Miroslava țintește prima victorie din acest an, la Clinceni, pe terenul unei dintre revelațiile din 2018. Pe ce se bazează antrenorul Adrian Kerezsy

Marius ANGHEL 16 Mar. 2018, 10:39 Campionat
Miroslava țintește prima victorie din acest an, la Clinceni, pe terenul unei dintre revelațiile din 2018.** Pe ce se bazează antrenorul Adrian Kerezsy

Știința Miroslava și-a complicat mult situația în debutul anului, ajungând pe loc retrogradabil după ce a obținut un singur punct în cele două meciuri de pe teren propriu, cu FC Argeș (2-3) și Metaloglobus (1-1). Elevii lui Adrian Kerezsy au avut momente bune de joc în ambele partide, și-au creat ocazii mari de a marca, iar impresia este că au dat cu piciorul mult prea ușor la puncte importante după ce au greșit nepermis în defensivă și au tratat cu superficialitate ocaziile importante.

Pentru a nu se rupe de plutonul echipelor aflate pe locurile salvatoare, ieșenii sunt nevoiți să obțină cel puțin un punct în deplasarea de la Clinceni, cu Academica, una dintre formațiile fruntașe ale ligii secunde, care a obținut patru puncte în cele două deplasări din acest an, 3-1 la UTA și 2-2 la Timișoara, cu ASU Poli.

Antrenorul Științei, Adrian Kerezsy, este încrezător că echipa sa poate obține puncte la Clinceni și anunță că va aborda la victorie această primă deplasare din 2018.

„A venit momentul să obținem și noi puncte în deplasare, așa cum au reușit și celelalte echipe aflate în luptă cu noi pentru evitarea retrogradării. Ne așteaptă o serie foarte dificilă, dar vom lua meciurile pas cu pas și vom încerca să obținem cât mai multe puncte, pentru a nu pierde contactul cu echipele aflate în fața noastră. Clinceniul este o echipă în reconstrucție, cu jucători tineri, de calitate. Cunosc echipa, am urmărit-o și cred că putem obține cele trei puncte. Mă bazez pe dorința de revanșă a jucătorilor mei. Au demonstrat că au valoare și vom merge să obținem cele trei puncte”, a declarat Adrian Kerezsy.

Schimbări în echipa de start

Tehnicianul a admis că va face câteva modificări în primul unsprezece față de partida de pe teren propriu cu Metaloglobus București, încheiată la egalitate.

„Voi face câteva schimbări în echipa de start, pentru că am fost nemulțumit de unii jucători. Am un lot de 24 de jucători, am de unde alege și sper să alcătuiesc cea mai bună formulă la Clinceni”, a completat antrenorul Științei, care speră ca elevii săi să se concentreze mai mult la finalizare și să fructifice ocaziile de gol: „În primele două etape am luat doar un punct pe teren propriu, prea puțin. Nu am jucat nici foarte bine, dar nici foarte rău. Am avut ambele meciuri la îndemână, ne-am creat ocazii, dar nu ne-am concentrat la finalizare, am comis câteva greșeli în apărare și aceste lucruri ne-au costat puncte importante. Sper ca la Clinceni să fim mai concentrați la finalizare și să înscriem”.

Înaintea partidei din etapa a 25-a a Ligii a 2-a, programată sâmbătă, la Clinceni, de la ora 11:00, Academica ocupă locul 5, cu 39 de puncte, în timp ce Știința Miroslava se află pe locul 18, antepenultimul, cu 23 de puncte.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL 16 Mar. 2018, 10:39 Campionat
Pe aceeași temă