Nebunie la CS U Craiova: Napoli a ieșit din cărți, fiind refuzat de suporteri. Stângă a fost demis ieri.

Mihai Andries 11 Mar. 2014, 19:30 Campionat
Nebunie la CS U Craiova:** Napoli a ieșit din cărți, fiind refuzat de suporteri. Stângă a fost demis ieri.

UPDATE 09:35: Deși aseară lucrurile păreau clare, iar numirea lui Napoli era o formalitate, opoziția suporterilor a dus la renunțarea la această pistă. În acest moment, conducerea clubului oltean caută alte variante, Sorin Cârțu fiind printre numele vehiculate.


UPDATE 23:05: Surse din cadrul clubului susțin că Napoli a semnat deja o înțelegere cu CS U Craiova. Această mutare ar fi o lovitură dată lui Mititelu, după ce finanțatorul celeilalte Universități a renunțat la italian în urmă cu mai bine de două săptămâni.



UPDATE 22:07:  Site-ul echipei CS Universitatea Craiova a confirmat, în această seară, despărțirea de antrenorul Ovidiu Stângă printr-un comunicat intitulat „Mulțumim, Ovidiu!”. Iată anunțul:

„Conducerea Universității Craiova și antrenorul Ovidiu Stângă au decis, de comun acord, rezilierea contractului.

Directorul general al Universității Craiova, Gheorghiță Geolgău, a anunțat încetarea înțelegerii cu antrenorul principal Ovidiu Stângă, pe cale amiabilă: „Ovidiu Stângă s-a întâlnit în această după-amiază cu membrii Consiliului de Administrație. S-a făcut o analiză a rezultatelor din această primăvară și, de comun acord, s-a decis rezilierea contractului. Stângă va rămâne aproape de club”.

Ovidiu Stângă a fost cooptat în proiectul renașterii fotbalului craiovean în funcția de director al Centrului de copii și juniori. În etapa a cincea a campionatului, el a fost promovat antrenor principal la prima echipă, înlocuindu-l în funcție pe Erik Lincar. În cele 12 partide din campionat cu Ovidiu Stângă pe banca tehnică, Universitatea a înregistrat 8 victorii, 2 egaluri și 2 înfrângeri.  

Universitatea Craiova îi mulțumește lui Ovidiu Stângă pentru activitatea desfășurată în cadrul clubului și îi dorește mult succes în carieră.”


 

INFO: Ovidiu Stângă și-a reziliat în această după-amiază contractul cu CS Universitatea Craiova, decizia fiind luată în urma întâlnirii la București dintre antrenor și patronul echipei. Totuși, demiterea lui Stângă se știa de câteva zile, Liga2.ro anunțând în exclusivitate acest lucru încă de ieri dimineață.

Printre cauzele care au dus la această despărțire au fost rezultatele slabe din cele două etape de la reluarea campionatului, nealcătuirea unui prim „11” competitiv, deși i s-au adus jucători de valoare, și conflictul cu doi dintre cei mai importanți fotbaliști pe care îi avea în lot: Dacian Varga și Silviu Izvoranu. Răceala dintre Stângă și cei doi jucători grei din vestiar a putut fi observată și în neincluderea lor în lotul de 18 din meciurile cu ASA Târgu Mureș și Olimpia Satu Mare, conflict care în final a dus la demiterea antrenorului.

Chiar dacă de dimineață anunța în presa locală, vrând să răspundă articolului apărut pe site-ul nostru, că „Olandezul” are mână liberă în continuare și nu se pune problema demiterii, chiar respingând și un posibil conflict cu Dacian Varga, după-masă, președintele clubului CSU, Gheorghiță Geolgău, a fost cel care a anunțat ruptura, contrazicându-se pe sine însuși. „Ovidiu Stângă a avut o întâlnire astăzi cu finanțatorii echipei, s-a făcut o analiză a rezultatelor, și s-a decis, de comun acord, să se rezilieze contractul antrenorului. Cred că în câteva ore vom ști cine este noul tehnician al echipei. Eu am propus trei nume, dar nu vreau să le fac publice acum”, declara Geolgău pentru GdS, fără să numească cei trei antrenori pe care Liga2.ro i-a dezvăluit încă de ieri.

