Meciul dintre Ripensia și ASU Politehnica riscă să se desfășoare în anonimat la nivel național. Un joc dintre două echipe ilfovene e preferat în schimbul derby-ului Timișoarei

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 18:14 Campionat
Meciul dintre Ripensia și ASU Politehnica riscă să se desfășoare în anonimat la nivel național.** Un joc dintre două echipe ilfovene e preferat în schimbul derby-ului Timișoarei

Penultima etapă din tur, a 18-a, propune iubitorilor fotbalului derby-ul dintre Ripensia și ASU Politehnica, o interesantă „ciocnire” între cele două formații timișorene din Liga 2. Clubul roș-galben este gazdă acum, iar partida va fi cu siguranță una ce va atrage atenția în vestul țării. Totuși, meciul dintre cele două cluburi care funcționează pe principiile „socios” și oferă un model mai mult decât interesant pentru fotbalul românesc nu pare să atragă și atenția televiziunilor.

Meciul tur dintre Ripensia și ASU Poli nu figurează în această clipă printre cele patru jocuri care vor fi televizate în direct la finalul acestei săptămâni. Alte partide au fost preferate de DigiSport și TelekomSport, cele două televiziuni care dețin drepturile din Liga 2 și care pot transmite fiecare câte două meciuri pe etapă.

Conducătorii celor două cluburi timișorene ne-au confirmat că se pregătesc pentru un meci care se va juca sâmbătă, de la ora 11:00. Site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor plasează partida în Ciarda Roșie. Partida ar fi urmat să fie televizată de DigiSport, dar totul a picat, deoarece televiziunea nu va dispune de un car liber de transmisii în zonă. E o situație cu atât mai surprinzătoare cu cât, din luna noiembrie, patru din cele zece meciuri ale etapei sunt televizate, după ce TelekomSport a cumpărat opțiunile 3 și 4.

Opțiuni „interesante” ale televiziunilor. Printre ele, un meci între echipe fără suporteri

După cum rezultă și din programări, cele patru meciuri televizate vor fi: Chindia Târgoviște – Dunărea Călărași (sâmbătă, de la ora 12:00), FC Argeș – Olimpia Satu Mare (sâmbătă, de la ora 13:00), Academica Clinceni – CS Balotești (duminică, de la ora 14:00), și CS Mioveni – AFC Hermannstadt (luni, e la ora 18:00).

După cum se poate vedea, un meci între două echipe ilfoveve, Academica Clinceni și CS Balotești, care nu reprezintă nimic în fotbalul românesc și care nu va interesa pe nimeni, probabil nici pe locuitorii din respectivele comune, e opțiunea de televizare a TelekomSport. Costurile de deplasare la Timișoara sau în altă parte a țării unde se joacă meciuri în Liga 2 sunt, cel mai probabil, scumpe pentru postul TV care preferă să transmită un meci din apropierea Capitalei. La fel s-a întâmplat și etapa trecută, când au preferat un neinteresant CS Mioveni – Sportul Snagov în detrimentul unui UTA Arad – ASA Târgu Mureș.

În schimb, acum, meciul dintre cele două echipe timișorene din Liga 2, Ripensia și Politehnica, va putea fi urmărit doar pe canalul de Youtube al gazdelor.

Derby-urile din Vest nu mai sunt atât de atractive pentru timișoreni?

Anul acesta, Timișoara fotbalistică a „primit” șase meciuri care să o mai scoată din amorțeală. În luna mai și iunie, așa a și fost. La meciurile dintre ASU Poli – UTA și ACS Poli – UTA, au fost, de fiecare dată, aproape 13.000 de spectatori. În toamnă însă, asistența s-a „răcit”. În 15 octombrie, pe o vreme de vară indiană, la meciul dintre ASU Poli și UTA au fost peste 6.000 de spectatori, deci mai puțin de jumătate. Apoi, la partida dintre cele două Poli, din Cupa României, au venit peste 3.000 de oameni. Cu vreme ploioasă, în 8 noiembrie, la Ripensia – UTA, publicul nu s-a mai „înjumătățit”, ci s-a ajuns la cifra tristă de circa 400 de spectatori.

De data aceasta, nu mai e zi de meci pe Marele Oval

Până în acest moment, nu este bătut în cuie că meciul va avea loc în Ciarda Roșie, dar cei de la Ripensia așa doresc și cei de la ASU Poli au informații similare. „Noi așa ne-am dori, încă nu am confirmarea conducerii”, ne-a declarat antrenorul interimar al Ripensiei, Radu Suciu. În această situație e de văzut câți timișoreni vor veni și unde va sta galeria CVUCS.

Cele două echipe au evoluat în trecut, pe când activau în Liga 4, un meci pe „Dan Păltinișanu”. Atunci alb-violeții au câștigat cu 6-2, iar numărul suporterilor prezenți în tribune a fost unul însemnat.

Programul etapei a 18-a a Ligii 2:

sâmbătă, 18 noiembrie, ora 11:00
Sportul Snagov – Foresta Suceava
Luceafărul Oradea – Știința Miroslava
Ripensia Timișoara – ASU Politehnica Timișoara
ASA Târgu Mureș – Pandurii Târgu Jiu
Dacia Unirea Brăila – UTA Arad
Metaloglobus București – CS Afumați

sâmbătă, 18 noiembrie, ora 12:00
Chindia Târgoviște – Dunărea Călărași – DigiSport

sâmbătă, 18 noiembrie, ora 13:00
FC Argeș – Olimpia Satu Mare – TelekomSport

duminică, 19 noiembrie, ora 14:00
Academica Clinceni – CS BaloteștiTelekomSport

luni, 20 noiembrie, ora 18:00
CS Mioveni – AFC Hermannstadt DigiSport

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 18:14 Campionat
Pe aceeași temă