Mutarea de la Sânmartin la Oradea, de bun augur pentru Luceafărul. Trupa lui Kiss a defilat cu ASU Poli pe stadionul „Iuliu Bodola”

Marius ANGHEL 10 Apr. 2017, 14:35 Campionat

Luceafărul Oradea a debutat cu dreptul în campionat pe stadionul „Iuliu Bodola”. Mutarea de la Sânmartin la Oradea a fost de bun augur, după ce sâmbătă, în cadrul etapei a 28-a a Ligii a 2-a a obținut una dintre cele mai categorice victorii din acest sezon, scor 4-1, în fața celor de la ASU Poli Timișoara.

Într-o atmosferă frumoasă, dată și de cei aproximativ 150 de suporteri ai timișorenilor veniți la Oradea cu tot arsenalul de steaguri, fulare și tricouri în culorile alb-violete, jocul dintre cele două formații situate în partea a doua a clasamentului a debutat promițător. Deși gazdele au avut mai mult posesia, primii care au trimis spre poartă au fost timișorenii, în minutul 8, când Ghinescu a încercat un șut de la 30 de metri, dar portarul Goia a reținut fără emoții. Două minute mai târziu, Nicolescu a tras puternic, de la mare distanță, dar Goia a reținut din nou.

În minutul 23, Luceafărul a deschis scorul, după un șut din careu al lui Bedea, care a trimis la colțul lung. În prealabil, portarul bănățean Gakos îl blocase excelent pe Matei, scăpat singur.

După primirea golului, oaspeții au încercat să echilibreze jocul, dar n-au mai reușit ocazii clare de poartă, prima repriză încheiindu-se cu scorul de 1-0 pentru bihoreni.

Începutul părții secunde a fost furtunos pentru Luceafărul, care la trei minute de la reluare și-a mărit diferența pe tabelă, după un euro-gol al lui Cordoș. Acesta a reluat spectaculos, fără preluare, de la 14 metri, aproape de vinclul porții timișorene, după o centrare venită din lovitură liberă de la Paul Chiș-Toie.

În minutul 56 Luceafărul a făcut 3-0, după o centrare a lui Ionuț Ban de pe stânga și o intervenție inoportună a lui Gălan în fața porții, care l-a păcălit pe Gakos, iar Arnăutu a împins balonul în plasa porții goale.

La 3-0 „zarurile au fost aruncate”, dar timișorenii au încercat măcar să mai reducă din diferență. Așa se face că în minutul 72 au avut o ocazie uriașă. După un corner, executat de Teut, căpitanul Gălan a reluat cu capul de la 8 metri, dar mingea a lovit transversala.

Dacă nu au marcat oaspeții, au făcut-o, din nou, însă, gazdele, în minutul 76, prin tânărul Chiș-Toie. La această fază, defensiva polistă a fost surprinsă de o pasă a lui Bedea, balonul a ajuns la Chiș-Toie, în interiorul careului, care l-a driblat pe Gakos și a înscris.

Golul de onoare al bănățenilor a venit totuși în minutul 78, când Vucea a marcat din fața porții, după centrarea lui Blănaru.

Deși până la final, când s-a jucat deschis, au mai apărut câteva ocazii, printre care și cea din minutul 82, când, după o pasă spre portar a lui Bedea, a interceptat Vucea, care însă nu a reușit să-l învingă pe Goia, scorul a rămas nemodificat și meciul s-a încheiat cu victoria clară a Luceafărului, cu 4-1.

A fost o victorie aplaudată de cei peste 500 de suporteri ai Luceafărului prezenți la acest meci, care s-au bucurat că pe stadionul „Iuliu Bodola” au putut din nou să asiste la un joc spectaculos de fotbal, cu rezultat favorabil pentru favoriți.

„A fost un joc bun. A fost consecința jocurilor prestate la Călărași și la UTA, fiindcă la Călărași am pierdut, dar mai ales în repriza a doua am jucat foarte bine. Cu UTA am jucat, zic eu, bine, dar astăzi au venit și golurile și a venit victoria, pe care ne-am dorit-o cu toții foarte mult, fiindcă ne lipsea. Jocul bun și victoriile vin după muncă bună, dacă muncești bine încontinuu, mai repede sau mai târziu apar și rezultatele. Eu zic că am muncit bine de când am început pregătirea, iar acum încep să se vadă și rezultatele. Sper însă să avem și continuitate”, a declarat, după meci, antrenorul echipei Luceafărul, Alexandru Kiss.

„Sunt supărat pentru că am pierdut acest joc, dar cred că rezultatul de pe tabelă nu reflectă realitatea din teren, chiar dacă Luceafărul ne-a înscris patru goluri și e o echipă bună, cu doi atacanți care pot face diferența la nivelul ligii secunde, Arnăutu și Matei. Am început bine jocul, ne-am creat câteva situații de poartă, dar apoi am slăbit ritmul, am fost naivi în apărare și am luat gol. De fapt, am fost naivi în apărare la majoritatea golurilor. Au fost și momente în care se putea schimba soarta jocului. În startul reprizei a doua am avut câteva situații bune, dar nu am înscris și s-a făcut 2-0. La situații de poartă și numărul de cornere, probabil că am stat mai bine decât adversarul, dar Oradea a reușit să profite de situațiile pe care le-a avut”, a declarat și Sorin Brîndescu, antrenorul echipei ASU Poli.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul disputat la Oradea

Profitând și de înfrângerile din deplasare ale celor de la Foresta Suceava și Dunărea Călărași, Luceafărul a urcat două poziții în clasament, după această etapă, cu 34 de puncte situându-se acum pe poziția a 9-a. În schimb, ASU Poli a ajuns pe locul 15, primul de deasupra ultimului loc retrogradabil.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA  4-1 (1-0)
Bedea 23′, Fl. Cordoș 48′, Arnăutu 56′, Chiș Toie 76′ / Vucea 78′

Goia – Balea, Hlinca (cpt.)(Sg. Moga 68′), Cordoș, Ban – Cuc (Codoban 73′), Feher – Chiș Toie, Arnăutu, Bedea – M. Matei (C-tin. Roșu 79′)
Rezerve neutilizate: Began – Bactăr, Balla, Costea
Antrenor: Alexandru Kiss

Gakos – Bilia, Cr. Gălan (cpt.), Telescu, Taub – Nicolescu – Teu’, Ungureanu (Bădăuță 60′), Țugui (Giuricici 30′), Ghinescu (Vucea 67′) – Șt. Blănaru
Rezerve neutilizate: Gârlea – Măd. Stancu, Gorovei, Neamțu
Antrenor: Sorin Brîndescu

Stadion: „Iuliu Bodola” (Oradea); Spectatori: 500; Arbitru: Marius Chioran; Asistenți: Iulian Szekel și, Claudiu Doru Lucaciu (toți din Cluj-Napoca).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihoreanul

Marius ANGHEL 10 Apr. 2017, 14:35 Campionat
Pe aceeași temă