„Nea” Toni Foale, remiză la meciul ca interimar pe banca Politehnicii! Timișorenii au plecat cu un punct de la Mioveni după ce au fost conduși până aproape de final

Marius ANGHEL 19 Mar. 2018, 20:38 Campionat

Partida de luni dintre CS Mioveni și ASU Politehnica, ultima a etapei a 25-a a Ligii 2, s-a terminat la egalitate, scor 1-1, după ce timișorenii au venit la acest meci cu secundul Antonio Foale pe bancă, după demisia lui Bogdan Andone de săptămâna trecută. Echipa lui Laurențiu Roșu a deschis scorul în minutul 38, dintr-un penalty transformat de Năstăsie, după o primă repriză cu puține faze ofensive ale bănățenilor. În a doua jumătate a partidei, raportul de forțe s-a schimbat, iar Ionuț Plămadă a reușit cu o execuție foarte bună să egaleze în minutul 81.

Timișorenii au avut și un grup de fani alături la Mioveni, dar formația gazdă a început mult mai decisă meciul. În minutul 3, după o lovitură liberă bătută de Roșoagă, Ayza a reluat cu capul pe lângă poartă. Brazilianul a fost și protagonistul următoarei faze, când a tras din careu, dar Cosmin Dur-Bozoancă a reușit să oprească faza. Jocul s-a mai stins în intensitate, cu un balon trimis de Neagoe peste poartă. Argeșenii au făcut o primă schimbare după ce Mîrzeanu a fost lovit de Scutaru, iar pe teren a intrat Neagoe. Deși colegii l-au căutat la fazele de construcție, Lusamba a avut o singură ocazie în minutul 30, când a tras puțin peste poartă cu un șut de la 40 de metri.

Mioveniul a marcat din penalty, după eroarea lui Giuricici

După mai multe ocazii, Mioveniul a reușit să deschidă scorul, dar din penalty. Ayza a fost omul care a scos lovitura de la punctul cu var, după ce Giuricici l-a lovit într-o încercare de a îndepărta pericolul din careu, asta după ce Krauzs a respins greșit, direct la brazilian. Cosmin Năstăsie a marcat din lovitura de penalizare, în minutul 38, cu un șut în dreapta lui Dur-Bozoancă.

Pe finalul reprizei, ambele echipe au avut câte o ocazie. Ayza a lobat un balon peste portarul Timișoarei, iar Plămadă a trimis în bara laterală după ce Predescu i-a dat o pasă bună.

Jocul s-a mai stins după trecerea la vestiare, dar Sorescu a continuat să preseze

Debutul reprizei secunde a fost unul fără ocazii periculoase. Croitoru a reținut fără probleme o centrare a lui Giuricici, iar Ayza a trimis din nou cu capul pe lângă poartă. Antonio Foale i-a trimis pe teren și pe Motreanu și Vasile Nicolae, pentru o miză pe carte atacului. În minutul 64, Sorescu a tras fără probleme pentru Croitoru, iar peste două minute, jucătorul U21 a trimis puțin pe lângă poartă, de la 20 de metri. Gazdele nu au mai avut o așa mare forță ofensivă. Abia în minutul 78, Neagoe a bătut peste zid o lovitură liberă din marginea careului, respinsă însă de Dur-Bozoancă.

Egalarea, după insistențele lui Ionuț Plămadă

Totuși, spre bucuria fanilor veniți de la Timișoara, în minutul 81, a venit și egalarea. Plămadă a primit o pasă lungă și a tras în forță din 14 metri, pentru un gol la colțul scurt. Presiunea a continuat, cu o minge trasă de Sorescu pe lângă poartă și un balon reluat bine de Plămadă, respins cu vârful degetelor de Croitoru. În prelungiri, Timișoara a mai presat prin aceiași Plămadă și Sorescu, iar, pe final, Florescu nu a prins spațiul porții, astfel că meciul s-a terminat cu 1-1.

ASU Poli rămâne pe locul 7, cu 38 de puncte și va primi duminică vizita celor de Hermannstadt. Mioveniul e pe locul 8, cu 31 de puncte și merge la final de săptămână la Știința Miroslava.

CS MIOVENI – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA 1-1
Cosmin Năstăsie 38′ – pen. / Ionuț Plămadă 81′

F. Croitoru – Alexe, Rob. Gherghe, Burnea (Trașcu 69′), Ed. Stoica – Roșoagă (Ed. Neacșu 84′), Mîrzeanu (Andr. Neagoe 25′) – Al. Neagu, Ed. Florescu, Ayza (cpt.) – C. Năstăsie
Rezerve neutilizate: Bg. Preda – Cip. Negoiță, Mih. Vintilă, Seb. Ivan
Antrenor: Laurențiu Roșu

Dur-Bozoancă – Giuricici (Motreanu 59′), Bilia (cpt.), Scutaru, Taub – Krausz, A. Ignea, C. Predescu (Ghinescu 82′) – Sorescu, Lusamba (Vas. Nicolae 59′), I. Plămadă
Rezerve neutilizate: Dascălu – Coadă, Schieb, Fl. Lazea
Antrenor: Antonio Foale

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș); Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: Florin Mihai Cosma (Piatra Neamț) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 19 Mar. 2018, 20:38 Campionat
Pe aceeași temă