Miroslava, dezlănțuită pe final de an! Știința a umilit-o și pe Dacia Unirea și a terminat anul deasupra zonei retrogradării. Kerezsy: „Îmi pare rău că nu mai jucăm câteva meciuri”

  • Știința Miroslava s-a impus cu 4-1 (1-0) la Brăila, cu Dacia Unirea, în ultimul meci al anului 2017 și iernează pe locul 13 în Liga a 2-a. Ieșenii au câștigat clar ultimele trei meciuri din acest an, în care au marcat 12 goluri și au primit doar unul!


Miroslava a încheiat anul 2017 în stil de mare echipă. Până nu demult „lanterna roșie” a clasamentului, Știința și-a revenit miraculos în acest final de an și și-a surclasat adversarii în ultimele trei etape. După 3-0 cu Ripensia și 5-0 cu ASA Târgu Mureș, echipa lui Adrian Kerezsy s-a impus clar și la Brăila, cu Dacia Unirea, scor 4-1, reușind să termine anul dincolo de linia retrogradării.

Sâmbătă, în ultima partidă din acest an, a doua a returului, Miroslava a reușit, la Brăila, o nouă partidă entuziasmantă, încununată cu un succes meritat. Echipa lui Adrian Kerezsy s-a impus prin golurile marcate de Alexandru Taciuc (12, din penalty), Valentin Buhăcianu (57, 85) și Horia Crișan (76), în timp ce golul gazdelor a fost realizat de Olimpiu Bucur (67).

În minutul 12, Ghiocel l-a faultat în careu pe Viorică, iar Taciuc a transformat penalty-ul. Câteva minute mai târziu, Viorică a fost la un pas de a majora avantajul Științei, șutând puțin peste poartă, dintr-o poziție bună. Gazdele au replicat prin Ghiocel, care a șutat puțin pe lângă vinclul porții lui Turiță, în finalul primei reprize.

La pauză, Kerezsy a mutat inspirat, l-a trimis în teren pe Buhăcianu în locul lui Nemțanu, iar atacantul său a fost din nou decisiv, ca și în meciurile anterioare. În minutul 57, Buhăcianu a făcut 2-0, pe un contraatac, după o pasă excelentă primită de la Viorică și o cursă de 40 de metri. Dacia Unirea a redus din diferență, în minutul 67, prin Bucur și a dat impresia că poate emite pretenții la un rezultat bun, dar Miroslava a refăcut în scurt timp diferența de două goluri prin golul lui Crișan (76), după un corner bătut perfect de Căruță. În minutul 79, gazdele au avut o bară, prin Frunză, dar ultimul cuvânt i-a aparținut lui Buhăcianu, care a închis tabela la 4-1, în minutul 85, după o acțiune personală.

Kerezsy: „Îmi pare rău că nu mai jucăm câteva meciuri. Traversăm o perioadă de excepție”

Antrenorul Adrian Kerezsy, cel care a adus revirimentul Științei, regretă încheierea campionatului într-un moment în care echipa sa, spune el, ar putea câștiga chiar și în fața echipelor din plutonul fruntaș.

„Am câștigat pe merit, am dominat meciul de la început și până la sfârșit, nu le-am dat gazdelor nicio șansă. Rezultatul este just, ne scutește de alte comentarii. Ne așteptam la un  meci dificil, dar mă bucur că băieții au dat dovadă de caracter și au tratat meciul cu maximă seriozitate, au avut determinare. Sincer, îmi pare rău că se încheie anul. Eram în formă maximă acum, echipa traversează o perioadă de excepție și sunt sigur că în acest moment am fi putut învinge orice echipă”, a declarat Adrian Kerezsy.

Punctul obținut la Oradea a adus descătușarea echipei

Tehnicianul spune că descătușarea echipei sale s-a produs în urmă cu patru etape, când Miroslava a remizat la Luceafărul Oradea, în deplasare, după ce a jucat o oră în inferioritate numerică. „Am și spus după meciul cu Oradea că acela va fi punctul descătușării noastre. Și așa a fost. Am jucat atunci mai mult de o oră în inferioritate numerică, dar am reușit să egalăm și pe final am avut chiar și ocazii de a câștiga. Am simțit atunci că echipa va creștere. De fapt, jucasem bine și înainte, dar am pierdut nemeritat puncte. După acel meci au urmat trei victorii categorice, obținute pe fondul unor evoluții foarte bune. Am bătut Ripensia cu 3-0, pe ASA cu 5-0 și acum, cu 4-1 la Brăila. Jucătorii au avut o atitudine bună în teren la fiecare meci, atmosfera în vestiar este foarte bună și rezultatele nu sunt întâmplătoare. Mă bucur foarte mult că am reușit să câștigăm și să trecem de linia retrogradării. Vom avea o vacanță de iarnă mai liniștită, în care vom pregăti în tihnă partea a doua campionatului”, a completat Kerezsy.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – ȘTIINȚA MIROSLAVA 1-4 (0-1)
Olimpiu Bucur 67′ / Alexandru Taciuc 12′ – pen., Valentin Buhăcianu 57′, 85′, Horia Crișan 76′

Țicrea – Gab. Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Roșoagă (Puia 78′), M. Dima, Ol. Bucur, Frunză (cpt.) – Banyoi (Cubleșan 63′), Al. Pop (Coteț 89′)
Rezerve neutilizate: Rob. Chirilă – Olenic, P. Ioan, Ed. Oprea
Antrenor: Alin Pânzaru

Turiță – Corban, H. Crișan, Seb. Bucur, Agrigoroaei – Cărăruș, Izmană (Căruță 59′), Taciuc, Andr. Chindriș – Viorică (Asăvoaei 77′), Nemțanu (Buhăcianu 46′)
Rezerve neutilizate: Țintea – Ed. Sandu, Săvoaia, Cerneuțanu
Antrenor: Adrian Kerezsy

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Dan Grigore Botescu (București); Asistenți: Iulian Cătălin Brînză și Ciprian Iovu (ambii din Botoșani).

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Știința Miroslava

Pe aceeași temă