Mesajul suporterilor către Marțian: „Ești un coate goale, nu reprezinți UTA, pleacă din Arad!”

Mihai Andries 13 Nov. 2013, 17:37 Campionat
Mesajul suporterilor către Marțian:** „Ești un coate goale, nu reprezinți UTA, pleacă din Arad!

Odată ce Eugen Trică a deschis „cutia Pandorei”, vorbind fără perdea despre lipsurile de la echipă, imediat au luat poziție și fanii. Președintele și vicepreședintele celor de la Suporter Club UTA au confirmat toate spusele antrenorului, ba au și plusat cu multe aspecte necunoscute pentru publicul larg. Prin cele spuse, Dan Proca și Colin Mesz au demonstrat că Adrian Marțian, care se intitulează patronul Campioanei Provinciei, habar nu are și, prin urmare, nu este este interesat de problemele curente din curtea „Bătrânei Doamne”. S-a ajuns până acolo încât suporterii își pun problema dacă dejeanul e în deplinătatea facultăților mintale, fiindcă altfel nu-și pot explica acțiunile abramburiste ale acestuia.

Fără partipriuri, doar pentru culori

Din capul locului, Proca a ținut să precizeze în numele SCU că nu există partipriuri în cadrul grupării „textiliste” și că tot ce-i interesează este binele clubului fanion al Aradului. „Domnul Trică are dreptate în tot ceea ce a afirmat zilele acestea în presă, sunt o grămadă de probleme la UTA. Poate cine crede că scandarea noastră tru noi doar UTA contează!>> sunt vorbe în vânt, dar asta e ceea ce simțim și acționăm în consecință. Să nu creadă cineva că ne poziționăm de partea lui Eugen Trică, numele antrenorului pe care Adrian Marțian vrea să-l schimbe chiar nu contează în momentul de față. Putea fi Roland Nagy, Adrian Falub și chiar Magiun (n.a. Marin Barbu) la mijloc, ne-am fi plasat de partea oricărui dintre ei. Același lucru este valabil și despre jucători și asta pentru că ne-am convins că acești oameni nu-și pot face treaba ca lumea din cauza pseudo-patronului. În loc să finanțeze clubul, cum ar fi normal, el împroașcă cu noroi în toată lumea, ducând în deșert numele clubului nostru prea iubit, nimeni altul decât cel mai titrat din România după Steaua și Dinamo.  Baronul Neuman face flick-flakuri în mormânt când îl vede pe acest individ cu lanțul peste haină intrând în biroul încărcat de glorie și mai stând și pe scaunul patronului”, a afirmat președintele SCU.

Marțian, în lumea lui

Mergând mai departe cu acuzele la adresa lui Marțian, Dan Proca a adăugat: „Tot circul făcut de domnul Marțian la UTA nu ne lasă impasibili. Cu ce drept acest personaj vorbește și ia decizii în numele clubului? A plătit niște salarii, nici acelea în întregime, împrumutând niște bani de Dorin Micșa, iar în club nu a lăsat niciun leu. Habar nu are care sunt cheltuielile curente la o echipă de Liga a 2-a, e mirat că la fotbal trebuie plătite baremurile de arbitraj, activitatea la copii și juniori, echipamente, mâncare, medicamente, vitamine și alte cele. E chair nervos când i se cer bani pentru toate astea, el în lumea lui, săracul! Dar să vorbească tot felul de prostii și aberații știe. Că-l aduce pe Mutu la UTA, când Mutu poate nu dă doi bani pe el, că duce echipa în Champions League, iar apoi o mută în alt oraș. Îi mai spunem odată pe această cale că nu poate muta nici măcar scaunul de la club la Dej, sau unde visează dânsul. Chiar am fi curioși cum ar arăta o echipă FC Marțian Dej, îmbrăcată în „galben- verde”, fără antrenori, jucători și staff, care nu-l vor urma niciunde. Singurul lucru cu care poate pleca din club sunt hainele de pe el și mașina, care, din câte am înțeles, oricum e închiriată de la o firmă din Spania. Chiar îl somăm să plece din Arad, fiindcă nu reprezintă UTA și e un coate goale. Așa cum ne-am descurcat până acum, ne descurcăm și de acum înainte!”

