Morariu nu are regrete după ce a înjurat galeria Chindiei prezentă la meciul de la Brăila. „Nu am de ce. Atât pot eu ca fotbalist în momentul de față”

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 11 Apr. 2018, 11:33 Campionat

Chindia a suferit o înfrângere umilitoare înaintea etapei de Paște, în Joia Mare cedând la Brăila cu 0-1 în fața Daciei Unirea, ultima clasată din Liga 2 dintre echipele rămase active în campionat. După acest eșec venit după o gafă a goalkeeperului Iustin Popescu, care și-a respins în propria poartă o lovitură liberă bătută lejer de Marian Anghelina (în minutul 16), formația târgovișteană s-a distanțat la încă trei puncte de Dunărea Călărași și FC Hermannstadt, primele două clasate din Liga 2, și și-a redus simțitor șansele să promoveze direct.

Frustrați de înfrângerea suferită la Brăila, fundașul Ovidiu Morariu și portarul Iustin Popescu i-au înjurat și amenințat, la finalul jocului, pe suporterii Chindiei care au făcut deplasarea în orașul de la Dunăre în Joia Mare. „Să-mi bag p**a în voi și în galeria voastră”, a urlat Popescu, considerat principalul vinovat pentru eșecul contra „lanternei roșii”.

După mai bine de 24 de ore de la incidentele reprobabile de la meciul Brăila – Chindia, fundașul care i-a amenințat pe suporterii dâmbovițeni prezenți la fața locului a oferit o reacție incredibilă, sfidătoare chiar la adresa celor care susțin echipa din Târgoviște.

„Să-mi cer eu scuze? Pentru ce? Pe mine mă înjură lumea la Târgoviște de când am revenit la Chindia. Nu am de ce să îmi cer scuze. Am jucat prost două meciuri, dar voi nu știți că patru luni înainte să ajung la Târgoviște nu m-am pregătit. M-a dat Ciuclea (n.r. – finanțatorul de la Juventus București) afară ca pe Oprița. Nici pe stadion nu m-au mai primit. Atât pot eu ca fotbalist în momentul de față”, a spus Ovidiu Morariu (28 ani).

Printre suporterii care au ajuns la Brăila s-au numărat și doi veterani ai fenomenului, Bogdan Pătru (68 ani) și Dumitru Dragnea (59 ani). „Nu vă e rușine să ne vorbiți așa? Cine vă dă dreptul să ne înjurați? Arătați că sunteți fotbaliști”, au comentat microbiștii.

Iugulescu: „I-am tras pe jucători repede spre cabine”

Martor la ieșirea uluitoare a lui Iustin Popescu în finalul meciului de la Brăila a fost directorul sportiv al Chindiei Târgoviște, Ciprian Iugulescu. „Cei mai mulți dintre jucători erau deja în vestiar. Eu am rămas ultimul și am auzit ce v-a transmis portarul. I-am luat repede, și pe el și pe alții care mai erau pe tunel, și le-am spus să se calmeze și să meargă la dușuri. Ce mai era de comentat într-o asemenea situație și după un meci ca ăsta?”, a vorbit Iugulescu.

Președintele Chindiei, Marcel Ghergu, a refuzat să facă vreo declarație reprezentanților presei după înfrângerea de la Brăila. Ghergu a gonit către Târgoviște, unde a ajuns în mai puțin de trei ore, supărat foc pe prestația jucătorilor, dar și indignat de atitudinea celor care i-au înjurat și amenințat pe fani. Vineri la prânz, la stadion a avut loc o ședință cu destule reproșuri, goalkeeper-ul Iustin Popescu fiind anunțat că nu va mai apăra în următoarele jocuri. Teodor Meilă va fi titular cu FC Argeș, duminică, de la ora 17:00, pe „Eugen Popescu”.

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 11 Apr. 2018, 11:33 Campionat
Pe aceeași temă