Metaloglobus s-a răzbunat pe Ripensia după înfrângerea umilitoare cu ASU Poli. Ghenovici le-a adus in extremis victoria bucureștenilor. Mediop a fost demon

Marius ANGHEL 31 Mar. 2018, 14:42 Campionat
Metaloglobus s-a răzbunat pe Ripensia după înfrângerea umilitoare cu ASU Poli.** Ghenovici le-a adus in extremis victoria bucureștenilor. Mediop a fost demon
  • Gură de oxigen pentru Metaloglobus, rezultat dureros pentru Ripensia, după ce formația din Capitală s-a impus, astăzi, cu 2-1, cu un gol marcat în al patrulea minut al prelungirilor, asta după ce timișorenii reușiseră egalarea în minutul 88.
  • Valentin Ghenovici a înscris ambele reușite ale echipei din Capitală, în timp pentru formația care s-a despărțit recent de Paul Codrea marcatorul a fost tânărul Andrei Dumiter, intrat din postura de rezervă.
  • Meciul ce a contat pentru etapa a 27-a a Ligii 2 a fost unul destul de alert, cu preponderență în repriza a doua, când golgheterul ligii secunde, Ndiaye Mediop, a fost eliminat după un fault absolut inutil, lăsându-și colegii în inferioritate.
  • În urmă cu trei zile, Metaloglobus pierdea, tot pe teren propriu, cu 0-5, împotriva celeilalte echipe timișorene din Liga 2, ASU Politehnica. Acum, cu Ripensia, a avut altă față.

 

Ripensia a dovedit că nu se simte bine fără Paul Codrea, deoarece după un meci bun făcut cu Chindia, în prima repriză cu Metaloglobus nu au putut avea nicio acțiune convingătoare de poartă. Pe bancă a stat din nou interimarul Radu Suciu, care nu a făcut multe schimbări în sistem sau alcătuirea echipei. Probleme au fost și în apărare, drept dovadă Ghenovici a putut dribla nu mai puțin de cinci jucători galben-roșii, la o fază la care Contra a respins șutul. Însă, la faza imediat umătoare, în minutul 14, portarul oaspeților nu a mai avut ce face la șutului aceluiași Ghenovici, din careu.

Tot în prima repriză, gazdele au solicitat penalty pentru henț după ce un șut al lui Iulian Roșu a fost oprit cu corpul de Apro, căzut la pământ.

Mediop, înger și demon pentru timișoreni

Debutul reprizei secunde a adus ocazii pentru ambele formații. Voican a trimis un șut puțin pe lângă vinclul porții lui Codrea, care a respins apoi o execuție a lui Ștefan Niculae din 7 metri. Mediop a creat două ocazii până a fost eliminat. Prima a fost o incursiune de pe dreapta, dar după ce senegalezul a pătruns în careu unde era așteptată centrarea de coechipieri, Mitroi a îndepărtat pericolul. De asemenea, Mediop i-a pasat bine lui Ungureanu în careu, dar colegul a ratat preluarea și a irosit șansa egalării.

Din minutul 62, Ripensia a jucat în inferioritate, după ce Mediop a luat în mod stupid al doilea cartonaș galben, după un fault din spate asupra lui Răileanu, chiar la centrul terenului.

Final aprins, cu goluri pentru ambele combatante

Bucureștenii au continuat să caute faze de atac cu Ghenovici. Ripensia a plusat în teren cu Dumiter, Mânecan și Bobină. Ultimul a fost oprit de gazde prin fault, fază la care Ripensia a reclamat penalty. S-a acordat lovitură liberă, bătută în zid, dar la faza următoare Andrei Dumiter a marcat golul egalizator din minutul 88, după ce mergea paralel cu poarta și brusc și-a schimbat intențiile, lăsându-l fără reacție pe Burci la mingea care s-a dus la colțul lung al porții.

Metaloglobus a reușit însă victoria după ce în prelungiri Ghenovici a tras puternic dela 20 de metri, iar punctele au rămas în Capitală.

METALOGLOBUS BUCUREȘTI – RIPENSIA TIMIȘOARA   2-1
Valentin Ghenovici 14′, 90+4′ / Andrei Dumiter 88′

Burci – Asanache, Mitroi, Caramalău, Andr. Sava (cpt.) – Răileanu, Ant. Popa (Șt. Stîngă 60′), Ghenovici, Iul. Roșu – Șt. Niculae (Vl. Vlad 76′), Voican (Potecea 76′)
Rezerve neutilizate: Rob. Geantă – Săftescu, G. Coman, Negotei
Antrenor: Alin Chița

M. Contra – Ad. Popa (cpt.), Bocșan, M. Toma, Apro, C. Toma – Zurbagiu, Laur. Tudor (Mânecan 57′), Ad. Ungureanu (Bobină 83′) – Bădăuță (Dumiter 57′), Mediop
Rezerve neutilizate: Iul. Rădulescu – Golda, Burdeț, Stoi
Antrenor: Radu Suciu
Eliminat: Ndiaye Mediop 62′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Metaloglobus (București); Arbitru: Ovidiu Petru Oprea (Ploiești); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu și Petrică Ionuț Cîmpeanu (ambii din Cluj-Napoca).

Cu acest rezultat, Metaloglobus a urcat pe locul 14, cu 30 de puncte, iar săptămâna viitoare va mai primi încă trei, deoarece ar fi avut meci la ASA Târgu Mureș. Ripensia rămâne pe 11, cu 32 de puncte. În Vinerea Mare, de la ora 11:00, vor primi vizita Academicii Clinceni, care azi a cedat pe teren propriu, scor 1-2, cu Luceafărul Oradea.

VEZI toate REZULTATELE și MARCATORII meciurilor de sâmbătă din etapa a 27-a

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 31 Mar. 2018, 14:42 Campionat
Pe aceeași temă