Momentul adevărului pentru UTA, meciul cu liderul. Păcurar: „De când sunt la Liga a 2-a și până acum, nu am văzut o echipă atât de bine închegată. Dar și cu minusuri”

Marius ANGHEL 14 Sep. 2018, 17:53 Campionat
Momentul adevărului pentru UTA, meciul cu liderul.** Păcurar:

Între campionat și Cupa României, UTA a strâns patru succese consecutive și are moralul bun înainte de vizita Academicii Clinceni. Vorbim chiar despre liderul al ligii secunde, unul surprinzător ca nume, dar nu neapărat ca exprimare în teren. Formația ilfoveană a produs un fotbal foarte bun în acest start de sezon, după cum avea să admită și utiștii înainte de meciul direct, de mâine, de la ora 12:30.

„Secundul” arădenilor a luat loc în tribunele arenei „Dan Păltinișanu” în urmă cu două săptămâni, când Clinceniul o surclasa pe Ripensia cu 3-0. „I-am spionat la meciul cu Ripensia și pot spune că de patru ani, de când sunt la Liga a 2-a și până acum, nu am văzut o echipă atât de bine închegată colectiv, făcând ambele faze. E o echipă cu jucători atât ofensivi cât și defensivi care joacă fantastic, produce fotbal. Au un ax central cu Patriche, Barbu și Olariu, jucători care nu sunt neapărat bătrâni, dar au experiență. Ceea ce i-a adus pe ei pe primul loc este jocul colectiv atât pe tranziție negativă, pe care foarte multe echipe nu o fac cum trebuie, cât și pe atac pozițional și contraatac. Evident că are și minusuri, dar vom avea un meci foarte greu, iar băieții știu asta. Cred că la pregătirea fizică stăm mai bine decât Clinceniul, dar vom vedea exact sâmbătă. Am vorbit cu Curelea, secundul lor, care mi-a fost coleg la licență și mi-a spus că ei joacă din plăcere, nu au nicio presiune, nu au public. Nu au obiectiv promovarea, joacă efectiv din elan”, a menționat Cristian Păcurar, citat de Sport Arad.

Vestiarul UTA-ei va strânge rândurile și pentru a-i face mai ușoare zilele în care Alexandru Meszar se desparte pentru totdeauna de mama sa. „Știm că pierderea unui părinte nu poate fi înlocuită cu nimic, dar vom încerca, atât cât ne stă în putință, să-i oferim și mici satisfacții domnului Meszar. Îi transmitem cu toții și pe această cale sincere condoleanțe, Dumnezeu să-i odihnească mama!”, a adăugat Păcurar.

Pentru a evita oboseala acumulată pe drumul de București în preziua jocului, Clinceniul e de ieri la Arad. Ca și Ionuț Popa, Ilie Poenaru nu pare a avea probleme de lot, astfel că se anunță un meci deschis tuturor posibilităților. „Am urmărit UTA în acest început de sezon și, din punctul meu de vedere, principalul punct forte al lor este antrenorul. Îl respect foarte mult pe domnul profesor Ionuț Popa, e un tehnician cu mare experiență. În al doilea rând, echipa este în creștere, de la meci la meci joacă un fotbal tot mai frumos, un fotbal plăcut, dar au și câțiva jucători care pot face diferența. Ne bucură că întâlnim o echipă care, ca și noi, nu se închide. Cred că va fi un meci bun, plăcut publicului, iar deznodământul poate fi oricare”, consideră tânărul tehnician al Academicii.

Înaintea desfășurării etapei a 7-a, UTA se află pe locul 4, cu 13 puncte, în timp ce Academica Clinceni e pe locul 1, cu 15 puncte.

În sezonul trecut, cele două echipe și-au împărțit victoriile, fiecare câștigând în deplasare. UTA a bătut cu 3-0 la Clinceni, în timp ce Academica s-a impus cu 3-1 la Șiria. Anterior, în primele două întâlniri dintre cele două formații, „Bătrâna Doamnă” a învins-o de două ori pe Academica. A fost 3-2 la Arad și 6-0 la Clinceni.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 14 Sep. 2018, 17:53 Campionat
Pe aceeași temă