Miculescu e onorat că e comparat cu Dennis Man: „Mai am mult de muncit și demonstrat la UTA”. Sfaturile pe care le-a primit de la tatăl lui, fost atacant la echipa arădeană

Marius ANGHEL 10 Dec. 2018, 15:42 Campionat
Miculescu e onorat că e comparat cu Dennis Man:

În cadrul ultimelor meciuri jucate de UTA în 2018, Ionuț Popa a optat pentru varianta de a promova la prima echipă cât mai mulți tineri jucători. Printre ei s-a aflat și David Miculescu, un mijlocaș ofensiv de doar 17 ani, care în șase meciuri în care a evoluat a pasat decisiv de trei ori. Puștiul a fost lăudat de căpitanul Ciprian Rus, iar după jocul de sâmbătă cu SSC Farul a atras și laurii antrenorului Ionuț Popa.

Miculescu a fost comparat rapid cu Dennis Man, un alt produs al clubului UTA, care a fost achiziționat în 2016 de FCSB pentru 350 de mii de euro. Noua „perlă” a „Bătrânei Doamnă” rămâne totuși cu picioarele pe pământ și spune că mai are mult de muncă pentru a ajunge măcar la nivelul lui Man.

„Faptul că sunt comparat cu Dennis Man mă bucură și mă onorează, îmi dă mai multă încredere. Sper să pot ajunge și eu cel puțin la fel de bun ca el, dar mai am mult de muncit și demonstrat la UTA”, a spus, pentru Sport Arad, Miculescu.

Juniorul este fiul lui Vali Miculescu, atacant care a jucat la UTA la începutul anilor 2000 și care a fost antrenat inclusiv de Ionuț Popa. „Tatăl meu m-a sfătuit să nu am emoții, să joc cu încredere, pentru că doar așa voi crește în evoluții. În rest, nu se bagă în relațiile mele cu antrenorii, care sunt normale, ca de la elev la profesor. Adică știu că trebuie să ascult și să fac tot ce mi se spune”, a mai declarat timișoreanul de 17 ani.

În acest sezon, Miculescu are șase prezențe în Liga 2, dintre care în patru a evoluat ca titular, însă debutul în eșalonul secund l-a avut în campionatul trecut, când a jucat 12 minute în meciul Olimpia – UTA (1-0). La echipa arădeană a ajuns în 2016, după ce jucase pentru Electrica Timișoara, Academia Hagi și Atletico Madrid București.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 10 Dec. 2018, 15:42 Campionat
Pe aceeași temă