Nemeș: „Avem restanță 22 de rate la plata insolvenței, iar pentru asta am făcut un calcul, suma de 500 de mii de euro ne-ar ajunge”

Mihai Andries 13 Jan. 2015, 17:59 Campionat
Nemeș:**

După reunirea de ieri a echipei FC Bihor, președintele Viorel Nemeș a vorbit despre problemele financiare ale clubului. Acesta a adus în discuție noua chirie percepută de Primărie pentru stadionul Municipal și stadionul Motorul, care ajunge la 40.000 de lei lunar.

Situația cu Stadionul Municipal > o știți bine, ni s-a impus o chirie de aproape 10.000 euro lunar. O sumă aberantă. Eu nu semnez acea anexă  contractului. Sperăm să avem mai multă înțelegere. Până acum nimeni de zece ani nu a plătit nici o sumă ca și plată a stadionului, a arătat Nemeș, într-un material apărut pe siteul oficial al clubului

Golgheterul satelitului a refuzat prelungirea

Oficialul orădenilor a vorbit și despre schimbările petrecute în lot în această iarnă pe fondul problemelor financiare ale clubului. Astfel, s-a renunțat la Mădălin Stancu, Raymond Lukacs, Răzvan Lupu și Nichita. Surpriza a venit de la golgheterul satelitului, Cosmin Sârbu, care de abia debutase în Liga 2, dar nu a dorit să își prelungească înțelegerea cu orădenii. În schimb, alți cinci juniori au semnat pe trei ani.

„Avem restanțe la jucători două luni și jumătate iar acea jumate de lună sperăm să ne achităm de ea cât mai repede. Am reziliat contractele unor jucători ca și Stancu, Lukacs, Răzvan Lupu sau Nichita jucători care și-au anunțat intenția de a pleca. De asemenea am reînoit contractele unor juniori care au semnat cu FC Bihor pentru o perioadă de trei ani. Aceștia sunt frații Petricău, Mune, Sas sau Ludușan. Cosmin Sârbu a anunțat că nu vrea să semneze și a fost lăsat să plece. Dar nici un jucător nu va pleca gratis, a spus președintele FC Bihor la conferința de presă

Adresă către AS Roma pentru a primi în avans ultima rată din transferul lui Ionuț Pop

Gruparea orădeană își pune speranțe în banii pe care îi va primi de la Consiliul Județean la finalul lunii, când se va vota bugetul. În plus, se speră că se va găsi înțelegere la AS Roma, pentru a primi în avans cei 35 de mii de euro care au mai rămas de la transferul lui Ionuț Pop în „Cetatea Eternă”

Așteptăm la finalul lunii să se voteze bugetul la Consiliul Județean Bihor pentru a ni se aloca o sumă de bani necesară pentru a ne continua activitatea. Avem restanță 22 de rate la plata insolvenței, iar pentru asta am făcut un calcul cu tot cu plata insolvenței și cu ce am avea nevoie, suma de 500 000 euro ne-ar ajunge. Am făcut mari economii la centrul de copii și juniori și de la prima echipă. Vom face în continuare reduceri și economii. Am primit din partea celor de la Inter Milano suma de 2.800 euro privind taxa de solidaritate din transferul lui George Pușcaș. În luna octombrie am primit suma de 30.000 euro de la AS Roma pentru transferul lui Ionuț Pop, iar acum am făcut o adresă către clubul italian pentru a ne plăti în avans și cealaltă parte care a mai rămas și anuma suma de 35 000 euro a explicat Nemeș pe siteul oficial al clubului bihorean.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto: FC Bihor

Mihai Andries 13 Jan. 2015, 17:59 Campionat
Pe aceeași temă