Mititelu vrea să-și retragă echipa din campionat. Astăzi, la ora 15:00, are loc „o conferință de presă extraordinară”

Cosmin STAICU, Mihai Andries 27 Mar. 2014, 01:12 Campionat

UPDATE: Președintele Marcel Iancu și antrenorul Dragoș Bon au negat vehement informația conform căreia Adrian Mititelu intenționează să retragă echipa din campionat după înfrângerea de la Gloria Bistrița și micșorarea șansei de a se califica la play-off.

„Incredibil! Cine a zis că nu continuăm? E o glumă proastă! De fapt nu e singura pe ziua de astăzi. Din anturajul ‚clonaților” s-a lansat zvonul că am fi dormit ieri noapte în autocar, acum asta… Nu știu cine a mai lansat aceste tâmpenii cu retragerea, dar vor trebui să dea socoteală, pentru că ne-au pus într-o lumină proastă și trebuie să plătească. Să ne ia echipamentul? Poate să-l dea la spălat, dar nu pentru altceva. Suntem foarte obosiți și supărați după înfrângerea asta, numai de tâmpenii de astea nu ne mai arde. E o bătaie de joc continuă la adresa noastră. După ce ne face primărița Olguța și ducem o grămadă de procese cu FRF, acum trebuie să suportăm și miștourile unor oameni care nu înțeleg că nu se glumește pe seama echipei FC Universitatea Craiova”, a declarat președintele Marcel Iancu, pentru Gazeta de Sud.

„Suntem în drum spre Craiova și suntem obosiți și supărați. Chiar nu ne arde de tâmpenii. Cum naiba să sune domnul Mititelu jucătorii să predea echipamentul și să le ceară să renunțe la luptă? Mai sunt șanse să prindem play-off-ul și vom juca până la capăt. Lângă mine este Ciucă, poate să confirme ce spun acum. Dacă ar fi sunat jucătorii, noi nu am fi aflat? Nouă nu ne-ar fi transmis nimic? Cei de la publicația respectivă de ce nu ne-au sunat să întrebe dacă e așa sau nu? Sunt răutăți. Mergem înainte!”, a spus și Dragoș Bon pentru aceeași sursă.

FC Universitatea Craiova a anunțat, pe site-ul oficial, că organizează joi „o conferință de presă extraordinară”, de la ora 15.00, la restaurantul Perinița.


Eșecul de la Bistrița a fost bomboana pe colivă pentru finanțatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, care intenționează să retragă echipa din campionat cu trei etape înainte de final. După ce nici suporterii nu au mai fost alături de echipă la ultimele meciuri, Mititelu a pierdut și susținerea jucătorilor, care-i reproșau condițiile de antrenament, neplata salariilor și pretențiile exagerate pe care le avea de la ei.

O ceartă violentă a avut loc la finalul jocului pierdut acasă cu Mioveniul, când jucătorii au ripostat la reproșurile finanțatorului. O dată cu înfrângerea de la Bistrița, șansele de a ajunge în play-off sunt infime, ba mai mult, FCU Craiova nu stă deloc bine nici în clasamentul play-out-ului, riscând retrogradarea în Liga a III-a.

„Dacă nu vreți să luptați până la capăt, nu mai are sens să continuăm, predați tricourile!” le-a solicitat Mititelu jucătorilor. Patronul este în conflict cu Primăria, cu suporterii, are mai multe procese pe rol, iar în curând clubul ar putea intra în faliment, dacă nu i se va aproba planul de reorganizare. Joi după-amiază, Mititelu va anunța public intențiile în privința viitorului echipei sale. 

 

Cosmin STAICU, Mihai Andries 27 Mar. 2014, 01:12 Campionat
Pe aceeași temă