Milea își înfruntă antrenorul cu care a debutat în Liga 1. „Îi port un respect deosebit lui Nea” Popică, dar vreau să câștig cu Miroslava”. Mesajul transmis antrenorului UTA-ei

Marius ANGHEL 26 Apr. 2018, 16:18 Campionat
Milea își înfruntă antrenorul cu care a debutat în Liga 1.

După ce a jucat împotriva lui CSM Poli Iași cu ACS Poli Timișoara, antrenorul Ionuț Popa revine pe meleaguri ieșene ca adversar, de această dată în liga secundă. Șef al băncii tehnice a echipei arădene UTA, Popică va juca la Uricani, împotriva Științei Miroslava, sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 32-a a ligii a doua, într-un meci extrem de important pentru ambele formații, cu implicații în zona retrogradării.

Dacă UTA stă ceva mai bine în clasament – locul 13, cu 35 de puncte și posibil altele trei la „masa verde” cu ASU Poli, Miroslava se află într-o situație dramatică (locul 16, cu 31 de puncte) și are nevoie disperată de victorie.

Dincolo de miza punctelor, meciul va fi unul special pentru căpitanul echipei gazdă, Ciprian Milea, care a debutat în Liga 1 sub comanda lui Ionuț Popa, la Politehnica Iași. Se întâmpla în urmă cu 11 ani, în Ghencea.

„Ionuț Popa este antrenorul cu care am debutat în Liga 1, la 23 de ani, este antrenorul care m-a readus în fotbalul mare și mi-a relansat cariera. De fiecare dată în Copou. În 2007 am debutat cu nea” Popică în Liga 1, într-un meci cu Steaua, în Ghencea, pierdut cu 1-0. Când am promovat cu CSMS în Liga 1, în 2012, mi-a întins din nou o mână de ajutor și m-a rechemat la Iași. Am venit în liga a doua, în retur și am promovat în Liga 1. Este un meci special pentru mine, pentru că voi juca împotriva antrenorului care mi-a marcat cariera, dar trebuie să câștigăm neapărat. Nu cred că UTA va veni relaxată la Iași, nea” Popică va veni cu ambiție aici, pentru a câștiga. Trebuie să tratăm meciul foarte serios și să obținem cele trei puncte”, a declarat, pentru Liga2.ro, Ciprian Milea.

Căpitanul Științei Miroslava a avut un mesaj pentru tehnicianul de pe banca formației UTA: „Îi transmit La Mulți Ani lui nea” Popică, pentru că a fost ziua dânsului recent. Să fie sănătos și să aibă mult succes, dar după meciul cu noi. Îmi doresc să rămânem ambele în Liga a 2-a. În situația în care suntem, trebuie să batem UTA neapărat. Îi port un mare respect, este un om care m-a ajutat, care mi-a marcat cariera și îi voi purta respect toată viața. Pe teren, însă, voi fi adversarul echipei sale și sper să obțin cele trei puncte”, a completat Milea.

Ionuț Popa: „Milea e un băiat deosebit”

La rândul său, antrenorul Ionuț Popa a avut cuvinte de laudă la adresa mijlocașului Ciprian Milea. „Mă bucur să aud aceste cuvinte frumoase din partea lui Ciprian. E un băiat deosebit, de mare caracter, pe care l-am vrut întotdeauna la Iași. L-am urmărit încă de când juca la Dunărea Galați. E normal să-și dorească să mă bată, este un meci important pentru ambele echipe. Pentru noi va fi complicat, am înțeles că terenul este destul de prost la Uricani”, a declarat, pentru Liga2.ro, Ionuț Popa.

Deși are mai multe puncte decât Știința, tehnicianul consideră că Miroslava are mai multe șanse de a se salva de la retrogradare: „Ei au șanse mai mari să aducă puncte din deplasare, unde am văzut că joacă mai bine decât acasă. Au meciuri la Pandurii și la Foresta. Cred că au șanse mai mari decât noi”.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL 26 Apr. 2018, 16:18 Campionat
Pe aceeași temă