Metaloglobus pierde primele puncte acasă, cu Ripensia, însă continuă să fie invincibilă în 2019. Balint: „Suntem un pic supărați”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 Apr. 2019, 11:14 Campionat
Metaloglobus pierde primele puncte acasă, cu Ripensia, însă continuă să fie invincibilă în 2019.** Balint:

Parcursul fără greșeală pe teren propriu, în 2019, al Metaloglobusului a fost întrerupt în etapa din acest weekend, a 28-a a sezonului. Echipa bucureșteană n-a pierdut însă, ci a remizat cu Ripensia, scor 1-1, după ce în precedentele trei jocuri desfășurate acasă le învinsese pe FC Argeș (1-0), CS Mioveni (2-0) și SSC Farul (2-1).

Metaloglobus continuă fără eșec de când a fost preluată de antrenorul Laszlo Balint, în cele șapte etape disputate având trei victorii și patru egaluri. Clubul din cartierul Pantelimon și Academica Clinceni, care va juca astăzi la Sportul Snagov (ora 12:30), rămân astfel, până în acest moment, singurele echipe care nu au cunoscut gustul înfrângerii în acest an.

Cu Ripensia, formația bucureșteană a deschis scorul pe finalul primei reprize, prin Mihai Potecea (40) și l-ar fi putut majora la faza imediat următoare, însă a ratat această șansă. În partea a doua a jocului, timișorenii au avut posesia și au alergat după golul egalizator, pe care l-au reușit pe final, prin Alexandru Popovici (75). Pelici a spus că echipa sa ar fi trebuit să primească un penalty pe final, însă, per total, a declarat că remiza este una echitabilă.

De aceeași părere a fost și Laszlo Balint, care a considerat că ambele echipe au avut situații să câștige acest meci. Antrenorul Metaloglobusului e însă supărat pe jucătorii săi, fiindcă au ratat ocazii clare prin care se puteau duce la 2-0 și, astfel, să tranșeze soarta partidei, însă, totodată, îi și felicită.

„A fost un joc între două echipe bune, iar balanța rezultatului se putea înclina atât către noi, cât și către adversari. Suntem un pic supărați, pentru că am deschis scorul, după care am mai avut două-trei ocazii clare de a ne desprinde, nu am reușit, și am fost egalați după un contraatac rapid, care ne-a prins cu linia defensivă sus și am fost taxați de Popovici, un jucător care știe foarte bine să exploateze spațiul din spatele fundașilor. Până la urmă, este un punct câștigat în compania unei echipe bune. Îl felicit pe Alex Pelici. Ripensia a arătat foarte bine azi. Este adevărat că acest punct nu ne îndepărtează de zona fierbinte a clasamentului, însă trebuie să privim partea pozitivă a lucrurilor, cred că suntem pe un drum bun în ceea ce privește atingerea obiectivului nostru. Îi felicit pe jucători pentru atitudine și implicare, trebuie să ne revenim fizic cât mai repede, pentru că urmează o deplasare dificilă la Timișoara, și trebuie să ne canalizăm repede energiile către următorul meci”, a spus Balint, care, la fel ca Pelici, și-a felicitat și adversarii.

„Îl felicit pe Gyuszi (n.r. – Laszlo Balint) pentru tot ceea ce a făcut la Metaloglobus! E o formație care joacă fotbal, cu jucători valoroși. Îmi felicit băieții pentru efort. Îi felicit și pentru că au jucat împotriva uneia dintre cele mai bune echipe, ridicându-se la înălțimea așteptărilor. Bravo lor, să o țină tot așa”, a fost reacția lui Alexandru Pelici în presă, după egalul cu Metaloglobus.

Cu 34 de puncte, Metaloglobus a urcat pe locul 10 în clasamentul Ligii 2, la doar patru puncte peste echipa clasată pe ultimul loc retrogradabil, Daco-Getica. Miercuri, de la ora 15:00, bucureștenii joacă la Timișoara, cu ACS Poli, penultima din clasament.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 Apr. 2019, 11:14 Campionat
Pe aceeași temă