Miron, salvatorul UTA-ei în Zăvoi. Portarul spune ce a gândit atunci când l-a avut în față pe jucătorul care nu ratase niciodată un penalty

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 Dec. 2015, 16:57 Actualizat: 07 Dec. 2015, 16:58 Campionat
Miron, salvatorul UTA-ei în Zăvoi.  Portarul spune ce a gândit atunci când l-a avut în față pe jucătorul care nu ratase niciodată un penalty

Rezultatul de egalitate, scor 0-0, obținut duminică, în etapa a 18-a a Ligii 2, de UTA Bătrâna Doamnă la Râmnicu Vâlcea i se datorează în mare măsură portarului său. Bogdan Miron a avut trei-patru intervenții decisive, cea mai importantă dintre ele venind în minutul 37 la penalty-ul executat de Marius Staicu.

Al doilea marcator al seriei de Vest a ligii secunde a tras destul de bine, pe colț, dar goalkeeperul de 25 de ani s-a întins și a respins balonul de la semi-înălțime. „Am avut un moment de intuiție. Mi-am pus în cap să sar în stânga indiferent de mișcarea adversarului. Nu am mai șovăit ca la Tărlungeni, când am primit gol, am ales un colț și am crezut în mine. Unii spun că penalty-urile se ratează, dar câteodată mai contează și inspirația portarilor. Execuția lui Staicu a fost destul de bună, după meci am înțeles că e la primul penalty ratat. Pentru orice există un început, mă bucur că am fost eu cel care i-a stricat seria și am contribuit la un rezultat pozitiv pentru echipa mea”, a mărturisit Miron.

Acesta nu consideră că parada sa a salvat neapărat un punct pentru UTA. „Era încă devreme, colegii mei mai aveau la dispoziție o oră de joc să întoarcă meciului. Dacă luam gol atunci poate altfel ar fi decurs lucrurile. Până la urmă, mi-am făcut doar treaba. Mă antrenez zilnic pentru a fi cât mai în formă și a închide pe cât posibil poarta în fața echipelor adverse”, a adăugat portarul sosit liber de contract de la Sebiș în această vară.

Echipa fanion a Aradului a terminat anul cu 33 de puncte în clasament și ocupă ultima poziție a podiumului. „Întotdeauna e loc și de mai bine, dar eu cred că am făcut o primă parte de sezon destul de bună. Am muncit mult, ne-am bătut pentru fiecare punct, am demonstrat că avem potențial și UTA trebuie respectată. Pe primul loc era oricum foarte greu să terminăm, trebuia să câștigăm cu 5-0 la Râmnicu Vâlcea, ceea ce era foarte greu să se întâmple. Dar, după o meritată vacanță, ne întoarcem din nou la treabă, sperând să fim și mai puternici în retur”, a mai afirmat numărul unu utist.

Miron a încasat 16 goluri în prima jumătate a anului în „alb-roșu” și a apărat un penalty după aproape doi ani de zile. O făcuse în 2013 în tricoul Olimpiei Satu Mare într-un meci de la Oradea.

Text și foto: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 Dec. 2015, 16:57 Actualizat: 07 Dec. 2015, 16:58 Campionat
Pe aceeași temă