Metaloglobus a câștigat fără să aibă ocazii la Timișoara, în fața unei Ripensii într-o continuă criză de formă. Unicul gol, marcat cu noroc din penalty

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Sep. 2018, 14:42 Campionat

Bogdan Andone a reușit să îi strice aniversarea lui Radu Suciu, după ce Metaloglobus s-a impus cu 1-0 pe terenul Ripensiei Timișoara, pe „Dan Plătinișanu”. Formația din Capitală nu a avut nicio ocazie concludentă, s-a apărat tot meciul, dar a marcat dintr-un penalty transformat de Valentin Ghenovici. A fost un meci cu tensiune, la care Adrian Zaluschi și japonezul Sota Mino au văzut cartonașul roșu, și în care jocul roș-galbenilor a scârțâit serios.

În prima repriză, jocul a fost unul mai mult decât anost. Niciuna dintre cele două formații nu a avut ocazii importante de poartă. Cei de la Metaloglobus s-au mobilizat bine în apărare, pe două linii, cu câte opt jucători, când Ripensia se chinuia să atace. În acest context, opriți să pătrundă în careu, roș-galbenii nu s-au prea descurcat cu șuturile de la distanță, dar nici cu loviturile libere și cornerele primite. La pauză s-a intrat cu un 0-0 și tot un zero și în dreptul marilor ocazii.

Zaluschi într-o zi extrem de proastă

Adrian Zaluschi, unul dintre jucătirii experimentați de la Ripensia, a prins o zi foarte proastă. Mai întâi, deși toți colegii s-au dus pentru o minge trimisă pe sus, el a bătut pe jos o lovitură liberă și, ca la un meci de juniori, mingea a ieșit direct în aut de poartă. Din minutul 61, jucătorul și-a lăsat colegii în inferioritate, după ce a luat un al doilea cartonaș galben pentru un fault inutil la centrul terenului.

Rămași în inferioritate, timișorenii puteau fi periculoși după un corner executat de Călin Toma. Mingea a ajuns unde trebuia, la Mansour, dar atacantul a trimis cu capul peste poartă.

Metaloglobus a câștigat fără să joace mai nimic

După un meci fără faze, scorul s-a deschis, cum altfel, decât dintr-un penalty. Călin Toma a faultat în careu, iar Marius Omuț a arătat punctul cu var în minutul 71. Acolo s-a dus Ghenovici, care a tras pe centru. Păduraru a atins balonul cu brațul, dar mingea a ricoșat din transversală în poartă.

La reluarea jocului, Mino Sato și-a lăsat și el colegii în infeioritate, după ce l-a faultat dur pe Mansour și a primit cartonașul roșu direct. La primul său meci la Metaloglobus, japonezul a fost eliminat.

Totuși, egalitate nu s-a mai putut restabili și pe tabelă, astfel că Metaloglobus s-a impus la limită în deplasarea de la Timișoara, acolo unde antrenorul ei a pregătit-o în sezonul trecut pe ASU Poli.

RIPENSIA TIMIȘOARA – METALOGLOBUS BUCUREȘTI    0-1
Valentin Ghenovici 71′ – pen.

Păduraru – Ad. Popa (Al. Popovici 53′), Străuț, Apro, C. Toma (cpt.) – Burdeț, Anghelina – Zaluschi, Monea (Cluci 81′), Bădăuță (M. Gueye 63′) – Dumiter
Rezerve neutilizate: Iul. Rădulescu – Bărîcă, Țieraru, Stoi 
Director tehnic: Radu Suciu
Eliminat: Adrian Zaluschi 61′ (cumul de cartonașe galbene)

Rob. Geantă – Pham Huy, Buzea, Caramalău, Sava (cpt.) – C-tin Costache (Ghenovici 65′), Culda (Șt. Niculae 56′), M. Albert (Bg. Panait 73′), Sota Mino, Vl. Vlad – Ov. Herea
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Negotei, Potecea, Riza
Antrenor: Bogdan Andone
Eliminat: Sota Mino 72′ (roșu direct)

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Spectatori: 150; Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: Casian Băla și Alina Mihoc (ambii din Arad).

În urma acestui rezultat, Metaloglobus București a urcat pe locul 12, cu 11 puncte, iar etapa viitoare primește vizita celor de la ACS Poli. Ripensia a coborât pe locul 15, cu 8 puncte și etapa viitoare are meci la Chindia Târgoviște.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Sep. 2018, 14:42 Campionat
Pe aceeași temă