pe Prepeliță, Mușat și Moihedja, accidentați.

„Când ai rezultate, te pupă toată lumea. Când ți-e rău, toți se grăbesc să-ți dea în cap și să te pună la pământ”

Poezia cu susținerea echipei, acordarea de timp și încredere, contractul pe trei ani și obiectivul promovării neimpus acum a fost nelipsită și la această conferință.

„Am obiectiv să duc echipa în prima ligă în următorii trei ani, sper să se întâmple cât mai repede. Aștept foarte mult de la jucători, știu ce pot, eu sunt mai exigent și nu mă mulțumesc cu puținul. Sper să facem o echipă competitivă, să avem rezultate pozitive și să reușim să aducem în iarnă jucători cu experiență. Am observat că suporterii sunt lângă echipă, mi-aș dori să ne susțină și atunci când avem rezultate mai puțin plăcute, atunci se văd caracterele oamenilor, în momentele grele. Când ai rezultate, te pupă toată lumea. Când ți-e rău, toți se grăbesc să-ți dea în cap și să te pună la pământ. Vor mai fi sincope pentru că tinerii au oscilații în evoluție. Fac două-trei meciuri bune, dar pot veni și două meciuri în care să nu îi recunoști”, a mai declarat Nicolae Dică, citat de pagina de Facebook a echipei piteștene.

Înaintea desfășurării etapei a 9-a, Turris-Oltul e liderul Ligii 2, cu 22 de puncte, iar Campionii FC Argeș se află pe locul 7, cu 13 puncte.

Foto și video: Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 27 Sep. 2019, 17:33 Campionat
Pe aceeași temă