Pas greșit pentru Rapid! Giuleștenii au pierdut clar pe terenul Progresului Spartac. Liderul a fost condus cu 3-0, într-un meci cu trei eliminați

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Mar. 2019, 18:29 Actualizat: 02 Mar. 2019, 18:30 Stiri

Rapid a pierdut primul meci de la reluarea campionatului Ligii 3, scor 1-3, sâmbătă, pe terenul echipei Progresul Spartac. Totodată, giuleștenii antrenați de Daniel Pancu au înregistrat primul eșec în actualul sezon, după 15 partide disputate în 16 etape. Gazdele au evoluat în ultimele 20 de minute cu doar opt jucători de câmp, însă și rapidiștii au jucat în inferioritate după cel de-al doilea gol încasat.

Progresul Spartac a condus cu 2-0 la pauză, grație golurilor marcate de Andrei Luca și Ciprian Stanciu. Primul a deschis scorul în minutul 28, cu capul, din 6 metri, iar al doilea a majorat avantajul Progresului după doar trei minute, reușind să înscrie de la 11 metri. La faza penalty-ului, Alexandru Iacob a fost eliminat.

Înfrângerea Rapidului s-a conturat după pauză, când Stanciu a reușit dubla, grație unui nou gol marcat de la punctul cu var. Petre Goge a înscris golul de onoare al alb-vișiniilor, în minutul 55, cu o lovitură de cap din fața careului mic. Dănilă Parfeon (49) și Andrei Luca (74), ambii de la Progresul Spartac, au primit cartonașe roșii și au părăsit mai devreme terenul de joc, însă, în ciuda acestui lucru, Rapidul n-a reușit să reintre în meci măcar pentru a obține un penalty

Giuleștenii au mai înscris un gol pe final, în minutul 89, prin Goge, dar reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid. S-a terminat 3-1 pentru Progresul, care i-a administrat Rapidului prima înfrângere din actuala stagiune a Ligii a 3-a.

Cinci noutăți în primul „11”, față de echipa care termina turul

Față de echipa din tur, Daniel Pancu a aliniat în acest meci un prim „11” schimbat aproape pe jumătate. Dintre vechii componenți ai lotului s-au aflat pe teren Drăghia, Iacob, Jorza, Cârstocea, Goge și Vlada.

La conferința de presă a noilor achiziții, Pancu le cerea elevilor săi să joace pentru suporteri, care au nevoie de noi idoli și motive să revină pe stadion. Antrenorul giuleștenilor era convins că are o echipă mult mai bună decât în tur.

„Din punct de vedere al jocului, al relațiilor de joc, pentru că sunt trei-patru jucători noi în primul „11”, încă suferim. Probabil va mai dura, nu știu, o lună, ca marjă, așa. Dar, asta nu înseamnă că, din punct de vedere valoric, nu suntem peste toate echipele din Liga a 3-a, seria noastră. Suntem favoriți clar la promovare, avem un avans de patru puncte, dar asta nu înseamnă că abordăm returul ăsta de campionat mai liniștiți. Nu. Până în momentul în care vom fi promovați matematic nu se relaxează nimeni și vom trata toate meciurile cu maximă seriozitate și concentrare”, a spus Daniel Pancu.

„Eu sper ca acești copii, în cel mai scurt timp, să devină idoli, pentru că publicul giuleștean are nevoie de noi idoli. Noi, generațiile noastre, ne-am dus, am rămas în urmă, suntem istorie. Ei (n.r. – suporterii) au venit până acum la stadion din orgoliul de rapidist, să-și încurajeze echipa, să demonstreze tuturor celor din țară că sunt cei mai buni și cei mai frumoși. Dar e momentul să vină la stadion și pentru fotbaliști și pentru oameni care să facă spectacol, pentru că Rapidul are nevoie de jucători de spectacol și, aici, (n.r. – arătând cu degetul către noile achiziții) avem destui în care eu cred. Sunt tineri, de viitor”, a mai declarat Daniel Pancu.

Rapid cu Progresul Spartac: Drăghia – Băjan, Al. Iacob, Bg. Manole, Oanea – Jorza, Cârstocea – Goge, Drăghiceanu, Hlistei – Vlada
Rezerve: Ciuculescu – Grigore, Robinho, Sefer, Neacșu, Demici, Matulevicius
Antrenor: Daniel Pancu


Eliminat, Andrei Luca de la Progresul a tras de timp. Rapidiștii l-au împins în afara terenului

Singura veste bună pentru rapidiști este că Unirea Slobozia a pierdut și ea în această rundă, la Modelu, cu scorul de 3-2. A treia clasată, CS Afumați, a câștigat la „masa verde” partida cu Delta Dobrogea Tulcea, retrasă din campionat.

În urma acestui rezultat, Rapid rămâne lider, cu 38 de puncte. CS Afumați a urcat pe locul secund, cu 35 de puncte. Unirea Slobozia a căzut pe locul al treilea, având 34 de puncte. În etapa următoare, Rapid joacă în Regie, contra celor de la SC Popești Leordeni, care ocupă locul 4. Până când Giuleștiul va avea un nou stadion, Rapid va juca pe arena pe care în trecut a evoluat Sportul Studențesc.

CLASAMENTUL seriei în care joacă Rapid îl poți vedea AICI


Și Progresul Spartac a avut un important număr de suporteri care i-au susținut la acest meci cu Rapid

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Mar. 2019, 18:29 Actualizat: 02 Mar. 2019, 18:30 Stiri
Pe aceeași temă