Ajutor substanțial de la suporteri

Intrând în subiectul conferinței de presă organizate miercuri la Old Lady”s Pub, suporterii arădeni au ținut să explice de ce UTA și-a continuat cât de cât normal activitatea în acest sezon. „Nu am fi dorit să ieșim cu aceste informații niciodată, fiindcă, pe undeva, îi creăm prejudicii de imagine clubului nostru de suflet. Suntem conștienți că părem o echipă de Liga a 5-a sau a 6-a dacă vă spunem că noi, suporterii, am făcut aproape totul prin eforturi proprii. Direct sau prin cunoscuți, am dotat cantina clubului cu tot felul de alimente: cartofi, carne, făină, ulei, legume sau apă minerală sau i-am ajutat pe jucători să ia masa în oraș când a fost cazul. Fiindcă nu aveau bani de taxi, ne-am mobilizat cu mașinile personale pentru a-i transporta de la hoteluri la fast-fooduri, sau unde am putut să le asigurăm masa. Am făcut rost de medicamente, de vitamine. Echipelor de copii și juniori le-am mai plătit deplasări sau baremuri de arbitraj și tot pentru ele am insistat să să semneze acel protocol cu ONG-ul UTA Bătrâna Doamnă. Acum, mai vin ceva bani pentru grupele de copii și juniori, grupe pe care Marțian le-ar desființa neștiind că un club de Liga a 2-a e obligat să le aibă conform regulamentului. Și toate astea le-au făcut și le vor face și în continuare cei pe care Marțian i-a numit drogați. Nu spunem asta ca să primim laude, ci doar pentru a se afla adevărul”, a explicat Proca. Șeful SCU a reamintit faptul că fanii care l-au înjurat pe Marțian sâmbăta trecută și-au plătit biletul la tribuna I  și ar fi văzut că așa-zisul patron al „alb-roșiilor” s-a bucurat la reușitele reșițenilor.

Arădenii – în aceași tabără împotriva așa-zisului patron

Colin Mesz, unul dintre cei mai înflăcărați contestatari ai lui Adrian Marțian a ținut să reamintească faptul că: „El s-a trezit cu UTA pe cap, nu și-a dorit niciodată s-o conducă. În nebunia lui, știe că nu are bani s-o susțină, dar răul e făcut deja. Giovanni Catanzariti nu trebuia să-l lase pe acest om să conducă ceva, cu atât mai mult un club de tradiția UTA-ei. Acum, cere public câteva sute de mii de euro pentru a pleca de la Arad, iar noi am fi cei mai bucuroși dacă s-ar întâmpla asta. Altfel, clubul UTA riscă să falimenteze, cu atât mai mult cât este în insolvență. Cu această procedură nu te joci și în acest moment lucrurile sunt sumbre”.

În fine, Dan Proca a făcut un ultim apel la cei interesați să repună pe linia de plutire Campioana Provinciei. „Acest om, prin acțiunile și declarațiile sale, a reușit indirect un lucru relativ nou pentru Arad și UTA. Acum, antrenorii, jucătorii, angajații clubului, suporterii și în general arădenii și autoritățile locale sunt în aceeași barcă. Toată lumea îl vrea plecat pe acest om de la Arad, însă pentru asta ar trebui să găsim și o alternativă. Așa că rugăm pe orice persoană fizică, firmă sau concern interesate să ne ajute sau chiar să preia clubul să ne contacteze cu încredere. Așa cum l-am îmbrățișat pe Adrian Marțian cu brațele deschise la începutul acestui an, tot așa am gira pe oricine bineintenționat cu clubul nostru drag”, a încheiat președintele Suporter Club UTA.

 

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 13 Nov. 2013, 17:37 Campionat
Pe aceeași temă