Mihalcea, dezlănțuit la adresa arbitrului după remiza cu Dacia Unirea. „Ne batem cu Rapid pentru locul 1, cu Brăila, cu arbitrii, cu șinele de tren, ne batem cu toată lumea”

Marius ANGHEL 22 Apr. 2016, 12:01 Campionat

Depășită total în prima repriză a meciului de pe teren propriu cu Dacia Unirea Brăila, perioadă în care a scăpat doar cu un gol încasat, Dunărea Călărași a jucat altceva după pauză. A reușit să-și creeze ocazii de gol, a egalat grație autogolului lui Ivan (66) și a preluat conducerea în ultimele minute după reușita fantastică a lui Alexandru Stoica (84). Totuși, călărășenii nu au obținut toate punctele în acest meci al etapei a 3-a a play-off-ului, deoarece în cel de-al treilea minut al prelungirilor Mihai Popescu a comis o greșeală de începător la o fază la care portarul Cezar Lungu n-a avut probleme în a prinde mingea, iar arbitrul Dan Grigore Botescu a dictat penalty și eliminare pentru fundașul Dunării. Lungu a fost pe direcției balonului la execuția lui Costel Roșu de la punctul cu var, însă portarul n-a putut evita golul, astfel că meciul s-a terminat egal, scor 2-2, rezultat care le-a îndepărtat pe cele două echipe de Rapid, liderul seriei câștigând tot ieri partida cu Farul.

Mâniați pe decizia arbitrului de a dicta penalty la ultima fază a jocului, oficialii Dunării l-au „mitraliat” pe centralul Dan Grigore Botescu, indiferent că decizia acestuia a fost sau nu corectă. Antrenorul Mihalcea și președintele Ștefan l-au judecat pe arbitru și i-au pus în spate acest egal, cu toate că cel care trebuia tras la răspundere trebuia să fie fix Mihai Popescu, jucătorul lor. La controversata fază ce urma să decidă scorul final, fundașul n-a avut nicio treabă cu mingea, i-a ușurat munca lui Cezar Lungu de a reține prin a-l trage pe atacantul Alexandru Muscă din fața goalkeeperului și a-l împinge nervos în poartă. Arbitrul a dictat fără să ezite lovitură de pedeapsă, i-a arătat al doilea cartonaș galben lui Popescu și Roșu a egalat. (Aici poate și urmărită faza penalty-ului prin care Dacia Unirea a egalat la Călărași)

Călărășenii au considerat că arbitrul a judecat greșit acea fază și l-au înconjurat pentru a-i cere explicații atât imediat după ce a dictat penalty, cât și după fluierul final. Centralul Dan Grigore Botescu a avut nevoie de sprijinul oamenilor de ordine pentru a părăsi terenul de joc.

La finalul meciului, Adrian Mihalcea, antrenorul Dunării Călărași, i-a aduc acuze grele arbitrului, spunând apoi că echipa sa trebuie să se lupte pentru promovare cu toată lumea. „Un arbitraj banal! Un arbitru care în turul campionatului a fost suspendat șase etape pentru același lucru la Călărași, delegat acum într-un meci important, mă face să mă gândesc la alte lucruri. Suntem în Săptămâna Mare… Îmi felicit băieții pentru atitudine, mergem mai departe, ne gândim la următorul meci, nu este nimic pierdut. Am făcut o primă repriză execrabilă, poate și din vina mea. Am avut doi jucători lipsă, Alami și Balint. Important este că am revenit și am fost aproape de victorie, dar acea fază banală ne-a dat peste cap. Noi ne batem cu Rapid pentru locul 1, ne batem cu Brăila, ne batem cu arbitrii, cu șinele de tren, ne batem cu toată lumea”, a spus la finalul jocului Mihalcea. Antrenorul Dunării fusese trimis în tribune în minutul 90+2 de arbitru, pentru proteste.

„Băieții trebuie să uite acest meci. Un meci frumos pentru noi, dar stricat de acel arbitru! Și-a bătut joc de munca noastră! Trebuie să ne jucăm șansa până la capăt. Ceea ce s-a întâmplat astăzi (n.r. – joi, 21 aprilie) nu face altceva decât să ne întărească și mai mult. Am încredere în jucătorii echipei noastre, jucători de valoare, cu experiență. Vrem să câștigăm toate meciurile care au mai rămas de jucat”, a spus și Costică Ștefan, președintele Dunării Călărași.

În urma acestui egal, Dunărea Călărași și Dacia Unirea Brăila au rămas pe locurile 2 și 3 în play-off-ul Seriei I, cu 28, respectiv 25 de puncte, iar liderul Rapid (31 puncte) s-a distanțat după ce a câștigat în fața Farului.

Foto: Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 22 Apr. 2016, 12:01 Campionat
Pe aceeași temă