VIDEO | Mircea Rednic, în lacrimi după moartea lui Ionuț Popa. Ieșenii și foștii elevi din Copou îl plâng pe Popică

Narcis POHOAȚĂ 25 Jun. 2020, 16:29 Diverse

Fotbalul românesc a primit o veste teribilă joi dimineață, cea a trecerii în neființă a unuia dintre cei mai îndrăgiți tehnicieni din ultimele decenii. Ionuț Popa a pierdut lupta cu o boală nemiloasă la doar 67 de ani, pe patul de spital, lăsând în urmă o tristețe uriașă în rândul celor care l-au cunoscut și cu care a lucrat la formațiile pe care le-a antrenat.

Antrenorul Politehnicii Iași, Mircea Rednic, a avut un mesaj emoționant după ce a primit vestea decesului colegului său de breaslă Ionuț Popa.

Mircea Rednic: „M-am oferit să-l ajut, dar nu mai era nimic de făcut”

Tehnicianul a declarat cu lacrimi în ochi pentru site-ul clubului că a pierdut un prieten, un om de fotbal care l-a susținut în momentele grele petrecute pe banca Iașiului.

„Ieri a fost o zi tristă, ținând cont de prestația noastră și rezultatul din Cupă, iar astăzi e o zi neagră și tristă. Am pierdut un prieten, am pierdut un om de fotbal, un om care în această perioadă, de când sunt la Iași m-a susținut și nu pot să uit, în afară de mesajele pe care le primeam după fiecare meci, când mi s-a strigat demisia el m-a sunat și m-a încurajat și mi-a spus că până la urmă o să reușesc aici. Am vorbit cu el înainte să facă stop cardiac și tot speram, am vorbit și cu fata lui Medamira, am avut încredere și m-am rugat la Dumnezeu ca el să-și revină”, a spus Mircea Rednic.

„Din păcate nu și-a revenit și Popică a plecat dintre noi. Îmi pare rău că nu am făcut mai multe pentru el, m-am oferit să-l ajut dar nu mai era nimic de făcut. Orice intervenție chirurgicală nu mai aducea nicio îmbunătățire în sănătatea lui. Cu regret pot să spun că e o zi tristă. Dumnezeu să-l odihnească, pentru că a fost un om bun, un om cu suflet mare și ca om de fotbal s-a implicat foarte mult la echipele la care a fost, iar întotdeauna a fost apreciat și respectat. Drum bun, Popică”, a spus Rednic cu ochii în lacrimi.

Ionuț Popa, în ianuarie 2020: „Nici eu nu știu dacă se mai pot face multe pentru mine”

Ionuț Popa povestea în ianuarie 2020 despre coșmarul prin care trecea. „Cum mă simt? Ca un om bolnav, dar poate că asta îmi este soarta. Am fost pe la o grămadă de medici, dar…”

Ieșenii și foștii elevi din Copou îl plâng pe Ionuț Popa!

Nea Popică sau ”Profesorul”, așa cum îi spuneau elevii săi, a rămas extrem de iubit la Iași, unde a activat în trei mandate, iar suporterii, foștii elevi și toți cei care au colaborat cu Popică deplâng trecerea în neființă a tehnicianului.

Emblema alb-albastră clubului din Copou a fost afișată pe pagina de facebook a Politehnicii în culori alb-negru, însoțită de mesajul ”Toată suflarea ”alb-albastră” este în doliu. Dumnezeu să te odihnească în pace, Ionuț Popa!”.

Foștii elevi ai lui Ionuț Popa, mesaje emoționante pe Facebook

Ciprian Milea, fost mijlocaș la Poli Iași, a primit vestea morții lui Ionuț Popa ca un șoc, iar la scurt timp a postat un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook: „Astăzi a plecat dintre noi un Om și un antrenor imens. Vei rămâne mereu în sufletele noastre! Drum lin spre cer Nea Popică! Condoleanțe familiei!”.

În luna mai, într-un interviu acordat ProSport, cu titlul ”Reverență în fața lui Ionuț Popa”, Ciprian Milea declara despre fostul său antrenor de la Poli Iași: ”Pentru mine, Ionuț Popa a rămas antrenorul care mi-a marcat cariera, în două rânduri și îl voi respecta toată viața. Prima dată m-a adus la Iași într-un moment în care în țară erau jucători foarte buni. În 2007 era un campionat foarte puternic, cu jucători foarte buni. Țin minte că am debutat la Poli Iași în etapa a 3-a, în Ghencea, cu 20.000 de spectatori în tribune. Iar a doua oară m-a adus la Iași după ce suferisem o accidentare foarte gravă, în 2012”.

Și fostul stoper al Iașiului, băcăuanul Radu Ciobanu a scris un mesaj emoționant pe Facebook. ”Un OM și un CARACTER deosebit care mi-a marcat sfârșitul de carieră în cel mai frumos mod. DUMNEZEU să te ierte, nea POPICĂ!”, a scris Radu Ciobanu, în timp ce atacantul Andrei Cristea a postat mesajul ”Dumnezeu să te ierte, nea Popică!”.

Fostul primar al Iașiului, Gheorghe Nichita, cu lacrimi în ochi

Fostul primar al Iașiului, Gheorghe Nichita, un apropiat al lui Ionuț Popa, avea lacrimi în ochi după aflarea veștii: „Sufăr enorm, îl plâng pe Popică. Dumnezeu să-l odihnească! Știam despre boala lui, despre suferința lui, dar din păcate s-a dus. Ultima dată când am vorbit cu el era mai bine, dar uite că ne-a părăsit atât de repede. A fost pentru noi unul dintre cei mai plăcuți antrenori pe care i-a avut Iașiul. Plin de viață, plin de speranță, plin de energie. A făcut o imagine Iașiului cum poate nu a făcut-o nimeni, a vorbit despre Iași și despre ieșeni la superlativ de fiecare dată, chiar și după ce a plecat de aici”, a declarat fostul primar Gheorghe Nichita.

Și suporterii ieșeni sunt în stare de șoc, Cătălin Alexandru declarând cu ochii în lacrimi: „Efectiv s-a rupt ceva din mine în dimineața asta, sunt în stare de șoc. O veste mai rea ca asta nu puteam primi. Fotbalul în momentele astea nu mai are rost. A fost unul dintre cei mai iubiți antrenori pe care i-a avut Iașiul. Nu trebuie să câștigi cupe și campionate ca să arăți că ești om și că ai valoare. Sunt efectiv șocat”.

„In memoriam, Ionuţ Popa! Poate cel mai iubit antrenor din istoria Iaşului a antrenat în Copou timp de 8 sezoane şi 176 de meciuri, având următoarea linie de clasament: 66 de victorii, 42 de egaluri, 70 de înfrângeri. Dar, de departe, cea mai dureroasă înfrângere rămâne, indiscutabil, cea de astăzi… Odihneşte-te în pace, Profesore!”, a scris și ”Poli Iași Nu Moare” pe pagina sa de Facebook.

Narcis POHOAȚĂ 25 Jun. 2020, 16:29 Diverse
Pe aceeași temă