Metaloglobus n-a pierdut în precedentele două meciuri cu UTA, iar Burcă speră ca tradiția să se respecte: „Nu ar fi rău dacă s-ar termina tot 0-0”

Marius ANGHEL 09 Oct. 2018, 16:27 Campionat
Metaloglobus n-a pierdut în precedentele două meciuri cu UTA, iar Burcă speră ca tradiția să se respecte:**

Până acum, Metaloglobus București s-a simțit bine în compania formațiilor din Vest. Chiar în ultimele două runde, trupa din Capitală a trecut cu 1-0 atât de Ripensia, la Timișoara, cât și de ACS Poli, acasă, pentru ca în prima intermediară a sezonului să ajungă pe terenul „Motorul” din Arad.

Promovată în vara anului trecut, formația „galben-albastră” a retrogradat la finalul stagiunii trecute de Liga aa 2-a, dar a fost reprimită odată cu retragerea din competiție a celor de la Afumați. În ciuda parcursului modest, Metaloglobus a reușit să rămână neînvinsă în cele două dueluri cu UTA. În plus, nu a încasat niciun gol în 180 de minute oficiale pentru două rezultate albe.

„Bineînțeles că ne dorim să respectăm tradiția. Meciul pleacă de la 0-0 și nu ar fi rău dacă s-ar termina așa. Orice punct e foarte important în acest campionat lung și imprevizibil. Cine ar fi spus că Metaloglobus o putea bate pe Petrolul și – totuși – s-a întâmplat. Și acum pornim cu gândul să nu pierdem, dar dacă se poate mai mult, de ce nu? Personal, nu pot ajunge la Arad, dar aștept vești bune. Mă interesează prea puțin jocul echipei în astfel de meciuri, mi-ar plăcea să fim pragmatici și să greșim cât mai puțin posibil. Avem încredere în băieții noștri, care au făcut puncte importante în ultimele etape”, spune, pentru Sport Arad, Marius Burcă, președintele bucureștenilor.

După zece etape, Metaloglobus e pe locul 12 în clasamentul ligii secunde. „Cred că am fost ultima echipă reunită pentru campionatul ligii secunde și era normal să avem un start puțin mai slab. Am profitat de faptul că ultima zi de transferuri a fost 3 septembrie și ne-am completat lotul cu câțiva jucători importanți. Până la iarnă ne propunem să fim undeva la mijlocul clasamentului, iar apoi, cu încă trei-patru transferuri țintite să avem un retur și mai bun”, a mai precizat Burcă.

UTA le impune respect celor de la Metaloglobus, dar asta numai până la începutul partidei de mâine, de la ora 15:00. „Conform tradiției, UTA ar trebui să se bată la promovarea din Liga 2-a, ca să nu spun că ar merita să fie o prezență constantă în Liga 1. Poate, că nu e târziu nici acum să reintre în cărți, dar ne-am dori să înceapă o serie de victorii după meciul cu noi. Ca și restul echipelor, e important ce reușesc arădenii și la iarnă, la capitolul transferuri”, mai crede Marius Burcă, unul dintre cei doi reprezentanți ai Ligii a 2-a în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, alături de Marcel Ghergu (Chindia).

Delegația bucureștenilor se află pe drum fără trei jucători. „Închizătorul” Mino Sato e suspendat după „roșul” văzut cu Ripensia, Potecea are probleme familiale, iar fundașul Sane e accidentat.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 09 Oct. 2018, 16:27 Campionat
Pe aceeași temă