Neagu a promovat cu Gazul, dar i-a făcut galerie UTA-ei. „Din mijlocul suporterilor arădeni trăiești mai mult decât 100 la sută un meci”

Marius ANGHEL 05 Jun. 2016, 20:46 Campionat

Mulți fotbaliști care au îmbrăcat tricoul „alb-roșu” au afirmat că păstrează amintiri frumoase de la Arad sau simt ceva pentru cea mai titrată grupare din Provincie, însă puțini au și demonstrat acest lucru. George Neagu, căpitanul acelei echipe a UTA-ei care îi poftea pe suporteri pe gazon pentru a le striga din tribune: „Suntem Mândri de voi!” într-o perioadă „marțiană” a clubului, a fost, aseară, printre cei mai înfocați susținători ai „Bătrânei Doamne”.

După ce a promovat în urmă cu o săptămână în Liga 1 în tricoul Mediașului, chiar în fața „textiliștilor”, Neagu a venit într-un suflu la Arad pentru a-i face pe plac sufletului. Al său și al cumnatului de 11 ani, care e utist de când el purta banderola în Calea Aurel Vlaicu. „Am parcurs și drumul din Vlaicu la stadion cu acel tramvai alb-roșu și nu puteam scăpa ocazia să stau în galerie. Am trăit din teren astfel de momente, la acel 1-0 în derby-ul cu Poli din urmă cu trei sezoane, dar din tribună e și mai frumos, mai intens. Emoțiile sunt de zece ori mai mari, din mijlocul suporterilor arădeni trăiești mai mult decât 100% un meci de fotbal. Cumnățelul meu a fost definitiv cucerit de atmosferă, a învățat toate cântecele și scandările, am vorbit deja cu Dorin (n.a. Stana) să ne rezerve două bilete și la meciul cu Voluntariul. Cu un așa public, se poate întâmpla orice în acest ultim baraj, după ceea ce am văzut ieri…”, a punctat fostul fundaș stânga al „alb-roșiilor”.

Neagu și-a încheiat conturile cu Gazul, sau cel puțin susține că nimeni nu-l va putea convinge să se întoarcă la Mediaș. „Stau la Timișoara și nu mai vreau să plec departe de casă. O să văd ce oferte vin, dacă vin și voi decide în săptămânile ce urmează”, a adăugat fotbalistul de 31 de ani.

Dar, pentru câteva minute, galeria l-a primit ieri în mijlocul său și pe un actual component al lotului și încă unul care a fost titular ieri. După eliminarea de pe teren și golul de 3-0 al lui Cipri Rus, Alex Manea li s-a alăturat fanilor din peluză. A cântat, a scandat, dar tensiunea prelungilor l-a adus într-o zonă mult mai vizibilă a evenimentelor de pe „dreptunghiul verde”.

Dar, ieri, pe „Motorul” au fost și alți foști fotbaliști ai Campioanei Provinciei. Pe lângă cei care vin constant, plecând de la vechile glorii ca Gigi Domide, Mircea Axente sau Gyuri Vaczi sau jucători ai unor echipe din județ, au fost văzuți în tribune Florin Purece, proaspăt component al Viitorului Constanța, Vali Miculescu, atacant al Aradului în urmă cu 10-11 ani sau Alin Ignea, cel care a fost la un pas să semneze cu „alb-roșii” în iarnă, dar a rămas la FCM Baia Mare.

CITEȘTE și: Ca la 20 de ani și 180 de minute de… Steaua: „N-am mai trăit așa ceva niciodată, cu un astfel de public te feliciți că te-ai făcut fotbalist”

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 05 Jun. 2016, 20:46 Campionat
Pe aceeași temă