Mugur Gușatu, la prima victorie la ASU Poli: „O așteptam, dar nu la un asemenea scor.” Timișorenii au procentaj maxim în meciurile în care au reușit să înscrie

Fără gol marcat din etapa a 2-a a Ligii 2, când s-a impus cu 3-0, la Târgu Jiu, cu Pandurii, ASU Politehnica Timișoara a obținut a doua victorie stagională în runda a 9-a. Sâmbătă, la Drobeta Turnu Severin, alb-violeții au trecut cu 4-1 de Viitorul Pandurii Târgu Jiu și nu se mai află pe loc retrogradabil.

A fost prima victorie pentru antrenorul Mugur Guțatu pe banca bănățenilor. „Mă bucurcă această primă victorie. O așteptam, mai ales că echipa era pe un drum bun. Am jucat bine etapa trecută cu Reșița, dar nu am înscris și s-a terminat 0-0. Azi (n.r. – ieri) s-au răzbunat ocaziile și am marcat de patru ori. Am învins clar. Sincer, nu mă așteptam la un asemenea scor, dar la victorie mă așteptam. E o victorie muncită. Dacă nu ai și puțin noroc, nu poți câștiga. Noi oricum abordăm fiecare meci la victorie, dar trebuie să muncim mult mai mult pentru asta. Vrem să avem continuitate în rezultate”, a declarat Gușatu.

Mircea Axente vrea continuitate

Ultimul gol al partidei cu Viitorul Pandurii a fost înscris de Mircea Axinte. Acesta marcase și în precedentul succes al echipei sale, cu Pandurii Târgu Jiu, la fel ca, de altfel, Alin Manea și Adrian Ungureanu, alți doi dintre marcatorii de ieri.

„Avem un nou antrenor, iar domului Gușatu îi place jocul ofensiv. Sper să facem o treabă bună împreună și să mulțumim minunații suporteri pe care îi avem. Cu Viitorul Pandurii ne-a ieșit jocul. Am avut și o posesie bună, în prima repriză. Oricum, era o chesiune de timp să câștigăm și să ieșim din zona retrogradabilă. Această victorie e o consecință a ultimelor jocuri, cu Farul și Reșița. Vrem să punem probleme si echipelor din fruntea clasamentului. Urmează un meci cu FC Argeș, un meci de tradiție al fotbalului românesc. Liga 2 e mult mai puternică decât în anii trecuți”, a declarat Axente.

Cu 9 puncte acumulate în nouă etape, ASU Politehnica a urcat pe locul 15, devansându-le la golaveraj pe FK Csikszereda și Dunărea Călărași, care sunt pe poziții retrogradabile. În runda următoare, echipa timișoreană joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 14:00, cu Campionii FC Argeș.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Politehnica Timișoara

Pe aceeași temă