Nervi mulți la Ripensia după înfrângerea cu CS Balotești: „Când noi dominăm, vi se pare normal să iei așa o decizie?”. Fericire la ilfoveni, care au scăpat de ultimul loc

Marius ANGHEL 14 Oct. 2017, 19:15 Campionat

Ripensia a bifat a patra înfrângere la rând în campionatul Ligii 2, astăzi, cu ocazia meciului de pe teren propriu cu CS Balotești (1-2), formație care a reușit să scape de ultimul loc după succesul de la Timișoara. Antrenorul Remus Steop a fost mult mai temperat decât oficialii clubului bănățean, dar, chiar și așa, a avut de reproșat penalty-ul din care oaspeții au obținut victoria. Laurențiu Diniță, antrenorul ilfovenilor, a fost, firește, bucuros după succes.

Ripensia nu mai joacă la fel de bine ca în primele etape ale acestui sezon, mai ales după ce și Zaluschi a fost suspendat. Remus Steop nu este însă îngrijorat de cele patru meciuri pierdute la rând. „Un meci tensionat, noi suntem aceiași care am început campionatului și sperăm să fim și în continuare. Nu mai suntem chiar aceiași, dar războiul se termină când e gata campionatul. Deocamdată am pierdut trei bătălii, sperăm să ne reveni cât mai repede după insuccesele pe care le-am avut. Nu este ușor, trecem printr-un moment dificil. Dar eu am încredere, la fel cum am avut când am început pregătirile pentru Liga a 2-a, pentru că am fost în aceeași componență”, a punctat Steop la finalul meciului.

Experimentatul tehnician reclamă un offside la acțiunea Baloteștiului ce a precedat penalty-ul

Tehnicianul Ripensiei a criticat temperat arbitrajul arădeanului Mircea Ardelean. „Poate nu am avut suficient curaj astăzi, poate am jucat cu un oarecare trac, dar, una peste alta, nu meritam să pierdem, în primul rând. Părerea mea e că la golul doi a fost offside și 11 metri nici vorbă. Eu consider că nu am fost avantajați deloc. La faza golului, când noi dominam, vi se pare normal să iei așa o decizie? A fost offside, dar nu cred că acest lucru a infleunțat în mare măsură jocul, dar rezultatul… Când tu ești în situații de a înscrie și primești gol într-un moment nu tocmai agreabil”, a adăugat Steop.

Baloteștiul a ajuns la 10 puncte: „Pentru noi este o gură de aer imensă”

Laurențiu Diniță s-a declarat mulțumit de rezultatul obținut de echipa sa. „Pentru noi sunt foarte importante cele trei puncte. Practic, este o gură de aer imensă, să putem ieși de acolo puțin, dar este doar un joc. Probabil, dacă vom juca cu aceeași atitudine și determinare vom aduna mai multe puncte. Am întâlnit o echipă foarte bună. Am avut și noroc, am avut și ghinion. La 1-0 am avut o ocazie singur cu portarul din care puteam să facem 2-0 și să închidem meciul. Pentru noi este extraordinar”, a declarat tehnicianul oaspeților.

Totuși, mai ales în debutul meciului, tehnicianul ilfovenilor a avut reproșuri și el la adresa arbitrajului, în special pentru un henț din minutul 19 al lui Vlădia. „De pe margine eu am văzut că mingea și-a schimbat direcția de mers. Arbitrii iau deciziile, noi putem să ne supărăm, putem să ne bucurăm. Nu avem nicio putere. Așa este viața antrenorului, din păcate, trebuie să te exterioriziezi, nu poți să stai ca la teatru. Asta trebuie să înțeleagă și ei. Acum eu ce pot să mai spun? Noi suntem bucuroși că am câștigat, acum mai spunem că suntem mulțumiți sau nu de prestația arbitrului? Poate că putea să dea penalti la noi, poate că putea și la ei”, a mai spus Diniță.

Cu această victorie cu 2-1, CS Balotești a părăsit ultima poziție a clasamentului, a făcut 10 puncte și acum se află pe locul 18, tot retrogradabil. În schimb, Ripensia nu se regăsește după ce în primele cinci etape a fost lider, are 17 puncte și e pe locul 7.

Articol și foto de Anda DELIU
Foto interior: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 14 Oct. 2017, 19:15 Campionat
Pe aceeași temă