După rezilierea contractului Ovidiu Stângă era încă suprins de acestă decizie și și-a anunțat plecarea în Olanda. „Nu mă așteptam și nu voiam să se ajungă la reziliere, dar dacă ei (patronii – n.r.) au decis asta, nu avea rost să mă opun. Au vrut un șoc la echipă, sper să-l aibă și să-și atingă obiectivele. Eu am făcut tot ce a depins de mine ca lucrurile să meargă bine și să avem rezultate bune. Am reziliat contractul de comun acord și o să-mi văd de treaba mea. Nu avea rost să rămân în cadrul clubului. Acum sunt la București, mâine mă întorc în Craiova, voi sta trei-patru zile acasă după care voi pleca în Olanda, la familie”, a spus Stângă pentru GdS.

Mandatul lui Ovidiu Stângă pe banca CS Universității s-a încheiat după cinci luni. Tehnicianul prelua echipa craioveană în etapa a V-a, de pe locul 10 cu trei puncte, și a lăsat-o pe locul doi, la egalitate cu liderul CSM Râmnicu Vâlcea, 29 de puncte. În iarnă, CSU a fost liderul seriei a II-a și avea un avans de trei puncte. Totuși, în plasamentul play-off, oltenii au emoții. ASA Târgu Mureș are cinci puncte avans, iar pe locurile trei și patru sunt FC Universitatea și Gloria Bistrița, formații ce au un singur punct mai puțin față de CSU. Vezi aici statistica. În cele 12 etape în care a condus de pe bancă echipa din Craiova, Ovidiu Stângă a înregistrat opt victorii, două egaluri și două înfrângeri.


 

UPDATE 19:20: Așa acum Liga2.ro a anunțat de ieri, Ovidiu Stângă a fost înlocuit de la CS Universitatea Craiova, el reziliindu-și contractul după o întrevedere cu patronul clubului, Mihai Rotaru. Noul antrenor al echipei va fi fostul tehnician al FC Universitatea Craiova, Nicolo Napoli.

Articol scris de Cosmin STAICU


UPDATE: Ovidiu Stângă este ca și demis. Sursele Liga2.ro anunță că oficialii clubului craiovean poartă tratative cu Nicolo Napoli, Cristiano Bergodi și Sorin Cârțu, în vederea găsirii unui înlocuitor.


Persoane din lumea fotbalului craiovean susțin că, înaintea derby-ului cu ASA Târgu Mureș, una dintre contracandidatele lui CSU la promovare, Ovidiu Stângă s-a întâlnit cu Adrian Mititelu. Întâlnirea de taină dintre cei doi ar fi durat peste două ore. Nu doar această întrevedere, cel puțin ciudată, a ridicat semne de întrebare, ci și meciul ce a urmat.

Deși echipa sa era condusă acasă cu 2-1 și nu mai juca nimic, Stângă n-a efectuat decât o singură schimbare. Există semnale că după acea partidă Ovidiu Stângă ar fi pierdut controlul vestiarului. Dovadă este neconvocarea lui Dacian Varga pentru meciul cu Olimpia Satu Mare. Deși oficialii CSU au declarat că Varga lipsește din cauza unor probleme medicale, adevăratul motiv al absenței lui ar fi un conflict deschis cu Ovidiu Stângă și se pare că nu e singurul jucător aflat în această situație.

CSU a câștigat un singur punct din primele două etape, deși ambele meciuri ar putea conta în play-off, fiindcă și Olimpia Satu Mare poate intra în Top 6. CSU se află pe locul secund în serie, dar nu stă deloc bine în clasamentul pentru play-off, având evoluții slabe tocmai în meciurile importante.

Articol scris de Andrei PANAIT

Mihai Andries 11 Mar. 2014, 19:30 Campionat
Pe aceeași temă